مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری:
اعزام ۹۶ کاروان اهل سنت؛ حج، مظهر وحدت مسلمین است

حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری از اعزام بیش از ۱۴ هزار زائر اهل سنت به حج تمتع در قالب ۹۶ کاروان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری اعلام کرد: زائران اهل سنت از ۱۱ استان خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، گلستان، هرمزگان، فارس، بوشهر، کردستان و آذربایجان غربی به سرزمین وحی عزیمت می‌کنند. البته در استان گیلان هم یک کاروان مشترک متشکل از برادران شیعه و سنی عازم حج خواهند شد.



وی درباره برنامه‌های فرهنگی ویژه زائران اهل سنت گفت: برنامه فرهنگی برای همه حجاج وجود دارد و برای برادران و خواهران اهل سنت هم روحانیون هم مذهب خودشان هدایت مذهبی حجاج را بر عهده دارند. البته در ایران بیشتر برادران و خواهران اهل سنت، پیرو یکی از دو مذهب حنفی و شافعی هستند.


 


مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در پاسخ به سوالی درباره تفاوت حج گزاری برادران اهل تسنن اظهار کرد: کلیات احکام و مناسک حج میان شیعه و سنی از میقات و طواف تا سعی و تقصیر، وقوف عرفات و مشعر و منا مشترک است و تنها در برخی جزئیات اختلاف فتاوایی وجود دارد که البته در بین علمای شیعه هم اختلافاتی در جزئیات احکام وجود دارد.



وی تاکید کرد: نگاه ما به شیعه و سنی به تاسی از امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری همان نگاه تقریبی است و معتقدیم که مسلمانان در حج در کنار هم قدرت اسلام را به نمایش می‌گذارند.



به گفته آقای اکبری، اگر وحدت مسلمانان به معنای واقعی وجود داشت مسلمانان چنین وضعی نداشتند و امروز در غزه و یمن و دیگر مناطق چنین مصیبت‌هایی را شاهد نبودیم. متاسفانه جامعه اسلامی متحد نیست. جمهوری اسلامی از ابتدا منادی وحدت بوده است. انقلاب ما نیز انقلاب اسلامی بوده از مذاهب مختلف در آن نقش داشتند و همین باعث پیروزی شد ما بیش از ۱۱۵۰۰ شهید اهل سنت داریم در حج هم زائران زائران اهل سنت با شیعیان تفاوتی ندارند.



وی در پاسخ به سوالی درباره بحث و گفتگو در موارد اختلافی میان شیعه و سنی اظهار کرد: حج مظهر وحدت امت اسلامی است و سیاست ما این است که در مسائل اعتقادی و کلامی که بعضاً اختلافاتی ممکن است وجود داشته باشد ورود نکنیم. خود کلمه حج یعنی آهنگ سفر به یک سو، ما در حج دور یک قبله طواف می‌کنیم و همگی اعمال واحدی را با هماهنگی، همگرایی و همبستگی انجام می‌دهیم.



اقای اکبری ادامه داد: حجی که وحدت آفرین نباشد، مورد نظر اسلام نیست؛ یکی از منافع حج، ایجاد و تقویت وحدت و نمایش قدرت مسلمانان است و متاسفانه امروز این دستاورد حج به صورت کامل محقق نمی‌شود.



مدیریت امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری، معیار وحدت در جامعه اسلامی را مسئله فلسطین دانست و گفت: اگر اتحاد مسلمین محقق شود و به وحدت برسند مسائلی مثل فلسطین هم حل می‌شود. البته در موضوع جنایات اسرائیل علیه غزه، شماری از علمای پاکستانی و آقای قره داغی از علمای اهل سنت نیز فتوای جهاد دادند، اما کانون‌های قدرت به خاطر وجود تفرقه این تلاش‌ها را خنثی کردند؛ از این رو تکیه ما بر روی مشترکات است، چرا که ما کتاب، پیامبر و قبله واحد داریم.