رئیس پژوهشکده حج و زیارت در جمع خادمان فرهنگی مطرح کرد:
عبرتهای شکست و پیروزی سپاه پیامبر(ص) برای امروز ما
رئیس پژوهشکده حج و زیارت در جمع خادمان فرهنگی به روحانیون کاروانها توصیه کرد که در فرصت حضور زائران در مدینه، آنها را با عبرتهای پیروزی و شکست مسلمانان و سپاه پیامبر(ص) آشنا کنند؛ چرا که برای امروز مفید و درس آموز است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستم نژاد رئیس پژوهشکده حج و زیارت در جلسه خادمان فرهنگی در هتل حیاة الذهبی مدینه، با اشاره به حضور حجاج در سفر سرزمین وحی و شنیدن خبرهای متنوع مثبت و منفی گفت: یک مورد دلگرم کننده برای زائران، توجه به ذات رسول الله(ع) است که در قرآن عظمت آن حضرت تشریح شده است.
وی با بیان اینکه تنها در مدینه امکان زیارت ۶ معصوم را یکجا داریم، افزود: بیان سنتهای الهی در نصرت و یاری، به مومنین سکینه و آرامش می دهد. قاعده این است که پیروزی فقط از جانب خداست و حتی در جنگ ایران و روم که اصلا بین دو گروه غیر مومن برپاست، خدا میگوید پیروزی از خداست.
حجتالاسلام والمسلمین رستم نژاد در تحلیل شکست مسلمانان در جنگ احد با وجود نیرویی بیشتر از بدر گفت: در احد مسلمانان دو باور داشتند: یکی اینکه چون پیامبر فرمانده ماست، پیروزیم و دیگر اینکه چون بر حقیم، پیروزیم. اما چه کسی گفته اگر فرمانده پیامبر باشد و بر حق باشید پیروزید؟ قرآن فرمود شما اختلاف کردید و فشل شدید، در حالی که باید تقوا و صبر داشته باشید. البته تمام شکست ها پله پیروزی است.
وی با اشاره به مقطع جنگ حنین افزود: در آن زمان برخی مسلمانان گفتند هیچ ارتشی بر ما پیروز نمی شود و چون خدا را حذف کردند، دچار مشکل شدند. ولی ما در مواقعی هم که شعار میدهیم، باید حواسمان به توحید باشد و بدانیم بدون خدا توانی نداریم.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمد علی اخویان، مدیر امور فرهنگی و آموزشی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به فرمان امام(ره) برای تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی گفت: وظیفه ما هم کار تبلیغی است و چند رسالت داریم، از جمله رساندن پیام الهی که در اینجا تاثیرگذارتر است و دوم ترویج معارف اسلامی و امام شناسی که در خلال آن میشود صحیفه سجادیه را معرفی کرد.
وی سفر حج را جای آشتی روحانی و مردم دانست و افزود: در این مقطع مستحبات مدینه را می توان مطرح کرد و از نکات تاریخی و تجربیات خودتان بگویید، اما مهمتر از همه اخلاق عملی یک روحانی و ایجاد انگیزه توسط او برای عمل به آموزه هاست .
حجتالاسلام والمسلمین اخویان در پایان روحانیون کاروانها را رکن اصلی بعثه خواند و از آنان خواست برنامههای فرهنگی بعثه را ارزیابی و نقد کنند.