با حضور مسئول دفتر بعثه رهبری برگزار شد

جلسه خادمان فرهنگی در مکه مکرمه

جلسه خادمان فرهنگی با حضور حجت‌الاسلام اکبری، مسئول دفتر بعثه مقام معظم رهبری در مکه، برگزار شد. در این نشست که با حضور جمعی از روحانیون کاروان‌ها تشکیل شد، موضوعات مهمی در خصوص مسائل فرهنگی، اجرایی و معرفتی حج مطرح شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام اکبری ضمن خیرمقدم و تبریک اعیاد شعبانیه، بر اهمیت این ماه و فرصت معنوی ویژه‌ای که برای زائران و روحانیون فراهم می‌آورد، تأکید کرد. وی با اشاره به مناجات شعبانیه، آن را گنجینه‌ای ارزشمند برای تقویت ارتباط با خدا دانست و گفت:
"
امام راحل (ره) این مناجات را آن‌قدر مهم می‌دانستند که مجموعه‌ای از فرمایشات ایشان در این زمینه تبدیل به یک کتابچه شده است. همه ائمه (ع) بر خواندن این مناجات تأکید داشتند و این دعا راه و رسم صحیح مناجات با خدا را به ما می‌آموزد."


اهمیت نظارت دقیق بر اعمال حج


وی در ادامه، چند نکته کلیدی را به روحانیون حاضر یادآوری کرد:
کنترل اعمال زائران: برخی زائران تصور می‌کنند که همه اعمالشان را به درستی انجام داده‌اند، اما پس از بررسی مشخص می‌شود که هنوز در احرام هستند. این موضوع باید با دقت بیشتری از سوی روحانیون پیگیری شود.
هماهنگی با مدیران فرهنگی: مسئولان فرهنگی در هتل‌ها حضور مستمری دارند و همکاری روحانیون کاروان‌ها با آنان، باعث اجرای بهتر برنامه‌های فرهنگی خواهد شد.
مشارکت زائران در برنامه‌ها: جوانان باید در فعالیت‌های کاروان نقش پررنگ‌تری داشته باشند تا شبکه‌سازی و تعامل درون کاروانی تقویت شود.
مدیریت ارتباط با زائران اهل سنت: روحانیون باید در جلسات و مباحث، از طرح موضوعات اختلافی پرهیز کنند و بر وحدت و همزیستی تأکید داشته باشند.


جایگاه معرفت در بندگی و اطاعت از امام زمان (عج)
در ادامه، حجت‌الاسلام صمدی ضمن تبریک دهه فجر و اعیاد شعبانیه، به جایگاه معرفت در مسیر بندگی پرداخت و با استناد به سخنان امام حسین (ع) اظهار داشت:
"
خداوند بندگانش را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند و در نتیجه، بندگی کنند. شناخت خدا انسان را از هر بندگی دیگری بی‌نیاز می‌کند و در این مسیر، معرفت امام زمان (عج) نقش کلیدی دارد."


وی افزود:"اگر کسی امام زمانش را نشناسد، از مسیر هدایت دور خواهد شد. در دوران غیبت، پیروی از فقهای آگاه به احکام و مسائل جامعه، راهی برای شناخت وظایف دینی و اجتماعی است."


بیان مسائل شرعی و توصیه‌های اجرایی
پس از وی، حجت‌الاسلام نخلی به بیان برخی مسائل شرعی مستحدثه و احکام مربوط به احرام مجدد زائران پرداخت. حجت‌الاسلام کیاپاشا، رابط امور روحانیون نیز توصیه‌هایی را در خصوص نقش روحانیون در هدایت زائران ارائه داد.


همچنین، نمایندگان حراست و بازرسی بعثه با اشاره به شرایط خاص کشور میزبان، بر انتقال دقیق نکات حراستی به زائران تأکید کردند. در پایان جلسه، روحانیون کاروان‌ها نظرات و چالش‌های خود را مطرح کردند و درباره مسائل مختلف تبادل نظر صورت گرفت