در نشست مشترک خادمان فرهنگی عنوان شد؛
معرفتافزایی به زائران اولویت نخست برنامههای روحانیون در روزهای باقی مانده سفر باشد
در نشست مشترک روحانیون کاروانهای حاضر در مکه مکرمه تاکید شد معرفتافزایی بر سه مبنای قرآن، تاریخ و مسائل اعتقادی در روزهای آتی برای زائران بسیار ضروری است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، در این نشست که روز یکشنبه 25 خرداد در هتل «بلدالطیب» برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی گفت: روحانیون کاروانها در گام نخست به بیان مناسک حج پرداختهاند، اما لازم است در کنار آن به بیان اسرار و معارفی که در سرزمین مکه و مدینه منوره رخ داده نیز همت عنایت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: این اسرار و معارف را میتوان در سه موضوع کلی دستهبندی کرد. نخستین بخش معارف قرآنی است که این سرزمین محل نزول صدها آیه بوده و تکتک این آیات برای زائران حاضر در مکه و مدینه بسیار پندآموز و جذاب میتواند باشد. آیات 151 تا 153 سوره انعام در این زمینه بسیار مفید و کاربردی است.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: دومین زمینهی قابل استفاده، تاریخ است. بسیاری از روزهای ذیالحجه با رویدادهای مهمی همچون مباهله، نزول سوره هلاتی و سایر رخدادهای مهم صدر اسلام مصادف است و همین موضوعات نیز از جمله مواردی است که روحانیون کاروانها میتوانند از جهت تاریخی و اعتقادی آنها را برای زائران تبیین کنند.
وی تاریخ مکه و مدینه را مملو از عبرتها و آموزههای مهم دانست که لازم است زائران سرزمین وحی آنها را فراگیرند.
سخنران بعثه مقام معظم رهبری سومین موضوع جالب توجه برای روزهای باقی مانده زائران در مکه و مدینه را مناظرات ائمه در حرمین شریفین با خلفاء و بزرگان ادیان مذاهب دیگر و همچنین ادعیه آنها در این اماکن عنوان کرد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین رکنالدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به تشریح برنامههای طراحی شده برای بازگشت حجاج پرداخت و به روحانیون کاروانها توصیه کرد ضمن ایجاد فضای آرامش در بین زائران، تلاش کنند برنامههای فوقالعاده پیش آمده به خوبی اجرا شود.
همچنین حجج اسلام والمسلمین مظاهری و ظهیری به بیان نکات مناسکی برای روحانیون پرداختند.