حجت الاسلام اکبری در وبینار بین‌المللی "وحدت، برجسته‌ترین دستاورد حج":

وحدت، لازمه تحقق تمدن نوین اسلامی/ فلسطین شاخصه همگرایی مسلمانان در حج امسال است

مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری بر این باور است که با تحکیم وحدت، گسترش باورها و ارزش‌های دینی زمینه‌های استقرار توسعه و تمدن اسلامی فراهم خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین "هادی اکبری" مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در وبینار بین‌المللی "وحدت برجسته‌ترین دستاورد حج" که امروز (سه‌شنبه) به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، گفت: حج یکی از پنج رکن مهم اسلام است که منافع مهم زیادی از جمله فردی و اجتماعی دارد به باید به آنها توجه ویژه‌ای شود.


وی به ابعاد اجتماعی حج اشاره و ادامه داد: برخی از اعمال به صورت جمع و روزانه انجام می‌شود که نمایش قدرت مسلمانان در ابعاد کوچک است. در حج مسلمانان در یک زمان و مکان مشخص به عبادت خدا مشغول می‌شوند که همبستگی و اتحاد جهان اسلام را به نمایش می‌گذارد.


مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه در تاریخ بشر هیچ عاملی به اندازه وحدت نتوانسته است قدرت جوامع را نشان دهد، خاطرنشان کرد: ملت‌ها با "وحدت" به قدرت رسیده‌اند و همیشه اختلاف آنان را به عقب رانده و جلوی رشد و پیشرفت ملت‌ها را گرفته است. قرآن بارها به وحدت و همگرایی مسلمانان اشاره کرده است؛"وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا" یا "وَلَا تَنَٰزَعُواْ فَتَفۡشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ " و بسیاری از آیات دیگر.


 ریشه "وحدت" در تاریخ اسلام


حجت الاسلام اکبری با اشار به این که مقام معظم رهبری وحدت را نه یک اقدام تاکتیکی، بلکه یک اصل اساسی و زیربنایی در نظام اسلامی می‌دانند، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران به علت این که وحدت برای دنیای اسلام حائز اهمیت است، بر روی آن تاکید دارد چرا که امروزه یکی از اساسی‌ترین مشکلات جهان اسلام تفرقه و جدایی است. چنانچه جوامع اسلامی با یکدیگر به اتحاد برسند قطعا اوضاع اسلام اینگونه نخواهد بود.


وی تصریح کرد: عدم اطمینان به یکدیگر سبب شده است وحدت لازم بین مسلمانان شکل نگیرد. امام راحل از همان ابتدا بر وحدت امت‌ها تاکید داشته و حتی فراتر؛ به یک هدف مشترک تاکید داشتند. در سال 58 امام راحل افرادی را به عنوان نماینده خود در امور حج و زیارت منصوب کرده و به آنان سفارش کرده بودند که از بیان مسائل و رفتارهای تفرقه‌افکنانه به شدت خوداری کنند چرا که فلسفه وجودی حج "اجتماع"و "همگرایی" مردم است.


مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری افزود: مسلمانان با آداب و رسوم، رنگ‌ها، قومیت‌های مختلف در یک جا جمع می‌شوند، به سمت قبله واحد نماز می‌خوانند، در مراسم حج با عقاید و افکار هم  آشنا می‌‍شوند که در نهایت احساس قدرت خواهند کرد.


حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه ما برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی نیاز به وحدت داریم، اظهار داشت: در طی این سال‌ها دشمن سعی کرده است در صفوف مسلمین شکاف ایجاد کند و در این بین "وحدت کلمه" در میان امت‌های مسلمان منجر به محقق شدن تمدن نوین اسلامی خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: ما شاهد نسل‌کشی و قتل عام برادران مسلمان خود در غزه هستیم، ولی متاسفانه کشورهای اسلامی سکوت اختیار کرده‌اند. حج امسال باید میزان همگرایی مسلمانان را افزایش دهد چرا که شاخصه همگرایی مسلمانان، فلسطین است.


مدیراهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در پایان یاد آور شد: اگر بخواهیم مسئله فلسطین حل شود باید امت‌های اسلامی با یکدیگر متحد شوند.