معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت خبر داد:

تلاش برای کاهش زمان حج امسال، به 33 روز/ جزئیات پرواز حجاج ۱۴۰۴

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به کاهش مدت سفر حضور زائران در سرزمین وحی در حج پیش رو گفت: برنامه‌ریزی بر این منوال است که میانگین حضور زائران در حج امسال، به 33 روز کاهش یابد.

آقای اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی حج، از کاهش  2 تا 3 روزه مدت حضور حجاج در سرزمین وحی خبر داد و گفت: میانگین مدت سفر زائران حج پیش رو 33 روز خواهد بود.


وی اظهار کرد: مجموعه زائران و عوامل اجرایی حج امسال 85850 نفر هستند که از کل زوار، ثبت نام انجام شده و در قالب کاروان‌ها در مرحله معاینات پزشکی و برگزاری کلاس‌های آموزشی هستند.


به گفته معاون سازمان حج و زیارت، امسال اولین کاروان حجاج 15 اردیبهشت ماه اعزام خواهدشد و اعزام آخرین کاروانها نیز 10 خرداد ماه خواهد بود و زائران با پروازهای شرکت‌های هواپیمایی ایران ایر و ناس به سرزمین وحی منتقل می شوند.


 وی درباره طول سفر زائران حج 1404 گفت: مطابق برنامه ریزی‌ برای پروازها، امسال به جای 5 ذی القعده، سفرها از 8 ذی القعده آغاز می شود و به همین دلیل طول سفر 2 تا 3 روز کمتر از پارسال است .


آقای رضایی درباره انتقال زائران بین مکه و مدینه با قطار گفت: خوشبختانه مشکلی در این زمینه وجود ندارد و تنها ممکن است ساعات حرکت تفاوتهایی داشته باشد و بانوان زائر برای رعایت مسائل شرعی، جداگانه و زودتر به سمت مکه اعزام شوند.


گفتنی است استفاده از قطار برای انتقال زائران بین مکه و مدینه، در سال گذشته با رضایت حجاج همراه بوده است.


آقای رضایی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح جزئیات پروازهای زائران ایرانی در حج ۱۴۰۴ اظهار کرد: ایستگاه‌های پروازی حج تمتع که سال گذشته به ۲۱ ایستگاه رسیده بود، در حج آتی با اضافه شدن فرودگاه کرمانشاه به ۲۲ ایستگاه رسیده است و از ۱۵ اردیبهشت اعزام حجاج ایرانی به مدینه آغاز و از تاریخ ۲۴ اردیبهشت پروازهای زائران به جده انجام خواهد شد.


 


22 ایستگاه پروازی حجاج ایرانی


به گفته معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت، با همکاری شرکت‌های هواپیمایی طرف قرارداد و لحاظ امکان فنی و به منظور رفاه حال هموطنان، زائران ایرانی از ایستگاه‌های پروازی تهران، اهواز، ساری، یزد، کرمان، رشت، بوشهر، تبریز، زنجان، بیرجند، شیراز، مشهد، اصفهان، زاهدان، چابهار، کرمانشاه، بندرعباس، قشم، ارومیه، اردبیل، گرگان و همدان به فرودگاه‌های مدینه منوره و جده رهسپار خواهند شد.


اما در میان ایستگاههای پروازی، تهران سهم قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد؛ ۳۵ درصد پروازهای حج از ترمینال سلام فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) صورت می‌گیرد و زائران استانهای قم، سمنان، البرز، قزوین، لرستان، کاشان مرکزی و تهران از این مسیر به سرزمین وحی مشرف شده و به کشور باز خواهند گشت.


در حج تمتع آتی ۸۰ درصد پروازها با هواپیمایی داخلی و حدود ۲۰ درصد نیز با هواپیمایی کشور عربستان انجام می شود. پروازهای زائران مدینه قبل به مدینه از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز شده و ۶خرداد ماه پایان می یابد؛ اما پروازهای جده برای زائران مدینه بعد از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۱۰خرداد ادامه دارد.


گفتنی است عوامل خدمت‌رسان نیز ۲ روز زودتر از نخستین کاروان اعزامی، رهسپار سرزمین وحی می شوند و تمام تمهیدات لازم برای سفر آسوده حدود ۸۵هزار زائر ایرانی فراهم شده است.