حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب در مراسم پُرفیض دعای کمیل مطرح کرد:
چگونه آثار معنوی حج را از آفات اعمال حفظ کنیم؟

نخستین دعای کمیل پس از ایام تشریق در مکه مکرمه، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، دکتر علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید، در هتل ویولت این شهر برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، در ابتدای این مراسم پرشور و معنوی که جمع زیادی از حاجیان ایرانی در آن حضور داشتند، حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب به بیان تذکرات اخلاقی مهمی درباره چگونگی حفظ آثار عظیم حج و مصون نگه‌داشتن آن از آفات اعمال پرداخت و با اشاره به آیه سی‌ام از سوره مبارکه کهف که می‌فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ إِنَّا لَا نُضِیعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلًا»، گفت: قرآن کریم می‌فرماید که خداوند حافظ اجر عمل انسان‌هاست و آن را ضایع نمی‌کند، اما این خود انسان‌ها هستند که ممکن است اجر عمل‌شان را ضایع کنند و خود را گرفتار آفات عمل نمایند.


آیه ۲۶ سوره مبارکه یونس که می‌فرماید: «لِلَّذِینَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَى وَزِیَادَةٌ»، نکته دیگری بود که سرپرست حجاج ایرانی به آن اشاره کرد و گفت: بر اساس روایات و تفاسیر، یکی از بزرگ‌ترین کارهای نیکی که از آن سخن رفته، همین حج است و در حدیثی از پیامبر(ص) نیز آمده است که مراد از «الحسنی» بهشت است.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب خطاب به حاجیان گفت: این حجی که انجام دادید، سخت بود؛ برخی نزدیک به ۲۰ سال چشم‌انتظار آن بودند، بسیاری کارهای خود را رها کردند و خانواده و فرزندان را چشم‌انتظار گذاشتند تا به این مناسک مبارک برسند، اما باید تأکید کنیم که نگهداری از اجر عظیم این عمل، از انجام‌دادنش سخت‌تر و حفظ آن از به‌دست‌آوردنش دشوارتر است؛ چرا که هر عملی آفاتی دارد.


وی با بیان اینکه دشمن قسم‌خورده انسان، یعنی شیطان، همواره در کمین نشسته است تا اعمال انسان‌ها را از بین ببرد، به ذکر برخی آفات مهمی که ممکن است اعمال انسان دچار آن شود پرداخت و گفت: یکی از آفات، حبط و از بین رفتن کامل یک عمل است.


نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، «خودبینی»، «فخرفروشی» و «خودبرتربینی» را از آفات بزرگ توصیف کرد که می‌تواند اعمال انسان‌ها را از بین ببرد و در توضیح آن افزود: اگر کسی دچار عُجب و خودبرتربینی شود و بگوید که من ویژگی‌های خاصی دارم که خداوند مرا بر دیگران برتری داده و به انجام عمل حج موفق گردانیده، چنین خودبینی‌هایی اجر عمل را ضایع می‌کند؛ چرا که نه‌تنها فرد نباید چنین نگاه فخرفروشانه‌ای به خود داشته باشد، بلکه انجام حج باید انسان را خاضع‌تر، خاکسارتر و متواضع‌تر کند.


وی «دل‌شکستنِ دیگران و بردن آبروی افراد»، «استفاده ابزاری از عمل حج»، «ریا ورزیدن به عمل»، «بداخلاقی و عدم صبوری» و «نگه‌ نداشتن زبان» را برخی دیگر از آفات اعمال توصیف کرد و گفت: بر اساس حدیثی از امام علی(ع)، مخفی نگه‌داشتن عمل نیک و پرهیز از ریاورزی، از گنج‌های بهشتی است.


نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، با تأکید بر ضرورت تقویت اخلاق‌مداری و مردم‌داری حاجیان، تصریح کرد که پیامبر(ص) می‌فرمایند اگر زبان حفظ نشود، هر عمل نیکی -از جمله حج و عمره—ممکن است از بین برود.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب در پایان، با یادآوری مجدد ضرورت شکرگزاری همه حاجیان به درگاه الهی برای کسب توفیق بزرگ انجام مناسک حج، تأکید کرد که حفظ اجر حج و مصون نگه‌داشتن آن از آفات، می‌تواند خیر و برکات بسیاری را در دنیا و آخرت برای حاجیان به ارمغان آورد.