شمارش آرا ادامه دارد ، نیروهای ارزشی پیشتاز انتخابات پارلمانی عراق
با این همه اطلاعات انتشار یافته نشان می دهد که اگر همین روند ادامه یابد هیچ ائتلافی از اکثریت مطلق آرا که به پشتوانه آن بدون ائتلاف بادیگران دولت را تشکیل دهد ، برخوردار نخواهد بود ، و حائز اکثریت برای داشتن کرسی های لازم در پارلمان ، ناچار به ائتلاف خواهد بود.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
شمارش آراي اخذ شده از شركت كنندگان در انتخابات پارلماني اين هفته عراق ادامه دارد و نتايج مقدماتي تاييد نشده حاكي از آن است كه شيعيان در اغلب حوزه ها توانسته اند بيشترين آرا را كسب كنند ، اكثريتي كه تا قطعيت يافتن آن بايد در انتظار نشست و نتيجه نهايي را ديد .
با اين همه اطلاعات انتشار يافته نشان مي دهد كه اگر همين روند ادامه يابد هيچ ائتلافي از اكثريت مطلق آرا كه به پشتوانه آن بدون ائتلاف با ديگران دولت را تشكيل دهد ، برخوردار نخواهد بود ، و حائز اكثريت براي داشتن كرسي هاي لازم در پارلمان ، ناچار به ائتلاف خواهد بود.
در حالی که شمارش آرا در عراق ادامه دارد، مقام های عراقي می گویند، شصت و دو درصد واجدان شرایط در انتخابات پارلمانی این کشور شرکت کرده اند.
کمیسیون ملی انتخابات عراق گفت ۶۲/۴ درصد از مردم در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه شرکت کرده اند. این آمار نسبت به انتخاباتی که پنج سال پیش با مشارکت هفتاد و پنج درصدی برگزار شد، کاهش قابل توجهي را نشان می دهد. این در حالی است که در دور پیشین اعراب سنی، انتخابات را تحریم کرده بودند.
شش هزار نفر برای ورود به مجلس ۳۲۵ نفری عراق با هم رقابت دارند و انتظار می رود نتایج رسمی انتخابات تا چند روز دیگر منتشر شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یکی از نزدیکان نخست وزیر عراق می گوید پیش بینی های اولیه حاکی از آن است که اتئلاف به رهبری نوری مالکی در شمارش آرا در مناطق شیعه نشین پیشتاز است. این در حالی است که فهرست العراقیه به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر پیشین عراق در مناطق سنی نشین، رای بالایی را کسب کرده است.
کمیسیون انتخابات عراق گفته است که احتمالا روز پنج شنبه نتایج اولیه این انتخابات را منتشر می کند.
گزارش ها حاکی از آن است که میزان مشارکت مردم در انتخابات در استان انبار عراق که در دور پیش انتخابات را تحریم کرده بودند، بالا بوده است.
پیش از برپایی انتخابات این نگرانی وجود داشت که اعراب سنی این انتخابات را به دلیل رد صلاحیت برخی کاندیدهای سنی، تحریم کنند.
نزدیک به پانصد نامزد از شرکت در انتخابات به دلیل وابستگی به حزب بعث صدام و نه به دلايل مذهبي منع شدند.
انتخابات پارلمانی در عراق در حالی برگزار شد که پیکارجویان وابسته به القاعده تلاش کردند با انفجار بمب و پرتاب خمپاره جریان این انتخابات را مختل کنند.
در خشونت های روز انتخابات در عراق و در شهرهای مختلف این کشور سی و پنج نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند.