خداقوت سرپرست حجاج ایرانی به کارکنان آشپزخانه افندیه؛ نوآوری و پویائی را ادامه دهید
سرپرست حجاج ایرانی در بازدید از آشپزخانه مرکزی افندیه مکه مکرمه به نیروهای این آشپزخانه خدا قوت گفت و خواستار تداوم نوآوری در فعالیتهای این آشپزخانه شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این بازدید که صبح امروز سه شنبه با حضور رئیس و شماری از مسئولان سازمان حج و زیارت برگزار شد، در دیدار صمیمی با آشپزها و کارکنان آشپزخانه بزرگ مکه به آنان خدا قوت گفت و برای آنان آرزوی موفقیت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح، حج را یک برنامه ملی و حتی فراملی دانست و گفت: مسئول حج یکی از کشورها چندی پیش گفته بود ما هرچه تلاش کردیم، نتوانستیم در امر تغذیه، همانند امر تغذیه ایران در حج راه اندازی کنیم و باید گفت اینجا هم پرچم خادمین زائران ایران بالاست.
وی خطاب به کارکنان آشپزخانه گفت: میدانم که در زمان کار خیلی اوقات آرزو دارید بتوانید ۱۰ دقیقه بنشینید و تجدید قوت کنید؛ اما بدانید افراد زیادی آرزو دارند جای شما باشند؛ اجر شما در خدمت به مهمانان الهی با خود خداوند متعال است.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین به مدیران آشپزخانه ایرانی مکه توصیه کرد در نوآوری استمرار داشته و همواره پویا باشند.
در این بازدید رئیس سازمان حج و زیارت هم کار آشپزها و نیروهای آشپزخانه را یکی از خالصانهترین خدمات به حجاج دانست و خطاب به کارکنان آشپزخانه با بیان اینکه دعای پدر و مادر باعث توفیق شما شده، است خاطرنشان کرد: شکر این نعمت، در انجام دقیق و خوب کارهاست.
دکتر بیات با بیان اینکه افتخار میکنم نام مرا هم در لیست آشپزخانه بنویسند، اضافه کرد: در روزهای آتی به اوج حضور زائران در مکه میرسیم، اما با وجود شادابی اعضای مجموعه آشپزخانه، جای هیچ گونه نگرانی برای تامین غذای مطلوب زائران نیست.
در ادامه، روایت خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج را از حاشیه های این بازدید می خوانید:
وارد آشپزخانه بزرگ «افندیه» که میشویم، ۲ گیت ورودی یا غلتک استریلیزه مهیاست. یکی زیر کفش میچرخد تا اگر گلی به کفش چسبیده بزداید و آن طرفتر مایع ضدعفونی برای دست قرار داده شده است.
ماسکهایی هم گذاشته شده و افراد می توانند استفاده کنند. دکتر مرعشی، رئیس هیئت پزشکی حج که یکی از بازدیدکنندگان است، علاوه بر ماسک، کلاه یک بار مصرف هم بر سر میکند، انگار که قرار است برای جراحی به اتاق عمل برود؛ اما او سردمدار توصیه به اصول بهداشتی است و خودش بیشتر از همه رعایت میکند. کارکنان آشپزخانه هم به صورت مداوم از این تجهیزات بهداشتی استفاده می کنند تا هیچ خدشه و شبهه ای در کار پخت نباشد.
این آشپزخانه غذای دهها هزار ایرانی را در ایام حج پخت می کند. امروز غذا ماهی است و تکههای ماهی در ظرفهای بزرگ به نام سپندیش جا گرفته و عدهای دارند با آرد سوخاری آن را برای آماده سازی طعمدار میکنند.
آقای راستگو، مدیر ایرانی آشپزخانه میگوید این نوع ماهی در جبل علی آماده سازی و از آنجا به نقاط دیگر ارسال میشود. او درباره امکان درخواست جایگزین هم میگوید: الان این امکان وجود دارد و مدیران مجموعهها میتوانند کمی زودتر چنین درخواستی بدهند تا غذای جایگزین به آنها داده شود.
ویژگی مهم این آشپزخانه، مدرن بودن آن است، اصول بهداشتی با دقت رعایت میشود. آشپزها علاوه بر لباس خود، یک روپوش روپوش چرمی و بر روی آن یک لایه پلاستیک پوشیدهاند و ماسک و کلاه آشپزی هم دارند. ظرف های پخت برنج، استوانههای بزرگ با قطر یک متر است که به لولههای گاز متصل است و مشخص است پخت برنج با مکانیزم مدرن در آن صورت میگیرد.
در یکی از سالنها آشپزها مشغول تکه کردن گوشت هستند. به گفته آقای حاجیزاده، مدیر تغذیه حج، در تمام غذاهای گوشتی حجاج فقط از گوشت گرم گوسفند استفاده میشود.
آن سوتر دستگاهی است که مایه کباب را اندازه می کند و سیخ میزند و در این قسمت سه نفری می توانند هزاران کباب را در اندازه های واحد سیخ بزنند. البته مایه آن فرق دارد و کمی نرم تر است.
مدیر ایرانی آشپزخانه میگوید وضعیت امروز آشپزخانه به کلی با گذشته متفاوت است؛ با این حال آقای نواب ضمن تشکر از بهتر شدن امور، تاکید دارد باز هم پویا باشند و نوآوریها استمرار داشته باشند.