ازدواج عاقلانه، زندگی عاشقانه؛
توصیههای کاربردی برای زوجهای جوان در مدینه
حجتالاسلام نجفی روحانی با اشاره به قانون عبور از خود در زندگی مشترک گفت: یکی از مهمترین مسائل زناشویی، اصل سازش است. در سازش، فردیت از بین میرود و جای آن نگرش زوجیت حاکم میشود. مهارت سازش یافتن زوجها از عوامل موفقیت در زندگی مشترک است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، شناسایی مخاطبان ویژه و اجرای برنامههای متناسب با نیاز هر گروه از عمرهگزاران، از اهداف برنامههای فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در عمره مفرده سال جاری است. یکی از این برنامهها، برگزاری جلسه هماندیشی با زوجهای جوان در مدینه منوره است.
این جلسه روز جمعه (۸ فروردین) در محل دفتر نمایندگی بعثه مدینه در هتل سکون برگزار شد. در آغاز، زوجهای جوان ضمن معرفی خود، به بیان دغدغهها و مسائل زندگی مشترک پرداختند.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه، ضمن خوشآمدگویی، به اسرار حج و عمره مفرده اشاره کرد. وی در بخش دوم سخنان خود، توصیههایی کاربردی برای زندگی مشترک را بر اساس آیات و روایات ائمه معصومین (ع) ارائه داد.
وی در ابتدا با طرح پرسشی درباره مهمترین بنا در اسلام، به روایت «ما بُنِیَ فی الإسلامِ بِناءٌ أحَبَّ إلى اللّه عزّوجلّ وأعَزَّ مِنَ التَّزویجِ» اشاره کرد و گفت: بسیاری گمان میکنند که این بنا، مکانهای مقدس هستند، اما پیامبر گرامی اسلام (ص) در این روایت فرمودهاند: «در اسلام، هیچ بنایی محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج نزد خداوند متعال ساخته نشده است.»
ازدواج عاقلانه و زندگی عاشقانه، محور دیگر سخنان حجتالاسلام نجفی روحانی بود. وی تأکید کرد: هیچ فردی کامل و ایدهآل نیست، بنابراین نباید در جستجوی فرد ایدهآل دیگری بود. بلکه پس از ازدواج، باید در تمامی روابط، بهویژه ارتباطات گفتاری، عاشقانه رفتار کرد.
وی با اشاره به نامه عاشقانه امام خمینی (ره) به همسرشان، بیان کرد: حضرت امام (ره) در حالی که فقیه، فیلسوف، سیاستمدار، عابد و عارف بود، اما در نامههای خود به همسرشان، با ادبیاتی لطیف و عاشقانه احساسات خود را بیان میکردند.
حجتالاسلام نجفی روحانی همچنین به توصیه حضرت امام (ره) هنگام خواندن خطبه عقد جوانان اشاره کرد و گفت: امام (ره) با بیانی ساده اما عمیق، مفهوم و اصل مهمی را مطرح میکردند: «بروید و با هم بسازید.» یکی از مهمترین مسائل زناشویی، اصل سازش است. قانون «عبور از خود و ما شدن» یعنی فردیت از بین میرود و جای آن زوجیت میآید.
وی در پایان با اشاره به تقاضای حضرت ابراهیم از خداوند در طلب فرزند بیان کرد: خداوند در آیه ۱۰۰ سوره صافات میفرماید: «رَبِّ هَبْ لِی مِنَ الصَّالِحِینَ؛ فرزندی از گروه صالحان به من ببخش»؛ یعنی اولاد صالح، هبهى الهى و یکى از دعاهاى انبیاست. آنچه باید در فرزند محور باشد، صالح بودن است نه امور دیگر. فرزند صالح، بهترین یاور در مسیر حرکت خانواده به سوى خداست.