اسناد جنایت های وهابیت در تخریب اماکن مقدسه عراق

  اخیرا کتابی با مشخصات زیر منتشر شده است: الجریمة الکبری: دراسة تحلیلیه جنائیة لجرائم الوهابیة السلفیة و آل سعود ضد المراقد المقدسة فی العراق 1211 ـ 1343 ق نویسنده: السید محمد رضا الهاشم

 

اخيرا كتابي با مشخصات زير منتشر شده است:

الجريمة الكبري: دراسة تحليليه جنائية لجرائم الوهابية السلفية و آل سعود ضد المراقد المقدسة

في العراق 1211 ـ 1343 ق

نويسنده: السيد محمد رضا الهاشمي

ناشر: المركز الوثائقي للدفاع عن المقدسات الاسلامية

تاريخ چاپ: 1434 ق

مكان چاپ: نجف اشرف

 

 

 

 

 

 

مؤلف كتاب حاضر با تكيه بر اسناد و متون تاريخي، سعي كرده جنايتهاي وهابيون در عراق عراق مستند كرده و آنها را معرفي كند.

براي شناخت آنچه امروز در بخش‌هايي از جهان اسلام مي‌گذرد شناخت پيشنيه و تاريخ آن ضروري است. ظهور داعش و قتل و غارت و تخريب و ... آنها مطالعاتي از اين دست را برجسته مي‌كند. شناخت ريشه اين جور رفتارها به ظهور وهابيت در نجد، و تاريخ پرفراز و نشيب آن وابسته است. پس از آن كه محمد بن عبدالوهاب در سال 1157 ق با محمد بن سعود هم‌پيمان شد و دولت اول سعودي با رهبري مذهبي محمد بن عبدالوهاب به مناطق اطراف دست‌اندازي كرد.

جنايت‌هاي وهابيت از قتل، غارت، خرابي، ويراني و ... در تاريخ ثبت شده و اسناد انكارناپذيري از آن موجود است. در آرشيو كشورهاي عربي بسياري از اين اسناد موجود است و به ويژه آنچه در دوره عثماني اتفاق افتاده و گزارش‌هاي آن به دربار عثماني رسيده، در اين باره مهم و اتفاقات زيادي را ثبت كرده است. سه سال پيش بخشي از اين گزارش‌ها با عنوان تقارير نجد منتشر شد. اكنون مؤلف كتاب حاضر با تكيه بر اسناد و متون تاريخي، سعي كرده اين حوادث را با تأكيد بر عراق مستند كرده و آنها را معرفي كند. از جمله حوادثي كه مؤلف به آن پرداخته، حمله سال 1205 ق به عراق به قصد نجف اشرف كه تا ناصريه و ديوانيه پيش آمده و سپس برگشتند. حمله 1208 ق به زبير و حوالي آن، حمله 1212 ق، حمله 1213 ق به سماوه، حمله 1214 ق به حجاج و حمله 1215 ق به شهر عانه از جمله جنايت‌هاي مقدماتي وهابيون براي حملات متعدد بعدي بود. يكي از سياه‌ترين برگ‌هاي تاريخ وهابيت حمله به كربلا در روز عيد غدير 1216 ق است. در اين روز، ساكنان كربلا به مناسبت عيد غدير به نجف اشرف رفته بودند و شهر بي دفاع شده بود. سعود بن عبدالعزيز با 12000 نفر وهابي به اين شهر حمله كرده و بيش از 5000 نفر و به قولي 8000 نفر را قتل عام و 10000 نفر را مجروح كرد. وي سپس به حرم مطهر حمله كرده و آنجا را غارت كرد.

پس از آن وهابيان در سال‌هاي 1217 و 1218 ق به نجف اشرف حمله كردند. جنايات وهابيت به اين موارد خلاصه نشد، بلكه موارد متعددي بود كه مؤلف سعي كرده آنها را در اين كتاب به صورت مستند بيان كند.

آنچه اكنون به كتابخانه رسيده، جلد چهارم اين كتاب است. فهرست مطالب كتاب به ترتيب زير است:

المقدمة

الديباجة

الجريمة الكبري

لقد عاودتنا أرزاء كربلاء = 1216 هجرية

أرقام حول الجريمة

تفصيل في عدد القتلي و الجرحي

إنعكاسات الجريمة

ماذا قالوا حول الجريمة

مؤتمر كربلاء

جريمة اخري أشد و أعظم

تطالب: الشعب يطالب بحقوقه المشروعة

 


 


| شناسه مطلب: 12650