محور برنامههای دفتر نمایندگی بعثه ،
هماندیشی ، آموزش و تعامل در مدینه
دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه، طیف گستردهای از جلسات و دیدارها را با زائران و روحانیون کاروانهای ایرانی برگزار میکند که آن را به مرکز تعامل، آموزش و هماندیشی تبدیل کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه، طیف گستردهای از جلسات را در طول هفته برگزار میکند. این جلسات با اهداف فرهنگی، تبادل نظر، همفکری، معرفتافزایی و انتقال پیام برگزار میشود.
دیدار با فرهیختگان کاروانهای ایرانی، نخبگان و دانشجویان دانشگاههای برتر، و زوجهای جوان از جمله این جلسات است که هرکدام چندین مرتبه در هفته برگزار میشود.
در این دیدارها، علاوه بر شنیدن دغدغهها، تجربیات و نظرات زائران، به پرسشها و مشکلات آنان درباره سفر عمره پاسخ داده میشود. بهعنوان نمونه، در جلسات ویژه زوجهای جوان، توصیههای اخلاقی، روانشناختی و دینی ارائه و بر دعا برای فرزندآوری و داشتن ذریه صالح در این مکان مقدس تأکید میشود.
نوع دیگری از جلسات، دیدار مسئول دفتر نمایندگی بعثه با علمای اهل سنت کاروانهای ایرانی است که در فضایی صمیمی برگزار میشود.
این نشستها علاوه بر بررسی مسائل زائران و کاروانهای اهل سنت، فرصتی برای همدلی، تقریب و تقویت ارتباطات فرهنگی و دینی فراهم میکند.
دستهای دیگر از جلسات، آموزشی و تخصصی است که در قالب هماندیشی با روحانیون کاروانهای ایرانی یا کارگاههای آموزشی ویژه روحانیون کارآموز برگزار میشود.
جلسات هماندیشی روحانیون، که سه بار در هفته برگزار میشود، به بررسی بهروزترین مسائل عمره و چالشهای اجرایی و فقهی میپردازد.
روحانیون کارآموز هم علاوه بر شرکت در این هماندیشی، ابتدا در کارگاه آموزش مناسک عمره مفرده و سپس در زیارت دوره ویژه، آموزشهای لازم را در میدان کسب میکنند.
بخش دیگری از جلسات به موضوعات اجرایی و برنامههای فرهنگی اختصاص دارد. این جلسات، از سطح جلسات هماهنگی با ستاد و مدیران ثابت هتلها تا نشستهای مسئولان فرهنگی هتلها و هماهنگیهای داخلی بعثه امتداد مییابد. در این جلسات، برنامههای پیشرو بررسی، هماهنگیهای نهایی انجام، و بازخوردها ارزیابی میشود.
دستهای دیگر از نشستها، جلسات همفکری و بازاندیشی در برنامههای فرهنگی، تحت عناوینی مانند «تجربه یک دوره فرهنگی جدید» است.
عوامل فرهنگی فعال و روحانیون مجرّب کاروانها در این جلسات ، گرد هم میآیند تا درباره ارتقای کیفیت و محتوای برنامههای فرهنگی بعثه بحث و تبادل نظر کنند. این نشستها به شناسایی نقاط قوت و ضعف، بررسی فرصتها و چالشهای اجرایی، و ارائه راهکارهایی برای بهبود برنامهها و افزایش بهرهمندی معنوی زائران از اقامت کوتاه در مدینه و مکه کمک میکند.
برنامههای بعثه معمولاً از ساعت ۸ صبح با روحانیون و مسئولان فرهنگی آغاز میشود و تا ظهر و بعدازظهر با دیدار زائران و فرهیختگان ادامه مییابد.
جلسات همفکری و هماندیشی گاهی تا پاسی از شب به طول میانجامد. تراکم این برنامهها، که گاهی به چندین جلسه در روز میرسد، علاوه بر تلاش گسترده تیم پشتیبانی و حملونقل زائران، نیازمند مشارکت جهادگرانه مسئولان و عوامل دفتر نمایندگی بعثه در مدینه برای سازماندهی و افزایش بازدهی جلسات است.
اگرچه حجم بالای جلسات ممکن است موانعی برای زیارت حرم نبوی(ص) و قبور ائمه بقیع(ع) ایجاد کند، اما گستره معنوی حرم نبوی(ص) در تمام مدینه و حس توفیق خدمت به زائران، موجب انگیزه و روحیهای مضاعف برای عوامل بعثه در انجام رسالت فرهنگیشان میشود.