حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در نشست معاونین بعثه و سازمان و مسئولان حج تاکید کرد:
بررسی و رفع مشکل بار زائران مسیر عراق/ آسیب‌شناسی برنامه‌ها با هدف ارتقاء سطح خدمت‌رسانی به زائران

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت به مسئولان تاکید کرد که زائران منتقل شده به کشورمان دغدغه‌ی بار خود را دارند و لازم است در اسرع وقت مشکلات مرتبط با این مسئله برطرف گردد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب روز شنبه 7 تیرماه در نشست مشترک جمعی از معاونین و مدیران اجرائی و فرهنگی حج در مدینه منوره با اشاره به برگزاری مراسم تشییع پیکرهای مطهر سرداران و دانشمندان هسته‌ای و شهدای حملات رژیم صهیونی به کشورمان گفت: امروز پیکر انسان‌های والایی که یک عمر فداکاری و خدمت‌های خالصانه به کشور داشتند و به دست ظالمان بین‌المللی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند تشیع می‌شود که یاد و خاطره‌ی آنان را در سرزمین وحی گرامی می‌داریم.


سرپرست حجاج ایرانی خانه خدا افزود: دشمن با این اقدام ننگ ابدی برای خود ساخت و اگر رفراندومی در بین مردم آزاده‌ی سراسر جهان برگزار شود همه‌ی آنان از این رژیم کودک‌کش و ظالم برائت جسته و از جمهوری اسلامی ایران و لبنان و غزه حمایت می‌کنند و در طرف حق و حقانیت خواهند ایستاد. امشب نیز زائران ایرانی حاضر در مدینه و مسجدالنبی برای شادی روح شهدای والامقام نماز «لیلة‌الدفن» را اقامه خواهند کرد.


وی با شکر و سپاس الهی برای برگزاری حج امسال گفت: با عنایات خداوند متعال حج موفق امسال نیز به صحیفه‌ی حج‌های جمهوری اسلامی ایران افزوده شد و علیرغم برخی مشکلاتی که پیش از سفر متصور بود، اما با تلاش‌ همه خدمت‌گزاران و همیاری حجاج و با توکل به الطاف الهی و حسن کفایت امداد الهی این مشکلات مرتفع شد.


حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه علاوه بر نوآوری‌مختلف، شاهد تدبیر در برنامه‌های پیش‌بینی نشده هم بودیم گفت: در حج امسال  و روزهای نخست بازگشت زائران به کشورمان با مسئله‌ی تجاوز دشمن به کشور مواجه شدیم که در کمترین زمان ممکن تدابیر بسیار خوبی برای بازگشت از کشور ثالث اندیشیده و اجرا شد.


وی افزود: گزینه‌های مختلفی برای بازگشت به کشور مطرح و بررسی شد اما هر کدام به دلایل مختلف اجرائی و امنیتی به مرحله‌ی اجرا درنیامد و تنها راه بازگشت به کشور، مسیر عراق بود که به حمدالله زائران توفیق تشرف به عتبات را هم پیدا کردند و شیرینی این زیارت، سختی‌ها را قابل تحمل نمود. طراحی و اجرای این عملیات بسیار سنگین نیز جز با عنایات خداوند متعال قابل انجام نبود.


حجت‌الاسلام والمسلمین نواب خاطر نشان کرد: در عملیات بازگشت زائران به کشورمان از طریق عراق برخی مشکلات از جمله انتقال و تحویل بار زائر وجود دارد که دغدغه‌هایی ایجاد کرده و از مسئولان امر می‌خواهیم همانگونه که اصل این عملیات طراحی و اجرا شده‌است، در این مورد نیز به صورت فوری تدابیر لازم صورت گیرد.


در ادامه این جلسه اکبر رضائی مدیر عملیات حج نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیش‌بینی نشده از جمله انتقال زائران به وطن از طریق کشور ثالث گفت: این موضوع تاکنون تجربه نشده بود و برای اولین بار طراحی و اجرا می‌شد که در کنار توفیقات آن، برخی نقاط قابل اصلاح وجود دارد و تلاش می‌کنیم در کمترین زمان ممکن این مشکلات برطرف شود.


آقای محمدی مسئول ستاد مدینه منوره نیز با ارائه گزارشی از شرایط حضور حجاج در این شهر گفت: 36272 زائر مدینه بعد داریم که طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته این زائران تا 10 تیر این شهر را به مقصد ایران ترک خواهند کرد.


وی انتقال زائران به مرز عراق و همچنین پرواز مستقیم به مشهد مقدس را مطلوب عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون روزانه 8 تا 10 پرواز مستقیم به مشهد مقدس داریم و طبق برنامه حجاج به کشورمان برمی‌گردند.


محمدی خاطرنشان کرد: با توجه به تقلیل تعداد زائران در مدینه، آشپزخانه خمری از چرخه خدمت‌رسانی خارج شده و یک آشپزخانه در حال خدمت‌رسانی است. همچنین تشرف به روضه برای تمامی زائران فراهم شده‌است.


حجت‌الاسلام والمسلمین اخویان مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز با ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی اجرا شده برای زائران گفت: برنامه‌های اجرا شده در حج امسال، افزایش صددرصدی نسبت به سال گذشته داشته است و تمامی این برنامه‌ها تا آخرین روز حضور حجاج در مدینه منوره ادامه خواهد داشت.


در ادامه این جلسه سید علی مرعشی، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با ارائه گزارشی از خدمات درمانی به زائران گفت: 37 نفر از بیماران بستری در مکه به همراه عوامل خدمت‌رسان درمانی، به کشورمان اعزام شده‌اند و با هماهنگی‌های صورت گرفته با همکاران حاضر در مشهد، برخی از این بیماران که نیاز به ادامه بستری و درمان داشتند به بیمارستان‌های مورد نیاز اعزام و بستری شده‌اند.


وی تعداد فوتی‌های زائران ایرانی تا روز 7 تیرماه را 31 نفر اعلام کرد و گفت: تاکنون 282هزار خدمات ویزیت عمومی و تخصصی به زائران ایرانی خانه خدا ارائه شده‌است.


همچنین آقای حسام قربانعلی نماینده سازمان هواپیمایی کشوری نیز با بیان اینکه طراحی خط پروازی به مشهد مقدس اقدامی حساس بود که با عنایت خداوند متعال و ائمه اطهار صورت پذیرفت گفت: پس از رفع برخی محدودیت‌های پروازی به کشورمان، تاکنون 26 پرواز به مقصد مشهد مقدس صورت گرفته  که به جز یک مورد، تاخیر خاصی در سایر پروازها نداشتیم.


وی اعلام آمادگی کرد که در صورت برطرف شدن محدودیت‌های پروازی به کشورمان، عملیات انتقال زائران به سایر استان‌ها نیز انجام پذیرد.


همچنین در جلسه مسئولان نمایندگی وزارت امور خارجه و مسئول حمل و نقل نیز گزارش‌هایی از خدمات انجام شده ارائه دادند.


در پایان این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر ثبت تجربیات کسب شده در حج امسال گفت: مسئله‌‌ی پیش آمده در عملیات بازگشت و تدبیر امور امری بسیار مهم بود که لازم است تجربیات و نکات مدیریتی و اجرائی آن در تاریخ حج‌گذاری ثبت گردد.


وی در عین حال بر ضرورت آسیب‌شناسی و ارائه راهکارها و پیشنهادات برای ارتقاء سطح برنامه‌های حج گفت: بلافاصله پس از اتمام عملیات حج، جلسات آسیب‌شناسی و دریافت پیشنهادات را خواهیم داشت تا ان‌شاءالله برنامه‌های حج آینده بدون عجله و در زمان لازم طراحی و برنامه‌ریزی شود.


سرپرست حجاج ایرانی خانه خدا در پایان این جلسه یاد و خاطره‌ی احیاگر حج ابراهیمی و هشدای هفتم تیر و هشدای اقتدار و تمامی خدمت‌گذاران به حج در سال‌های گذشته را گرامی داشت.