دعای پرشور کمیل زائران ایرانی در مدینه برگزار شد:
تبیین شاخص های عزتمندی از سوی سرپرست حجاج ایرانی/ شهید رئیسی وقف مردم شد و عزت یافت
در مراسم دعای کمیل زائران ایرانی در مدینه منوره، شاخصهای عزتمندی از منظر احادیث و روایات اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) مورد تبیین قرار گرفت و شهید سید ابراهیم رئیسی بهعنوان یکی از نمادهای خدمت، عزت و صداقت معرفی شد؛ شخصیتی که با وقف خود برای مردم و شهادت، عزت یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در یکی از مراسم پرشور ، پرفیض و معنوی دعای کمیل زائران ایرانی در هتلهای مدینه منوره حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود در این مراسم که آقای علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت، آقای علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی، آقای حسن زرنگار سرکنسول کشورمان در جده و جمعی از مدیران و معاونان بعثه و ستاد سازمان حج نیز حضور داشتند، خداوند را به جهت توفیق حضور در جوار حرم نبی اکرم(ص) سپاس گفت و از همه زائران مدینه النبی خواست که قدر این فرصت عظیم را بدانند و از همه اوقات خود در این سرزمین وحی استفاده معنوی لازم را ببرند.
سرپرست حجاج ایرانی با استناد به آیه دهم سوره فاطر ، بیان داشت: عزت و ذلت مفاهیمی هستند که در قرآن کریم بسیار مورد تأکید قرار گرفتهاند و این مفاهیم شاخصهای معینی دارند.
وی اضافه کرد: هرچند عزت و ذلت در اراده الهی قرار دارد، اما این انسان است که میتواند با عملکرد خود در کسب عزت یا دچار شدن به ذلت تأثیرگذار باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین نواب در این راستا، به نمونه تاریخی حر بن یزید ریاحی اشاره کرد و گفت: بازگشت حر به سوی امام حسین(ع)، او را از ذلت نجات داد و موجب کسب عزت شد.
وی با برشمردن شاخصهای عزتمندی خاطرنشان کرد: رعایت انصاف، برخورداری از شجاعت، قناعت در زندگی، جهاد در راه خدا، تلاش برای رضای الهی و پرهیز از دنیاگرایی، داشتن تقوا، اطاعت از خداوند، دانش و بصیرت و توجه به اخلاق از جمله عوامل عزت آفرین است که در روایات اهل بیت (ع) بر آنها تأکید شده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به تبیین مفهوم انصاف پرداخت و تأکید کرد: با الگو قرار دادن سیره پیامبر اکرم (ص)، باید با مردم با انصاف رفتار کنیم و این رویکرد را پس از بازگشت از سفر حج نیز سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.
وی یکی از وجوه شجاعت را نیز در بیان و پذیرش اشتباهات دانست و افزود: راستگویی برترین منش است و به انسان عزت میبخشد.حجتالاسلام والمسلمین نواب افزود: نادیده گرفتن قناعت منجر به ذلت خواهد شد. همچنین جهاد در راه خداوند، عزتآفرین است؛ چنانکه در طول تاریخ اسلام، رزمندگان با ایثار و فداکاری به این ویژگی نائل شدند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اهمیت دنیاگریزی در عزتمندی، عنوان کرد: هر فردی که وابستگی بیشتری به دنیا پیدا کند، دچار ذلت خواهد شد و بیاعتنایی به مقام و مناصب دنیوی و چشمپوشی از زخارف دنیا، زمینهساز عزت میشود. زیرا انسان باید برای رضای الهی و خدمت به مردم تلاش کند، نه برای کسب شهرت و مقام.
وی اطاعت از خدا و دوری از وابستگی به قدرتهای دنیوی را مایه عزتمندی دانست و افزود: امام خمینی (ره) و مقانم معظم رهبری نمونه بارزی از این شاخصه هستند که با تبعیت کامل از خداوند، عزت یافته اند.
سرپرست حجاج ایرانی، تقوا را از مهمترین شاخصههای عزتمندی برشمرد و با اشاره به شخصیت حضرت علی (ع)، گفت: ایشان با وجود حضور در صحنههای دشوار مانند احد و خندق و کسب مدارج و نشان های عالی از خداوند، همواره بندگی خدا را بالاترین افتخار میدانستند و این نشانه بزرگی و عزت واقعی است.
وی با یادآوری سالگرد شهادت شهید رئیسی و شهدای خدمت، تصریح کرد: شهید رئیسی و یاران ایشان، با وقف خود به مردم و خدمت صادقانه، بر اساس شاخصهای عزتمندی حرکت کردند و عزیز شدند و نهایتاً با شهادت سرفرازانه و دفن در جوار امام رضا (ع)، به جایگاه رفیعی دست یافتند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه با اشاره به رفتار حضرت یوسف (ع) با برادرانش، خاطرنشان کرد: برخورد همراه با اخلاق حضرت یوسف (ع) موجب عزتمندی وی شد و برادرانش برعکس او عمل کردند و ذلیل شدند.
وی در پایان از زائران خواست تا از لحظهلحظه حضور خود در مدینه منوره به بهترین شکل بهرهمند شوند و برای توفیق و سلامت هموطنان دعا کنند.