سرپرست حجاج ایرانی در همایش حجگزاران استان قم :
حج، فرصتی برای تقویت پیوند امت اسلامی و حمایت از مظلوم است
سرپرست حجاج ایرانی ابراز امیدواری کرد که پرچم پرافتخار پیروزی، نصیب ملت مظلوم و رنجدیده فلسطین شود و حج امسال بتواند پیام وحدت و همدلی امت اسلامی با مردم فلسطین را به گوش جهانیان برساند. حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در همایش زائران حج 1404 استان قم همچنین بر تلاش برای تحقیق شعار حج امسال «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، سرپرست حجاج ایرانی ، در همایش آموزشی زائران حج تمتع استان قم که امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ورزشگاه پیامبر اعظم(ص) قم برگزار شد، با اشاره به شعار حج تمتع امسال با عنوان «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» اظهار داشت: امیدواریم پرچم پرافتخار پیروزی، نصیب ملت مظلوم و رنجدیده فلسطین شود و حج امسال بتواند پیام وحدت و همدلی امت اسلامی با مردم فلسطین را به گوش جهانیان برساند.
بنابراین گزارش ، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اهمیت بخش سلوک قرآنی در شعار حج ۱۴۰۴، گفت: زائران باید پیش از سفر، با تلاوت و تدبر در قرآن کریم، بهویژه سورههای حج، ابراهیم و آیات مربوط به حج در سوره بقره، زمینه معرفتی و روحی خود را برای این سفر معنوی آماده کنند. وی افزود : رهبر معظم انقلاب نیز سال گذشته بر لزوم توجه به آموزههای حضرت ابراهیم (ع) در حج تأکید کردند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب ، با استناد به خطبه اول نهجالبلاغه، به نقش اراده الهی در انتخاب افراد برای سفر حج اشاره کرد و افزود: حضرت علی(ع) میفرماید «ثُمَّ وَقَفَهُم مَواقِفَ أَنبِیائِهِ»؛ خداوند کسانی را برای این سفر برمیگزیند که بیشتر توجه به دستورات الهی دارند و در محل پیامبران میایستند.
حج، سرزمین حضور انبیاء و اولیاء الهی
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه خانه کعبه، جایگاه وقوف و عبادت پیامبران (ع) و اهلبیت (ع) است ، ادامه داد: امام صادق(ع) در کنار کعبه مینشستند و به سوالات مردم پاسخ میدادند. در برخی از روایات آمده است که بدنهای برخی از انبیاء الهی در نزدیکی حجر اسماعیل مدفوناند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با استناد به آیه ۹۷ سوره مائده تصریح کرد: کعبه مایه قیام و استواری جامعه است. اگر انسان اهداف و دستورات حج را درست اجرا کند، جامعهای پایدار، محکم و هدفمند شکل خواهد گرفت.
حج، سفری بهسوی خداوند است
وی با بیان روایتی از امام صادق(ع) گفت: افرادی که در عالم برزخ به سر میبرند، آرزو دارند ایکاش در دنیا توفیق یک سفر حج را داشتند. این روایت اهمیت و ارزش فوقالعاده این سفر الهی را نشان میدهد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با نقل بیانات امام خمینی(ره) اظهار داشت : حاجی باید بداند کجا میرود، دعوت چه کسی را اجابت میکند و میهمان کیست. این سفر، یک سفر خارجی و تفریحی نیست بلکه هجرتی به سوی خداوند است. اگر زائر بدون برنامه و هدف عازم حج شود، بهرهای از آن نخواهد برد.
همزیستی در حج، الگویی برای جامعهوی با انتقاد از برخی رفتارهای خودخواهانه در کاروانها، بر اهمیت روحیه ایثار، تعاون و اولویتدادن به دیگران در سفر حج تأکید کرد و گفت: در این سفر الهی باید نسبت به دیگر زائران، بهویژه افراد ناتوان، سالمندان و افراد نیازمند توجه ویژه داشت. ط
خادم زائران خانه خدا، در حقیقت خادم خداوند است و چنین خدمتی اجر عظیمی دارد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با اشاره به تجربه زندگی جمعی و همزیستی در محیط حج گفت: در حج، زائران با فرهنگها، رنگها و زبانهای گوناگون در کنار یکدیگر عبادت میکنند. این تجربه ارزشمند باید به زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان تسری پیدا کند.
حج، مدرسه سادهزیستی و خودکنترلی
وی سادهزیستی را از دیگر درسهای حج دانست و افزود: زائر خانه خدا با دو تکه لباس ساده و سفید، بدون رنگ و دوخت، در کنار میلیونها انسان دیگر عبادت میکند. این ظاهر ساده نشانه تواضع و بیپیرایگی است و میتواند الگویی برای زندگی شخصی و خانوادگی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با اشاره به آموزههای قرآن درباره فروتنی اظهار داشت: اگر انسان به خاطر بند کفشش بر دیگران فخر فروشد، این رفتار با روحیه بندگی خدا و آموزههای دینی سازگار نیست.
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با استناد به آیه «فلا رفث و لا فسوق و لا جدال فی الحج » خاطرنشان کرد: در حج باید از دروغ، فسق و جدال دوری کرد. اگر این رفتارها در زندگی روزمره هم جاری شود، جامعهای سالمتر خواهیم داشت.
زائران از روحانیون کاروانها بهرهمند شوند
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت به زائران توصیه کرد: از حضور روحانیون کاروانها بهره ببرید و پرسشهای خود را در زمینه اعمال و مناسک حج حتماً مطرح کنید. گاهی بیاطلاعی موجب نقص در اعمال میشود که اصلاح آن بسیار دشوار خواهد بود.
وی با ذکر نمونهای گفت : در دوره کرونا ، زائری پس از بازگشت به ایران متوجه شد اعمالش ناقص بوده و برای اصلاح آن ، ماهها پیگیری شد تا کسی از ساکنان مقیم عربستان نیابتاً طواف او را انجام داد.
کاهش تعداد عوامل برای افزایش ظرفیت زائران
حجتالاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییرات مدیریتی در سازمان حج و زیارت گفت : به منظور افزایش ظرفیت اعزام زائران ، تعداد روحانیون و عوامل کاروانها کاهش یافته تا امکان حضور شمار بیشتری از مشتاقان حج فراهم شود.
برنامهریزی برای زائران ایرانی خارج از کشور
وی همچنین اعلام کرد: امسال دو کاروان ویژه برای زائران ایرانی مقیم خارج از کشور در نظر گرفته شده و برنامهریزیهای لازم برای اعزام آنان انجام شده است.
سرپرست حجاج ایرانی در پایان اظهار داشت: ساختارهای اجرایی حج طی سالهای پس از انقلاب اسلامی بهبود چشمگیری یافته و تلاشها برای ارتقاء کیفیت خدماترسانی به زائران همچنان ادامه دارد.