شیخ الازهر مصر درگذشت
محمد سید طنطاوی، شیخ الازهر، امروز (چهارشنبه) بر اثر یک عارضهی قلبی در عربستان درگذشت.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
شيخ الازهر بر اثر عارضهي قلبي در سن 75 سالگي درگذشت. وي امام جماعت مسجد الازهر و شيخ دانشگاه الازهر مصر بود.
به گزارش ايسنا، خبرگزاري الشرقالاوسط مصر اعلام كرد: محمد سيد طنطاوي، شيخ الازهر، امروز (چهارشنبه) بر اثر يك عارضهي قلبي در عربستان درگذشت.
وي با هدف حضور در مراسم اهداء جايزهي معروف به "جايزهي ملك فيصل براي خدمت به اسلام" به عربستان رفته بود.
طنطاوي از اولين علماي الازهر است كه در زمينه علم حديث و تفسير مدرك، دكترا دارد.
وي در ابتدا به عضويت مؤسسه اديان اسکندر پيوست. وي همچنين در دانشگاه اسلامي ليبي تحصيل کرده است. در دهه 1980 پس از سفر به عربستان سعودي، به رياست بخش تفسير دانشگاه اسلامي مدينه برگزيده شد.
طنطاوي در سال 1985 به مصر بازگشت. وي در سن 58 سالگي به عنوان مفتي اعظم مصر برگزيده شد. در سال 1996، 10 سال پس از رسيدن طنطاوي به درجه مفتي اعظم، وي از سوي حسني مبارک به عنوان شيخ الازهر انتخاب شد.
پس از ممنوع شدن پوشش حجاب در مدارس فرانسه، طنطاوي طي فتوايي به دختران اجازه داد تا بتوانند بدون حجاب در کلاسهاي درس حضور يابند.
وي همچنين در فتوايي سقط جنين را براي زنان قرباني تجاوز جنسي مجاز دانست. طنطاوي ختنه زنان را نيز غيراسلامي دانسته است.
وي در سال 2008 و در حاشيه همايش اديان در نيويورك، با خاخام اعظم اسراييل ديدار كرد و با شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي نيز دست داد كه اين امر با انتقادهاي گستردهاي مواجه شد.
طنطاوی در مدینه منوره دفن می شود
معاون سابق الازهر به نقل از فرزند طنطاوي گفت: قرار است پيكر محمد سيد طنطاوي به مدينه منوره منتقل و در آنجا دفن شود.
"محمد عاشور" معاون سابق دانشگاه الازهر دقايقي بعد از درگذشت طنطاوي در گفتوگوي تلفني با تلويزيون العربيه به نقل از فرزند طنطاوي گفت: پيكر محمد سيد طنطاوي به مدينه منوره منتقل و در آنجا دفن خواهد شد.
وي با تسليت درگذشت شيخ الازهر، طنطاوي را يكي از شخصيتهاي بارز جهان اسلام خواند و نقش وي در اداره دانشگاه اسلامي الازهر مصر را ستود.
عاشور با بيان اينكه سه سال و يك ماه و يك هفته از عمرش را در زمان مديريت طنطاوي معاونت دانشگاه الازهر را بر عهده داشته است و از نزديك با شيخ الازهر در ارتباط بوده است، تصريح كرد: شيخ طنطاوي در طي آن مدت با همه توان خود الازهر را اداره كرد و كانونهاي زيادي در زمان او تاسيس و به دانشگاه الازهر ملحق شدند.
معاون سابق طنطاوي اقدامات طنطاوي در جنبش اسلامي چه در مصر و خارج از آن را عظيم برشمرد و افزود: آن مرحوم از زمان بر عهده گرفتن رياست دانشگاه الازهر در سال 1996 تا لحظه اي كه با پروردگارش ديدار كرد نقش بسيار بزرگ و اساسي از خود بر جاي گذاشت.
وي در پاسخ به سئوالي درباره احتمال بيماري شيخ الازهر گفت: بيمار نبود و از هيچ بيماري خاصي رنج نمي برد... اگر بيمار بود اصلا به رياض سفر نميكرد.