نقش روایت شیرین از عمره در افزایش اقبال به این سفر معنوی
حجتالاسلام نجفی روحانی با اشاره به افزایش جهانی اقبال به سفرهای زیارتی، اظهار کرد: یکی از اساتید دانشگاه بعد از سفر عمره توصیه به تجربه این سفر معنوی در جوانی کرده بود. برخی دانشجویانش با گرفتن وام چندی پیش خود را به مدینه منوره رسانده بودند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، شناسایی مخاطبان ویژه و اجرای برنامههای تخصصی و جلسات هماندیشی برای آنان، از جمله برنامههای فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در عمره مفرده است. به همین مناسبت جمعی از دانشجویان نخبه فعال قرآنی که در ماه رمضان به سرزمین وحی مشرف شدند، امروز (2 فروردین) در دفتر بعثه در هتل سکون مدینه منوره گرد هم آمدند.
این دانشجویان تحت عنوان گروه فرهنگی قرآنی تبیان برنامههای متعدد قرآنی در سطح شهر تهران و بالاخص در دانشگاههای تهران اجرا میکنند. این گروه دارای کارگروههای تخصصی متعددی است که یک نفر به نمایندگانی از هر کارگروه در این سفر حضور یافته است.
بعد از قرائت آیاتی از قرآن کریم و معرفی دانشجویان و فعالیتهای قرآنی آنان، حجتالاسلام والمسلمین نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه در سخنانی بیان کرد: بهترین مسیر تشرف به درگاه اهل بیت(ع) ادب است؛ اساساً مسیر رشد و بزرگ شدن انسان با ادب است. تمام اعمالی که برای کعبه معظمه انجام میشود همواره با حفظ احترام و حرمت است. پنج لایه ادب را رعایت میکنیم و حرمت نگه میداریم و محرم میشویم تا به کانون و محوریت توحید در کعبه مکرمه برسیم. این مقدمات سفر زمینی محملی برای آغاز سفر عرشی و عمودی است.
وی در ادامه به نقش روایتهای شیرین از این سفر معنوی اشاره کرد و گفت: یکی از اساتید دانشگاههای ایران که در اوایل برگزاری عمره مشرف شد بعد از بازگشت به دانشجویان خود توصیه کرد حیف است که در جوانی این سفر معنوی را تجربه نکنند و برای سنین بالاتر بگذارند. برخی از دانشجویان با گرفتن وام، موفق شده بودند در همان سال به این سفر معنوی مشرف شوند.
حجتالاسلام نجفی روحانی با نمایش تصویر قرآن اقبال لاهوری، گفت: اقبال لاهوری در دوازده سال تحصیل در دانشگاه آکسفورد، هر روز صبح یک جزء قرآن را تلاوت میکرد و هنگام خواندن، اشک میریخت. چراکه پدرش به او گفته بود: فکر کن این آیات، همین لحظه بر تو نازل شدهاند. شدت انس او با قرآن چنان بود که حجم قرآن او به دلیل اشکهایش ضخیمتر شده بود.
وی با اشاره به افزایش گرایش مردم به زیارت در جهان، افزود: برخلاف تصور برخی که گمان میکنند دینداری در ایران کاهش یافته است، آمارها نشان میدهد که استقبال مردم از سفرهای زیارتی رو به افزایش است. بهویژه در میان جوانان، حضور در برنامههایی همچون اعتکاف، سفرهای عتبات و عمره دانشجویی، رشد چشمگیری داشته است.
وی به استقبال گسترده از عمره دانشجویی اشاره کرد و گفت: در حالی که ظرفیت عمره دانشجویی ۴ هزار نفر بود، بیش از ۱۲۰ هزار نفر نامنویسی کردند. برخی از دانشجویانی که در قرعهکشی انتخاب نشده بودند، با گریه درخواست میکردند تا امکان این سفر معنوی برایشان فراهم شود.
حجتالاسلام روحانی در پایان تأکید کرد که دانشجویانی که در این سفر حضور دارند، در انتقال روایتهای شیرین از این سفر الیالله به دیگران میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.