از انتظار دارو تا دغدغه هایی درباره ایستگاه جمرات، نظرات زائران در «رضوان الضیافه»

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با حضور در هتل رضوان الضیافه، پای نقطه نظرات و دیدگاه‌های زائران مستقر در این هتل نشست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در این دیدار که آقای اکبر رضایی، رئیس ستاد عملیات مکه نیز حضور داشت، ضمن آرزوی قبولی زیارت زائران ایرانی، دغدغه ها و مسائل آنها را شنید و برای حل مسائل آنها، به مسئولان ذی‌ربط دستوراتی داد.



هتل «رضوان الضیافة» گرچه چندان بزرگ نبود، اما زائران آن اهل طرح مسائل خود بودند و نکات چندی برای مطرح کردن داشتند. نکته اول برخی از آنها، نگرفتن دارو به اندازه مورد انتظارشان از پزشک بود و تصور می‌کردند دارو کم است؛ اما پزشک و عضو مرکز پزشکی حج در این جمع حضور یافته و اعلام کردند کمبود دارو نداریم، اما طبق تشخیص پزشکان باتجربه و آشنا با بیماری‌های حج، بسیاری از بیماری‌ها ناشی از آلرژی به مواد شوینده و یا ویروس است و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد؛ چرا که مصرف آنتی بیوتیک در این موارد نه تنها کمک کننده نیست، بلکه آسیب زا نیز هست.



ایراد بعدی برخی زائران به نامناسب بودن ورودی ایستگاه اتوبوسرانی جمرات در اطراف بیت الله الحرام بود. سرپرست حجاج ایرانی اشاره می‌کند که این موضوع در اختیار ایران نیست و البته برای رفع این مشکل با برخی مسئولان کشور میزبان مکاتبه شده است.


 این هتل در منطقه ۶ مکه است و مسئله بعدی زائران زمانبر بودن انتقالشان از هتل به حرم است. جالب اینکه چندین نفر از زائران از مدیران کاروان و به ویژه از روحانی کاروان تعریف می‌کنند. یک نفر هم از فرنگی بودن سرویس بهداشتی شاکی است. و البته مسئولان توضیح می دهند که با توجه به اینکه مشتری این هتلها صرفاً زائران ایرانی نیستند، سازندگان هتلها، معمولاً سرویسهای آن را به صورت فرنگی می سازند.



حجت الاسلام والمسلمین نواب ضمن پیگیری برخی خواست های زائران مستقر در هتل، درباره بعضی دیگر از مسائل نیز می‌گوید: برخی مشکلات به خاطر تراکم جمعیت بالا در ایام حج و همچنین کوهستانی بودن مکه قابل حل نیست و برخی هم دست مسئولان ایرانی نیست.


به گفته او قبل از انقلاب ۱۳ درصد جمعیت زائران را خدمتگزاران زائران تشکیل می دادند، اما امروز برای امکان حضور زائران بیشتر، این رقم به کمتر از نصف کاهش یافته تا صف انتظار حج کوتاه تر شود.



وی از مسئولان هیئت پزشکی حاضر در این دیدار خواست که برای پاسخگویی به درخواست زائران، برای معاینه بیماران پزشک به هتل اعزام کنند. در آخر هم مسئول بازرسی حج در هتل ماند تا درخواست‌ها را ثبت و بر اجرای دستورات صادرشده نظارت کند.