معرفی شخصیت و بقعه مرحوم شیخ صدوق در شهرری
بقعه شریف ابوجعفر محمد ،معروف به شیخ صدوق در میان محوطه ای پر درخت و داخل گورستان قدیمی و بر فراز سکویی هشت ضلعی واقع شده و همچون نگینی در شهرری می درخشد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، شيخ صدوق از علماي معروف شيعه در سال 311 قمري در شهر قم به دنيا آمد و پس از عمري پربرکت در سال 381 قمري پس از هفتاد سال زندگي با سعادت از دنيا رفت و در نزديکي حرم مطهر حضرت عبدالعظيم(ع) مدفون شد.
قبر مرحوم شيخ صدوق در اثر حملات سربازان چنگيز مغول، خوارزمشاهيان و تيموريان و نيز برخي عوامل طبيعي همچون سيل چندين مرتبه ويران شد و سال ها زير توده اي از خاک پنهان بود تا اينکه در عصر ناصرالدين شاه سرداب او کشف و جسد شريفش تازه، معطر و سالم نمايان شد.
آثار و خدمات اين بزرگوار در ترويج دين مبين اسلام و نشر اخبار اهل بيت(ع) و تاليفات فراوان ايشان در تاريخ اسلام بسيار چشمگير است. يکي از کتب معروف ايشان "من لايحضره الفقيه" است که از کتب اربعه شيعه به شمار مي رود.
در اين آرامگاه بسياري از بزرگان و علما و مجتهدين مدفون شده اند که از جمله آنان مي توان از ميرزا جلوه حکيم و شاعر، مرحوم ميرزا طاهر تنکابني از علما، مرحوم شيخ رجبعلي خياط، علي اکبر غفاري نويسنده و مترجم آثار اسلامي، رحيم موذن زاده، علي اکبر دهخدا، جهان پهلوان تختي و شهيد سيدحسين امامي از فداييان اسلام نام برد.