حجاج ایرانی الگوی زیبا و عملی وحدت امت اسلام هستند
مدیریت اهلسنت بعثه مقام معظم رهبری گفت: حضور زائران شیعه و سنی از جمهوری اسلامی ایران در سرزمین وحی کنار همدیگر نمونه عملی وحدت است. آنها برای دیگر کشورها، الگوی زیبای وحدت امت اسلام هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین هادی اکبری، مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در حاشیه دیدار مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران حج و زائران بیتالله الحرام با حضرت آیتالله خامنهای در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR اظهار کرد: در سال 1404حدود 14 هزار نفر از هموطنان اهل سنت از 11 استان کشور عازم سفر معنوی حج هستند که در قالب 96 کاروان سازماندهی شدند که بخشی از احناف و بخشی هم شوافع هستند.
مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به نقش روحانیون اهل سنت در آمادهسازی زاِئران برای سفر معنوی حج گفت: از چند ماه قبل و با شکلگیری کاروانها، برنامه آموزشی آنها شروع شد. روحانیون کاروانها که معرفی شدند کلاسهای آموزشی را با زائران شروع کردند و ما شاهد برگزاری خیلی دقیق و منظم جلسات آموزشی هستیم. یکی از موضوعات مهم برای این سفر آمادگی زائر است. نقشی که روحانیون محترم اهل سنت دارند این است که زائران را برای این سفر معنوی آماده کنند تا هم منافع فردی و هم منافع اجتماعی این سفر بزرگ محقق شود.
وی افزود: از جمله مهمترین این منافع همانطور که بارها مقام معظم رهبری اشاره فرمودند و در متون دینی ما به وفور یاد شده بحث وحدت و همگرایی امت اسلامی است. حضور شیعه و سنی از جمهوری اسلامی ایران در سرزمین وحی کنار همدیگر یک نمونه عملی وحدت است. زائران یک ماه در کنار هم زندگی میکنند. آن همزیستی که حج باید ایجاد کند، ایجاد میشود. حجاج بدون توجه به مذهب و با تاکید بر مشترکات یعنی قبله واحد، خدای واحد، کتاب واحد، پیامبر آخرالزمان واحد که باعث میشود شیعه و سنی به هم پیوند بخورند، در کنار خانه خدا قدرت و عظمت مسلمین را به نمایش بگذارند.
حجتالاسلام و المسلمین اکبری گفت: زائران جمهوری اسلامی ایران سالهاست که این وحدت عملی را در عمل اجرا میکنند و برای کشورهای دیگر یک الگو هستند، یک الگوی زیبای وحدت امت اسلام.
مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی ما شناسایی روحانیون اهل سنت و بعد آموزش و آمادهسازی آنهاست، گفت: با استفاده از ظرفیتهای مدارس علوم دینی اهل سنت در 7 استان کشور مجموعهای به نام مدارس حج را طراحی کردیم. این مدارس حج وظیفهشان این است که سطح معنوی و معلومات زائرین را ارتقاء دهند، کلاسهای آموزشی برگزار کنند که در دو بخش شوافع و احناف در حال انجام است.
وی اظهار کرد: برای مشارکت و پاسخگویی به سوالات و مناسک اهل سنت شورایی تحت عنوان "شورای افتا" داریم که 12 نفر از بزرگان اهل سنت از شوافع و احناف در این شوراها عضو هستند. این شورا در طول سال جلسه دارد و ابهامات فقهی و مناسکی روحانیون کاروانها و زائران را پاسخ میدهد. بنابراین بسیار همراه و هماهنگ هستند و کار حج را از خودشون میدانند. علمای اهل سنت مشارکت خوبی دارند در همین جلسه هم ملاحظه میکنید که بسیاری از علمای اهل سنت از شوافع و احناف حاضرند.
حجتالاسلام و المسلمین اکبری با اشاره به مشکلاتی که جهان اسلام با آنها روبهروست گفت: امروز در غزه ببینید چه میگذرد و چشم جهانیان بسته است. چشم کشورهای اسلامی هم به روی جنایتهایی که دارد اتفاق می افتد، بسته است. ما باید به وحدت برسیم و حج یکی از راههای عملی آن است. اگر مسلمانان به وحدت نرسند تحقیقا دشمن جری میشود. همین کاری که دارد در غزه انجام میدهد یا در یمن یا در لبنان یا در جاهای دیگر. تنها راه این است که ما به همدیگر متصل شویم و وحدت داشته باشیم.
وی ادامه داد: علما میگویند که وحدت چند مرحله دارد. اولین مرحله و پایینترین مرحله آن است که مذاهب مختلف علیه هم کار نکنند. این پایینترین حد هست. یک مرحله بالاتر این هست که با هم همکاری کنند برای دشمن مشترک و مرحله سوم این است که با همدیگر متحد شوند برای برپایی تمدن نوین اسلامی. امیدواریم که با استفاده از ظرفیتهایی که حج دارد به این درجه برسیم.