توصیه مهم مقام معظم رهبری به حجاج بیت الله الحرام

مقام معظم رهبری بارها در سخنانشان به حجاج توصیه هایی می کنند که یکی از مهمترین این موارد انس با قرآن است. اکنون که ایام حج و عمره است شاید بسیاری از زائران به دنبال شنیدن این نکات هستند تا با انجام آن بهره بهتری از این سفر معنوی ببرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مقام معظم رهبری بارها در سخنانشان به حجاج توصیه هایی می کنند که یکی از مهمترین این موارد انس با قرآن است. اکنون که ایام حج و عمره است شاید بسیاری از زائران به دنبال شنیدن این نکات هستند تا با انجام آن بهره بهتری از این سفر معنوی ببرند.


رهبر انقلاب در خصوص مأنوس شدن با قرآن می فرمایند: قرآن یک ذخیره تمام نشدنی است. انس با قرآن، از هر رفیق ناصحی، از هر درسی، برای انسان، مفیدتر است. اگر حقیقتا انسان با قرآن رابطه برقرار کند و قرآن را بخواند برای استناره و استفاده و استضائه قلبی و معنوی خود، این برای او از هر واعظی بالاتر است. اگر انسان، این انس را بتواند پیدا بکند خیلی دستاورد بزرگی است.
ما باید فضای حج را معنوی کنیم، کما اینکه روایات مربوط به حج، همه اش إدبار به دنیا و اقبال به آخرت است. جنبه سیاسی حج هم همین است، یعنی بنا و سازندگی دنیا از انسانهایی بهتر و بیشتر و قوی تر برمی آید که در زندگی شخصی خود، به دنیا اقبال ندارند. این حالت، تمرین و ریاضتی است که در مدت ۲۵ روز سفر حج انجام می گیرد.
خشوع، ذکر، انابه و تلاوت قرآن با تدبر
حج گزاران عزیز را به خشوع و ذکر و انابه و تلاوت قرآن با تدبر و حضور در نمازهای جماعت و مهربانی با حاجیان کشورهای دیگر و پرهیز از وقت گذرانی های بیهوده فرا می خوانم و از خداوند متعال موفقیت و عافیت و قبولی عبادات شما را مسألت میکنم و همه را به دعا برای حضرت بقیة الله أرواحنا فداه و فرارسیدن حکومت عدل جهانی آن ذخیره الهی، دعوت میکنم.
انس با قرآن و ادعیه و تأمل و تدبر
مسأله سازندگی حج... هم سازندگی شخصی و اخلاقی و معنوی (که روحانیون محترم، علمای محترم در داخل کاروان ها می توانند خیلی نقش ایفا کنند) و هم سازندگی ملی یعنی خلقیات یک ملت ملتئم، پخته، سنجیده
خردمند را در دوره حج، زمینه اش را برای حاجی فراهم کند.
اگر یک جوانی یک مردی یا زنی در دوره حج انس با قرآن را یاد بگیرد، تأمل و تدبر در عبارات دعاها و مناجات با پروردگار را یاد بگیرد، این میشود سرمایه ای برای او در طول زندگی. حاجی اگر خود را مقید کند گه در مدینه منوره یک ختم قرآن بخواند، در مکه مکرمه یک ختم قرآن بخواند (اینجا خانه قرآن است، محل نزول قرآن است) یا اگر نمی تواند یک ختم قرآن بخواند، یک بخش عمده ای از قرآن را بخواند با تأمل، با تدبر، اگر عادت کند به تأمل و تدبر در قرآن در این مدتی که آنجاست (بتوانید عادت بدهید حاجی را به این چنین سیره ها و رویه های ماندگار معنوی و روحی) این برای او می شود یک سرمایه.


انس با قرآن بالاترین واعظ


چقدر خوب است حجاج ما خود را موظف بدانند که وقتی مشرف می شوند در مکه و همچنین در مدینه آن جایی که منزل وحی و محل آغاز رحمت عظیم بی منتهای الهی، یعنی قرآن است یک ختم قرآن به جا آورند و از آن بهره بگیرند. این بشود یک عادت و یک سنت... اثر همه جانبه دعای کمیل شاید از بسیاری از کارهایی که آنجا می کنیم و دلمان به آنها خوش است، بیشتر است. در کنار این، باید به خواندن قرآن و توجه به مفاهیم آن نیز اهمیت دهیم.