زیارت حرم نبوی؛

مسیری برای شناخت حقایق محمدیه

حجت‌الاسلام نجفی روحانی با این بیان که زیارت ظاهر و باطنی دارد تاکید کرد: باید با عمق بخشیدن به نگاه ها ، زیارت را مسیری برای شناخت حقایق محمدیه و انسان کامل دانست و افزود: در این سفر دو ادب باید آموخت. ادب سیر ارضی سفر الی الله وادب سیر عرشی سفر الی الله.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، جلسه هم‌اندیشی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه با زائران فرهیخته ایرانی چهارشنبه (22 اسفندماه) در هتل سکون مدینه منوره برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره، ضمن خوش‌آمدگویی به تبیین دستاوردهای حضور در سرزمین وحی پرداخت و گفت: مدینه یک ظواهر و یک حقایقی دارد. ظواهر سرزمین همچون نشانه‌هایی در سطح شهر پیامبر(ص) مشاهده می‌شود؛ این ظواهر را همه می‌بینند، مهم این است که به باطن این ظواهر و حقایق محمدیه برسیم.
وی افزود: با اینکه همه افتادن سیب را همه می‌بینند، اما نیتون از افتادن سیب به باطن جاذبه و کشف آن رسید. اگر پرده ها کنار می‌رفت می‌دیدیم که به شهر باعظمتی وارد شدیم. ستون های مختلف مسجدالنبی(ص) و آثاری که از پیامبر باقیمانده، برای رسیدن از ظاهر به حقیقت آنهاست. با مراجعه به آثار پیامبر(ص) می‌توان به این حقیقت راه یافت. انسان باید با سیر ارضی از سرزمین وحی راه خود در ملکوت آسمان‎ها را دریابد.
وی با طرح این پرسش که چگونه می‌توان روایت مناسبی از عمره مفرده به ایران برد، گفت: در اربعین با تمام سختی‌ها کسی از مشکلات سفر نمی‌گوید. حال درباره عمره مفرده چه چیزی را باید روایت کنیم؛ برای مثال برخی از حکمت‌های زیبای تشرف خود به این سرزمین می‌گویند.
با طرح این پرسش، زائران به بیان روایت‌های زیبای خود از علل تشرف به سرزمین وحی می‌پردازند و صحنه‌های زیبایی از امتزاج بغض و سرور، شوق و اشک را به نمایش می‌گذارند. شوق و بهجت از این توفیق و اشک و گریه بر علت‌های این معنویت.
مدیر کاروان با اشاره به لغوشدن ناگهانی حضورش به عنوان مسئول فرهنگی در عمره، علت کسب توفیق مجدد را دعای شهید هم رزمش معرفی می‌کند که در سالگرد او در روستایش جمع شده بودند. زائر دیگر سالها خدمت‌رسانی به والدین بیمار و دعای آنها در عالم غیب را علت تشرف به کربلا و مکه و مدینه ذکر می‌کند و از تشفی خاطر و تسکین دردهای خود می‌گوید.

طباطبایی، همسر شهید بزرگوار عبدالله نیک‌صفت، صبر بر تربیت یادگاران و فرزندان این شهید را از دلایل تشرف به این سفر ذکر می‌کند و درخواست تسهیل سفر خانواده شهدا را مطرح می‌کند. زائری دیگر از استمرار یکساله بر تلاوت سوره نبأ می‌گوید و خانمی دیگر ذکر یکساله «یَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِیلَ وَسَتَرَ الْقَبِیحَ...» را دلیل کسب این توفیق معرفی می‌کند. زائری دیگر محبت حضرت زهرا(س) را علت کسب این روزی معنوی بیان می‌کند و جوانانی که به همراه همسر و فرزندش مشرف شده، این سفر را هدیه خادمی امام رضا(ع) می‌داند. فریخته دیگر می‌گوید به برکت دعای نیمه شعبان و عنایت امام زمان(عج) به این سفر مشرف شده است.
در پایان جلسه حجت‌الاسلام سیدمحمود وزیری، سخنران بعثه مدینه منوره ضمن توصیه به اقامه نماز شکر برای این توفیق بزرگ، اظهار کرد: در هنگام تشرف به حرم با فراغت پیامبر را با لفظ پدر صدا بزنید و بگویند «پدر». چرا ایشان فرمودند: «أنا و أنت أبوا هذه الأمة». پیامبر به حکم «قُلْ إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُکُمْ» دارای عاطفه و احساس است و اساسا «رحمة للعالمین» مبعوث شده است. با این نگاه حضرت حتماً جواب‌تان را خواهد داد.