اهمیت مواسات در اسلام بویژه درماه رمضان
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اهمیت مواسات و لزوم یاری رساندن به برادر دینی، از حضرت خدیجه(س) بعنوان یکی از برجستهترین مصادیق عمل به مواسات در اسلام یاد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت که امروز در جلسه تواصی به حق در جمع کارکنان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در نمازخانه این مجموعه سخن میگفت، به اهمیت «مواسات» در دین و بویژه در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد.
وی گفت: پیامبر اکرم می فرمایند: " سَیِّدُ الأعمالِ ثَلاثُ خِصالٍ : إنصافُکَ النّاسَ مِن نَفسِکَ ، و مُواساه الأخَ فی اللّه ِ عَزَّ و جلَّ، و ذِکرُ اللّه ِ تَعالى عَلى کُلِّ حالٍ - سرورِ کارها سه چیز است: انصاف داشتن با مردم، کمک و همدردى با برادر دینى، و به یاد خداوند متعال بودن در همه حال".
وی با اشاره به اینکه انصاف با دیگران در این است که انسان خود را معیار قرار دهد، افزود: بر اساس احادیث معصومین و بویژه پیامبر اعظم(ص) یکی از هفت حق مومن بر برادر دینی خود مواسات است.
وی درباره تعریف مواسات نیز گفت که حد پایین مواسات، کمک و یاری به برادر مومن و حد بالای آن ایثار و فداکاری است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، لزوم اهتمام به یاری رساندن به برادر دینی را با ذکر مثال یادآور شد و کارهای امام علی(ع) را یکی از برجستهترین نمونههای مواسات در اسلام توصیف کرد.
وی با اشاره به ماجرای فداکاری آن حضرت برای پیامبر(ص) در جنگ احد گفت که بعد از این رویداد و جانفشانی امیرالمومنین(ع) برای پیامبر است که « لَا فَتَی إلّا عَلِیّ وَ لَا سَیْفَ إلّا ذُوالْفَقَار» از ناحیه جبرائیل گفته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین نواب به ذکر فرازهایی از زیارتنامه حضرت عباس ابن علی (ع) پرداخت و آن حضرت را یکی از نمونههای درخشان مواسات خواند.
وی به این روایت از امام کاظم(ع) هم اشاره کرد که می فرمایند: " ما تَقَرَّبَ المُؤمِنُ إلَى اللّه ِ عزّ و جلّ بِشَیءٍ أفضَلَ مِن مُواساةِ المُؤمِنِ ، و هُوَ قَولُهُ تَعالى: «لَن تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ-مؤمن با چیزى برتر از مواسات نسبت به مؤمن ، به خداوند عزّ و جلّ نزدیک نشده است ، و این ، همان سخن خداى متعال است که : «هرگز به نیکوکارى نخواهید رسید تا این که از آنچه دوست دارید ، انفاق کنید" .
وی همچنین با اشاره به سالروز وفات حضرت خدیجه کبری(س) که دهم ماه مبارک رمضان است، به بیان توصیفاتی از حضرت محمد(ص) در باره ایشان پرداخت و گفت که حضرت خدیجه با مواسات و بویژه با کمک مالی خود نقش بسیار مهمی در کمک به رسول اکرم(ص) برای گسترش اسلام ایفا کردند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: پیامبر میفرمایند: "أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ؟! صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا - کجا مثل خدیجه پیدا میشود؟! در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، تصدیقم نمود و با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا مرا یاری کرد".
وی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه و حضرت ابوطالب پدر امیرمؤمنان(ع) در سال دهم بعثت ارتحال فرمودند، اظهار داشت: این سال به حدی بر نبی اکرم(ص) سخت گذشت که پیامبر آن سال را عام الحزن نامیدند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در پایان سخنان خود همگان و بویژه افراد حاضر را به یاری به دیگران و بخصوص در ماه مبارک رمضان دعوت کرد و گفت که میزان این کمک ها به تمکن افراد بستگی دارد؛ لذا نباید تصور کنیم که کمک حتما باید خیلی کلان باشد. چه آنکه آن کس که یوسف(ع) را با کلافی می خرید ، پول زیادی هم نداشت اما به واسطه کار خود نام وی در تاریخ ماند.