نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:
وحدت مسلمانان جایی برای نفوذ دشمن باقی نمیگذارد
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر لزوم همبستگی و همگرایی مسلمانان گفت:اگر مسلمانان همبستگی و وحدت داشتند، دشمنان اسلام نمیتوانستند خون بندگان خدا و مسلمانان را بریزند و سرزمین آنها را غصب و اشغال کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، عصر امروز در کنگره عظیم حج تمتع در اصفهان، سالروز شهادت امام صادق(ع) را تسلیت گفت و اظهار داشت: خدای بزرگ را شاکر هستیم که توفیق زیارت خانهاش را روزی ما قرار داده و از درگاه خداوند متعال میخواهیم که توفیق زیارت ولیش (عج) را هم نصیبمان کند.
وی با بیان اینکه مراسم حج تمتع امسال با شعار "سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم" برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: این شعارها تنها مختص ایران اسلامی است و مراسم حج در سایر کشورها با شعار خاصی برگزار نمیشود و اگر هم شعاری داشته باشند، با این مضامین نیست و این مهم از دستاورد خون پاک شهدا و رهنمودهای امامین انقلاب است.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در ادامه به تشریح مضامین انتخاب شده برای شعار مراسم حج امسال پرداخت و گفت: سلوک قرآنی یعنی که منش و رفتارمان قرآنی باشد و قرآن را در زندگیمان بیاوریم و دستوراتش را در زندگی اجرا کنیم؛ پیامبر اسلام (ص) قرآنِ مجسم بود و کسی که اخلاق و زندگی قرآنی دارد، با پیامبر اکرم(ص) ارتباط معنوی پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه همگرایی اسلامی را به معنای همبستگی و وحدت میان مسلمانان توصیف و خاطرنشان کرد: اگر مسلمانان همبستگی و وحدت داشتند، دشمنان اسلام نمیتوانستند خون بندگان خدا و مسلمانان را بریزند و سرزمین آنها را غصب و اشغال کنند؛ دشمن توانسته در جامعه مسلمانان نفوذ کند چون مسلمین وحدت ندارند.
وی افزود: اگر مسلمانان دستورات اسلامی را رعایت میکردند و متحد بودند، جایی برای نفوذ دشمن باقی نمیماند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه سخنانش به مضمون "حمایت از فلسطین مظلوم" در شعار امسال مراسم حج تمتع اشاره کرد و گفت : امروز همه مسلمانان و معتقدین به انسانیت وظیفه دارند که از فلسطین مظلوم حمایت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح آداب سفر حج تمتع پرداخت و گفت: مهمترین ادب حج، کسب رضایت الهی است؛ همه عبادتها باید برای کسب رضایت الهی باشد اما در مراسم حج امکان دارد که شیطان نفوذ کند و منیتهای انسان متبلور شود و نیت انسان خالص نباشد و از همین رو فرموده حج و عمره را با اطاعت الهی به پایان ببرید و رضایت الهی در حج اهمیت زیادی دارد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت یادآور شد: امام صادق(ع) درباره چگونگی مراسم حج دستورالعملی دارند که دهها بند است و میفرمایند زمانی که میخواهید به حج بروید، قلبتان را از هر چیزی جز یاد خدا خالی و همه امور و کارهایتان به خدا واگذار کنید.
وی در ادامه با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری درباره لزوم توجه به نهجالبلاغه، خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه اول نهجالبلاغه میفرمایند که خداوند حجاج را برای سفر حج انتخاب کرده است؛ هر کسی نمیتواند به حج مشرف شوند؛ برخیها با وجود تمکن مالی نمیتوانند به حج بروند چرا که هنوز ایمانشان به درجهای نرسیده که بتوانند عاشق حج گشته و به حج مشرف شوند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر اهمیت پرهیز از زرق و برق در منش حجاج گفت: پوشش حجاج باید آراسته باشد سفر حج جای تجملات نیست و ادب سفر حج این است که لباس حجاج ساده و بدون رنگ باشد چرا که ساده زیستی از آداب سفر حج است.
وی در ادامه به اهمیت مال حلال در سفر حج اشاره کرد و گفت: مال ناخالص انرژی انسان را بر هم میزند و خداوند به انسانی که حق سایر بندگان را میخورد، توجه نخواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد که چهارمین مورد از آداب حج، گذشت و همزیستی مسالمتآمیز است چرا که در سفر وحی مسلمانانی از سراسر جهان حضور دارند شایسته است حجاج در این سفر معنوی با سایر مسلمانان همدلی داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنانش به حجاج توصیه کرد که مناسک حج را به خوبی فرا بگیرند تا انجام اعمال برایشان آسان شود و افزود: مناسک حج و اسرار آن نقشه عبادی این فریضه هستند و باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه تسویه حساب با خود و توبه به درگاه الهی ششمین مورد از آداب حج است، گفت: حجاج مهمان خدا هستند و سفر حج بهترین زمان برای تسویه حساب و پاک شدن از گناهان است؛ پیامبر اکرم(ص) در همین رابطه فرموده که از سفر حج برنگردید مگر آنکه به گناهانتان توبه کرده باشید و از خداوند بخواهید که صفت بد را از وجودتان دور کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سخنانش اقتدا به حضرت ابراهیم(ع) را هفتمین آداب سفر حج دانست و یادآور شد: مقام معظم رهبری سال گذشته در جلسه با زائران حج توصیه کردند که از آموزههای حضرت ابراهیم(ع) استفاده کنید؛ یکی از سورههای قرآن کریم به نام حضرت ابراهیم(ع) نامگذاری شده و در سایر سورهها نیز آیات زیادی درباره این پیامبر عظیمالشان و مراسم حج نازل شده شده است و به حجاج توصیه می شود که این آیات به ویژه سورههای حج و ابراهیم را قرائت و در ترجمه آیات تامل کنند.
حجتالاسلام نواب در پایان ، کسب رضایت امام زمان(عج) و شکیبایی در سفر و خوش خلقی را از دیگر آداب سفر حج دانست و گفت : باید تلاش کنیم که این صفات را در وجودمان پرورش دهیم.