با حضور سرپرست حجاج ایرانی

همایش مدیران حج و زیارت با عوامل اجرایی حج 6 استان

همایش مدیران ستادی سازمان حج و زیارت با عوامل اجرایی حج 1404 با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت چهارشنبه 22 اسفند در سالن کنفرانس سازمان حج و زیارت برگزار شد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج ، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در جمع عوامل اجرایی حج 1404 از استان های تهران ، البرز ، قم ، مرکزی ، قزوین و کاشان به تشریح بایسته های حج و زیارت پرداخت . نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ، اولین بایسته حج و زیارت را پویایی دانست و گفت : همیشه حج و زیارت ،هم پویایی و هم نوآوری داشته که خصیصه حج و زیارت شده است . 


وی ادامه داد: در سال های عمره ، توفیق بود که هر سال یک کار نویی انجام می گرفت و الآن هم همینطور است و همه بخش های حج و زیارت از پزشکی تا بعثه همیشه این نوآوری ها بوده باید هم ادامه داشته باشد . 


سرپرست حجاج ایرانی گفت : خود عزیزان در قسمت های مختلف امور حج و زیارت باید با ابتکار عمل و کمک گرفتن از اندیشمندان و فرهیختگان، سعی کنند که روز به روز برای خدمت بهتر و پایدار شدن معارف زائر کار کنند . 



حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به آیه 89 سوره نمل "مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ" گفت : خداوند می فرماید کسی که یک کار حسنه و کار صالحی بیاورد به او خیر می دهد و از ناراحتی های روز قیامت در امان هستند و این کاری که شما برای زائر انجام می دهید کار صالح است . 


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می فرماید 6 خصلت در مومن است که وقتی مومن از دنیا رفت از آن بهره مند می شود و یکی از آن ها سنت حسنه ای است که بعد از خود باقی می گذارد . 


وی تجربه های مدیران قبلی حج و زیارت که از دنیا رفته و نیستند اما تجربه های شان را مدیران دیگر استفاده می کنند از مصادیق این حدیث شریف دانست و گفت : اگر ما هم کار خوبی انجام دهیم خداوند ما را بی اجر نمی گذارد . 



حجت الاسلام والمسلمین نواب در همین رابطه از مسئولان حج و زیارت و بعثه تشکر کرد که در گرم ترین و سخت ترین محدودیت های فراوانی که کشور میزبان در حج سال قبل ایجاد کرده بود ، با این حال 7 کاروان اضافه تر از سال 98 به حج اعزام کردند. 


وی تعاون و همیاری را دومین بایسته حج و زیارت عنوان کرد و با استناد به حدیثی از امام صادق (ع) گفت : بهترین کارها این است که انسان به برادران خود در سرزمین وحی نیکی کند و تلاش کند تا کارشان را راه بیاندازد و بنابراین روایت این کار بینی شیطان را به خاک می مالد و آتش جهنم را خاموش و او را وارد بهشت می کند. 


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از کارگزاران حج و زیارت به عنوان کسانی یاد کرد که برای خدمت به زائران ، خود را به سختی می اندازند و خودشان را با خدا معامله می کنند . 



حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اهمیت خدمت صادقانه به زائران گفت : اگر خدمت ، صادقانه باشد برای فرد ذخیره می شود و اگر صادقانه نباشد ذخیره نخواهد شد . وی در تشریح خدمت صادقانه ، چند ویژگی آن را بیان کرد و گفت : اولین ویژگی خدمت صادقانه این است که بی منت باشد و خداوند در آیه 264 سوره بقره می فرماید : "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ ای کسانی که ایمان آورده اید صدقه هایتان را با منت و آزار باطل نکنید" .


استفاده از همه فرصت ها برای خدمتگزاری به زائران سرزمین وحی ، خدمت به افراد آسیب پذیر در کاروان ها ، تامین نیازهای زائر قبل از وقت حاجت آن ، و خودارزیابی و حسابرسی از خود از دیگر ویژگی های خدمت صادقانه بود که سرپرست حجاج ایرانی در این همایش برشمرد . 



نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین با استناد به آیات و روایات درباره خدمت به افراد ضعیف تاکید کرد که مدیران کاروان ها باید مراقب باشند اگر مسئولی در کاروان آن ها بود به گونه ای به او رسیدگی نکنند که حق بقیه زائران ضایع شود . 


وی همچنین تاکید کرد که عوامل حج و زیارت باید نیازهای زائر را در این سفر معنوی ازجمله نیاز او را به اطلاع رسانی درباره مسائل روز مثل برخی مقررات و شرایط کنونی کشور میزبان تامین کنند. 


حجت الاسلام والمسلمین نواب درباره خودارزیابی هم به هزینه بالای اعزام به سرزمین وحی اشاره و تاکید کرد : هر کدام که به این سفر می رویم هزینه زیادی دارد و باید حساب کنیم و از خود بپرسیم این کاری که انجام می دهیم به اندازه هزینه ای بوده که برای من شده است . 



کمبود تعداد معینه ها در حج سال گذشته و درخواست زائران برای حضور آن ها در همه کاروان ها مورد دیگری بود که سرپرست حجاج ایرانی به آن اشاره کرد و گفت : با توجه به این که نمی توانیم تعداد معینه ها را اضافه کنیم ، برای اولین بار در حج 1404 به جای هر معینه برای یک کاروان ، برای هر 450 بانوی زائر یک معینه پیش بینی کرده ایم تا عدالت برای خدمتگزاری به زائران رعایت شود. نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین برگزاری جلسات آموزشی زودهنگام را برای زائران باعث فراموشی آن ها تا زمان فرارسیدن ایام حج دانست و از مدیران کاروان ها خواست که برنامه های آموزشی خود را حدود یک هفته قبل از پرواز زائران به قبل برگزار کنند.


پایان پیام /