وقتی لباس سپید احرام رنگ خون به خود گرفت
حاجیان کم کم آماده می‌شدند تا مراسم برائت از هر آنچه آنان را از خدایشان دور می‌کند را انجام دهند. آنان می‌خواستند که از عمق جان بگویند که حاضر نیستند که هیچ چیز را به جای معبود بپرستند و آشکارا علیه کسانی که خواستار ذلت مسلمین بودند، ابراز
حاجيان كم كم آماده ميشدند تا مراسم برائت از هر آنچه آنان را از خدايشان دور ميكند را انجام دهند. آنان ميخواستند كه از عمق جان بگويند كه حاضر نيستند كه هيچ چيز را به جاي معبود بپرستند و آشكارا عليه كساني كه خواستار ذلت مسلمين بودند، ابراز برائت كنند.
سپيدپوشان رسيدند و نداي برائت از استكبار فضا را پر كرد. «الموت علي الامريكا...الموت علي اسرائيل...الله اكبر..» چقدر دلها قرص و محكم ميشود وقتي از عمق جان معنويتت حجت را با مشخص كردن مسيري كه ميخواهي در دنيا در عرصه سياست و اجتماع طي كني، بگذراني.
اما آن برائت از مشركان و استكبار با همه سالهاي قبل و بعد از آن تفاوت داشت. هنوز چيزي از اين شور نگذشته بود كه مأموران سعودي با هر آنچه داشته به سمت حاجيان حمله كردند، باتوم، سنگ، آب جوش، تيراندازي و شليك گلوله ابزاري بود كه آنان عليه تبري حاجيان از مشركان و معاندان به كار بردند.
در اين روز خونين ۲۷۵ ايراني و ۴۵ نفر از حاجيان ديگر كشورها به شهادت رسيدند و ۶۴۹ نفر(۳۰۳ ايراني، ۱۴۵ عربستاني و ۲۰۱ نفر از ديگر ملل) نيز زخمي شدند كه تا ساليان سال در خاطره ايرانيان باقي ماند.
امام خميني(ره) بعد از اين حادثه در پيامي ابعاد اين حادثه را روشن كرد و فرمود: «چه كسي است كه نداند توسل به زور و سرنيزه و لشكركشي در برابر زائران خانه حق و تهيه آن همه مقدمات و توسل به بهانههاي پوچ براي درگيري با زنان و مردان و جانبازان و مادران و همسران شهيدان چيزي جز استيصال و خشم و ضعف آمريكا و عجز و نااميدي سرسپردگان آنان نخواهد بود.
يقيناً آمريكا و عربستان از شرايط خلع سلاح مسلمانان در حرم خدا و احترام مؤمنان به احكام قرآن و پرهيز از جدال در كنار خانه خدا سوءاستفاده كردهاند و با وسايل از پيش فراهم شده و نقشههاي دقيق روبَهصفتانه به صفوف شيرمردان و شيرزنان ما حمله كردهاند و آنان را غافلگير كردند».
و امروز ۲۶ سال از آن حج خونين ميگذرد اما اين درس را براي همه مسلمانان به همراه داشت كه بدانند همراهان استكبار جهاني براي رسيدن به مقاصدي كه در ذهن دارند از هيچ كاري فروگذار نميكنند و حتي حاضرند به قيمت خون حاجيان بيگناه رضايت اربابان خود را به دست آورند.
انشاءالله روزي برسد كه همه مسلمانان در ركاب حضرت مهدي موعود(عج) حج ابراهيمي را به جا آورند. در زماني كه ديگر نشاني از اسكتبار و ظلم نباشد.