کنگره بزرگداشت آیتالله ملاحبیبالله کاشانی فردا برگزار میشود

در آستانه نودمین سال رحلت علامه ملاحبیب الله شریف کاشانی، فردا - پنجشنبه - 20 اسفند کنگره بزرگداشت از این شخصیت با سخنرانی آیتالله امامیکاشانی و آیتالله نمازی در قم برگزار میشود.
حجت الاسلام حسين شريف كاشاني، نوه ارشد علامه ملاحبيب الله شريف كاشاني و یکی از روحانیون با تجربه کاروان های حج بعثه مقام معظم رهبری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی حج گفت: در آستانه نودمين سال رحلت علامه ملاحبيب الله شريف كاشاني، فردا - پنجشنبه - 20 اسفند کنگره یکروزه بزرگداشت از این شخصیت در قم برگزار ميشود.
وی افزود: این کنگره با سخنرانی آیتالله امامیکاشانی و آیتالله نمازی و با حضور علما اندیشمندان و فرهیختگان حوزه، در سالن همایشهای مرکز جهانی علوم اهلبیت(ع) در قم برگزار میشود و از کتاب« منتقدالمنافع» اثر آیتالله کاشانی در شش جلد، رونمایی میشود.
وي آشنايي نسل حاضر با مفاحر اسلامي جهان اسلام و تشويق جوانان به سرمشق گرفتن از آنها را از اهداف اين همايش خواند و تصريح كرد: اين همايش بر اساس تاكيدات رهبر معظم انقلاب بر احياي آثار اين عالم رباني برگزار ميشود كه اميدواريم كار درخوري را در اين خصوص انجام دهيم.
مدير مركز احياي آثار علامه شريف كاشاني، گفت: پژوهشگران و محققاني كه آثار علمي و قلمي يا نسخه خطي از اين عالم رباني را در دست دارند ميتوانند براي احياي آثار علامه شريف كاشاني به اين مركز ارسال كنند.
وي ياد آور شد: از ویژگیهای برجسته آیت الله شریف، تنوع تالیفات و فزونی آن است وی سیصد جلد کتاب و رساله نوشته؛ اما تنها حدود دویست جلد آنها شناخته شده است.آيت الله شریف کاشانی به مسائل علمی توجه و عنایت افزون داشت و از جنجال آفرینی پرهیز داشت اما با اتکاء به اصول اساسی اسلام ، از حضور در صحنه های سرنوشت ساز سیاسی غافل نبود و به مقتضای زمان و به اندازه توان در امور سیاسی دخالت می کرد.
حجت الاسلام كاشاني گفت: نهضت مشروطه و قیام عمومی مسلمانان ایران زمین به رهبری روحانیون ظلم ستیز و دلسوز، مهمترین مساله سیاسی دوران حیات ملا حبیب الله شریف است.
وي ادامه داد: « منتقد المنافع فی شرح المختصر النافع » از جمله مهمترین اثر علمی اوست و شماری از فقیهان نامی معاصر، آن را دائره المعارف فقه شیعه و اثری پر بار و اعجاب آور به حساب آورده اند.
گفتني است، آيت الله حبیب الله شریف کاشانی در سال 1262 ق . دیده به جهان گشود. پدرش آیت الله ملا علی مدد ساوجی در ساوه متولد شد و بخش عظمی از تحصیلات خود را در قزوین و سپس کاشان گذراند. در ایام جوانی به درجه اجتهاد رسید و سپس در سال 1266 ق . از کاشان به ساوه مراجعت کرد و تا پایان عمر روشنی بخش مردمان آن دیار گردید.