سرپرست حجاج ایرانی در جمع خادمان فرهنگی حج 1404 مطرح کرد:
مدارا و مردم داری، درس بزرگ پیامبر اسلام برای مبلغان و روحانیون کاروانها
حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت که مدارا و مردم داری، درس بزرگ پیامبر اسلام برای مبلغان و روحانیون کاروانها است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، پیش از ظهر امروز (سه شنبه 23 اردیبهشت) با حضور در گردهمایی خادمان فرهنگی حج تمتع 1404 که به همت معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از درس های پیامبر اعظم(ص) برای تبلیغ و ارتباط با مردم، گفت که اگر راه پیامبر اسلام(ص) را در پیش بگیریم و به آن عمل کنیم، ان شاالله همان نتایج مطلوب از تبلیغ برای ما نیز حاصل خواهد شد و مردم به دین و انجام اعمال دین مشتاق تر خواهند شد و نسبت به این اعمال معارف بیشتری کسب خواهند کرد.
سرپرست حجاج ایرانی به درس بزرگ از پیامبر(ص) و معصومین (ع) اشاره کرد و گفت: حفظ اسرار مردم، مدارا با مردم و صبوری ورزیدن و راهنمایی و کارگشایی از مردم، چند نمونه از درس های محوری پیامبر(ص) و معصومین(ع) به ویژه برای مبلغان و روحانیون است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه روایات و حکایاتی که در دین اسلام از معصومین(ع) درباره مدارا با مردم نقل شده، بسیار تکان دهنده است، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) می فرمایند که من همانطور که به رسالت مبعوث شده ام، به مدارا با مردم هم مامور شده ام.
وی، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را از الگوهای مدارا با مردم در دوران معاصر توصیف کرد و گفت که امام(ره) و رهبر معظم انقلاب، ضمن ایستادگی کامل بر اصول، الگوی مدارای صحیح هم هستند و این مدارا از شناخت مردم و شناخت دین نشأت می گیرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رسالت مهم روحانیون و مردم دیندار در پیچ تند تاریخی در جهان امروز، گفت: در این ایام و سالها مردم غزه و فلسطین زیر سنگین ترین بمباران ها هستند و قطعاً روح پیامبر (ص) که علاقمند به امت خویش است، از این موضوع آزرده است. لذا ما باید بتوانیم رسالت خود را به درستی انجام دهیم تا شرمنده پیامبر(ص) و اهل بیت آن حضرت علیهم السلام نباشیم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی و با اشاره به تقارن معنی دار سالروز شهادت این خادم الرضا(ص) با روز زیارتی مخصوص امام رضا(ع)، از روحانیون و خادمان حجاج خواست که مراسم سالگرد شهدای خدمت را به صورت مردمی در هتل ها برگزار کنند.
وی افزود: "حقیر هم در تعدادی از این مراسم شرکت می کنم".
سرپرست حجاج ایرانی پس از سخنرانی خود به سوالات برخی روحانیون حاضر در جلسه پاسخ داد.
پس از سخنرانی نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، آقایان حجج الاسلام منصور مظاهری و عباس ظهیری به بیان نکات فقهی و مناسکی حج پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درباره فلسفه و کارکرد این جلسات به خبرنگار ما گفت که جلسات آموزشی-توجیهی خادمان فرهنگی به صورت مستمر در روزهای فرد و با حضور کلیه روحانیون، معین ها و معینه ها در مدینه و به طور همزمان در مکه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این جلسات، آخرین اخبار و اطلاعات برای به روز رسانی خادمان نسبت به وظایفشان و شرایط مکه و مدینه تبادل می شود، ادامه داد: در این جلسات همچنین برخی اعضای دفتر استفتائات مقام معظم رهبری بعضی از مسائل فقهی و مناسکی که مورد سوال یا ابتلای زائران هست را تبیین می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی افزود: در برخی جلسات مانند جلسه امروز نیز از نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت دعوت می شود تا حضور یابند؛ که این حضور با دو هدف عمده صورت می گیرد: نخست: تقویت روحیه خادمان فرهنگی و سپس بیان سیاست ها و نقطه نظرات بعثه مقام معظم رهبری از زبان ایشان؛ تا این نقطه نظرات توسط خادمان فرهنگی میان زائران منتشر و به آنها عمل شود.