اندونزی: عدم صدور ویزای حج انفرادی تصمیم دولت عربستان است

وزیر امور خارجه اندونزی، اعلام کرد: موضوع عدم صدور ویزای حج فُرادا کاملاً مربوط به سیاست‌ و تصمیم‌گیری دولت عربستان صعودی است و اندونزی در زمینه صدور یا عدم صدور نقشی ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، سوگیونو، روز شنبه، 31 می 2025، در مرکز آموزش پِنچاک سیلات در جاکارتا گفت: ویزای حج فُرادا  (درخواست شخصی) طبق روال از دولت عربستان درخواست می‌شود، زیرا آن‌ها مرجع صادرکننده هستند درست مثل تمام ویزاهای حج تنها توسط دولت پادشاهی عربستان سعودی صادر می‌شوند.


سوگیونو در ادامه افزود: اندونزی در حال حاضر مشغول رایزنی با دولت عربستان است و وزارت امور خارجه و وزارت امور دینی تاکنون مذاکراتی با طرف سعودی برای پیگیری موضوع صدور ویزای فُرادا انجام داده‌اند، اما درشرایط فعلی امکان اعلام جزئیات این مذاکرات وجود ندارد.


این مقام مسئول همچنین تصریح کرد تا پایان مهلت قانونی ثبت درخواست ویزای حج، کشور عربستان سعودی هیچ ویزایی برای برنامه حج فُرودا صادر نکرده؛ در نتیجه، شماری از زائرانی که از طریق این مسیر ثبت‌نام کرده بودند، ممکن است از انجام فریضه حج بازبمانند.


از سوی دیگر هیلمن لطیف، مدیرکل اجرای امور حج و عمره در وزارت امور دینی اندونزی، از مجموع سهمیه 203,320 زائر حج معمولی، 203,279 ویزا صادر شده و 41 ویزا همچنان در حالت معلق باقی مانده‌اند.


لطیف افزود :با پایان مهلت قانونی ثبت درخواست  دیگر امکان ادامه فرآیند صدور این ویزاها وجود ندارد.


از سوی دیگر، نصردین عمر، وزیر امور دینی اندونزی نیز، اعلام کرد: دولت این کشور تلاش دارد تا صدور ویزاهای فُرادا برای زائران اندونزیایی در سال جاری محقق شود.


 وی تأکید کرد: به‌صورت شبانه‌روزی با دولت عربستان در حال ارتباط و پیگیری هستیم اما تصمیم‌گیری برای صدور یا عدم صدور چنین ویزایی کاملا در اختیار دولت عربستان سعودی است.


عمر افزود: ما منتظر تصمیم عربستان هستیم. این مسئله از حیطه اختیارات ما خارج است، اما ان‌شاءالله تلاش خود را برای حمایت از زائران انجام خواهیم داد.


لازم به‌یادآوری است که ویزای حج فُرادا کاملا با ویزای سهمیه‌ای کشورها برای انجام فرضیه حج متفاوت است و مستقیم از دولت عربستان با رعایت شرایطی خاص مثل داشتن دعوتنامه درخواست می‌شود.


| شناسه مطلب: 128592




حج تمتع حج 1404