در بازدید سرپرست حجاج ایرانی از آشپزخانه مرکزی مکه مطرح شد:
زائران خانه خدا لایق بهترین‌ها هستند/ پخت غذای حجاج در لبه تکنولوژی

سرپرست حجاج ایرانی به اتفاق رئیس سازمان حج و زیارت و تعدادی از مدیران بعثه و ستاد حج با حضور در آشپزخانه «سرهد» مکه از مراحل پخت غذا برای زائران ایرانی بازدید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در جمع کارکنان مجموعه سرهد، خانه خدا را خانه مردم و زائران این خانه را بهترین مردم دانست و تاکید کرد: برای بهترین مردم، باید بهترین و باکیفیت‌ترین غذا را آماده کنیم.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن خدا قوت به عوامل این آشپزخانه که از مشهد مقدس اعزام شده اند، اظهار کرد: فرزندان کوی امام رضا(ع) در همه جا موثر و نقش آفرین بوده اند و چهره‌های شاداب، فعال و با انگیزه شما امیدبخش است.



وی نیروهای فعال در مجموعه‌های حج و زیارت را خلاق، پیشرو و همواره در حال پیشرفت توصیف کرد و گفت: از اینکه در جا نمی‌زنید و بر لبه تکنولوژی حرکت می‌کنید، لذت می‌بریم. رهبر معظم انقلاب هم از پیروان انقلاب می‌خواهند قله‌های بالاتر را فتح کنند.



سرپرست حجاج ایرانی با تبریک برخی اقدامات جدید در طبخ باکیفیت غذا، از عوامل آشپزخانه سرهد خواست به وضع کنونی راضی نباشند، بلکه هر سال تلاش کنند یک پله بالاتر بروند.



آقای علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این دیدار محصول مرغوب و قابل قبول این آشپزخانه را ناشی از ترکیب مدیریت خوب، صنعت و نیروی انسانی شاداب دانست و گفت: اما آنچه لطفی دیگر به این آشپزخانه داده، امام رضایی بودن اینجاست. هر دیگی که به هم می‌زنید، به امام رضا(ع) توسل کنید و تلاش کنید غذایی که به زائران می دهید، همانند غذای حضرتی باشد.


گفتنی است در خلال بازدید سرپرست حجاج ایرانی و مسئولان سازمان حج و زیارت از بخش‌های مختلف آشپزخانه مرکزی مکه، آقای غروری، مدیر این آشپزخانه توضیحات لازم را ارائه کرد. به گفته وی در پخت غذاهای زائران ایرانی از صیفی‌جات و سبزی تازه استفاده می‌شود.



در سالن دورچین، یکی از مسئولان توضیح می‌دهد که روغن به صورت کامل حذف شده و غذا با بخار آماده می‌شود و در پخت آن از دستگاه کامبی آون که نوعی دیگ پیشرفته است، استفاده می‌شود. در بخش کباب‌پز ۵ دستگاه وجود دارد که هر کدام ساعتی ۲۰۰۰ کباب آماده می‌کنند؛ روشی که برای تعداد بالای زائران ایرانی مورد نیاز است.



در بخش کباب و خورشت، موارد آماده جهت تست حاضران تعارف می‌شود. در یک سالن، ۱۵ دیگ سوپ بار گذاشته شده و قل می‌خورد. به گفته آقای غروری همه سوپ‌های آماده شده آب قلم دارد. او توضیح می‌دهد امسال با استفاده از فن و کولر دمای این سالن بین ۱۷ تا ۲۰ درجه گذاشته شده تا مانع اذیت شدن آشپزها شود و آنها با آرامش به پخت غذا مشغول باشند.


در میانه بازدید، یکی از کارکنان آشپزخانه که ورزش زورخانه‌ای کار می‌کند، می‌گوید به دنبال ترویج ورزش است و با اجازه از نماینده ولی فقیه در همان میانه چرخی می‌زند و فضا را شاداب می‌کند.



بخش شیرینی پزی و قنادی هم مدتی است اضافه شده است. یک قناد یزدی مقیم مشهد مدیریت بخش نانوایی و قنادی را بر عهده گرفته و می گوید در روز عید غدیر حدود ۸۵ هزار شیرینی برای زائران پخته می‌شود و گاهی هم برای آنها حلوای سفارشی می‌پزند.


در ایستگاه آخر بازدید، آقای غروری گزارشی درباره تغییرات آشپزخانه ارائه می‌کند و می‌گوید: ۸ تا ۱۲ قلم غذای رژیمی همراه با دورچین آماده می‌شود و برای آنها گوشت و مرغ را ۴۸ ساعت مزه دار می‌کنند. او از کاهش نیرو‌های این آشپزخانه از ۹۰ نفر به ۷۶ نفر خبر می‌دهد و می‌گوید این کاهش نیرو نباید باعث طولانی شدن پخت و ریسک مصدومیت شود. به گفته او در این آشپزخانه با احتساب ۲۰۰۰ غذای رژیمی، روزانه ۳۵ هزار غذا برای زائران آماده می‌شود. حجت الاسلام والمسلمین نواب نواب می‌گوید در کم کردن نیروها فقط می‌خواهیم بیکاری پنهان حذف شود، نه اینکه کیفیت کم شود.