خطبه حضرت زهرا (س) در فهرست میراث معنوی ثبت می شود

رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در دیدار با علمای قم ضمن تاکید بر گسترش میراث معنوی از ثبت خطبه حضرت زهرا (س) در فهرست میراث معنوی ایرانیان خبر داد.

به گزاش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، "حميد بقايي" در سفر به قم با حضرات آيات عظام"شهرستاني"،"مسعودي خميني"،"جوادي آملي"،"نوري همداني" و"مقتدايي" ديدار و گفتگو کرد .
در اين ديدار ها که مدير کل دفتر رياست سازمان، مدير کل ميراث فرهنگي استان قم،مشاور رئيس سازمان در امور فرهنگي و مدير موزه ملي قرآن نيز حضور داشتند، بقايي گزارشي از فعاليت‌هاي سازمان ميراث فرهنگي را ارائه کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با تبريک ايام هفته وحدت و ولادت حضرت محمد (ص)گزارشي از فعاليت‌هاي سازمان ميراث فرهنگي به ويژه در جنبه‌هاي فرهنگي و مذهبي را شرح داد.
وي در گزارش‌هاي خود تاکيد کرد: حدود 350 مسجد تاريخي و به همين ميزان نيز امامزاده در کشور مورد مرمت قرار گرفته اند.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه حدود20 موردحوزه علميه مربوط به دوران صفويه و قاجاريه مرمت شده اند ،گفت: سازمان ميراث فرهنگي 5 هزار امامزاده را شناسايي و صاحب شناسنامه کرده است.
بقايي با اشاره به ثبت آثار معنوي ياد آور شد: چادر در ايران قدمتي طولاني دارد و ما با ثبت چادر تلاش مي کنيم که آن را به عنوان يک نماد پوشش ملي و ديني به جهانيان معرفي کنيم.
وي ادامه داد: در نظر داريم خطبه حضرت زهرا(س) را به عنوان ميراث معنوي ايرانيان و جهان اسلام به ثبت معنوي برسانيم تا دسترسي جهانيان به اين گنجينه گرانقدر به صورت سهل و آسان انجام شود.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي يادآور شد:ثبت ملي و جهاني پرونده مساجد تاريخي ايران در قالب يک پرونده از ديگر برنامه هاي دست اقدام سازمان ميراث فرهنگي است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي همچنين به ثبت معنوي "اعياد شعبانيه " نيز اشاره کرد و افزود: پرونده خوشنويسي نيز به يونسکو ارائه شده است، بيشترين آثار خوشنويسي مربوط به آيات قرآن کريم است و اين امر مي تواند زمينه ساز معرفي قرآن کريم و کتيبه هاي مذهبي باشد.
معاون رئيس جمهور همچنين به مرمت قبرستان وادي السلام نيز اشاره کرد و گفت: سازمان ميراث فرهنگي به اين موضوع توجه ويژه اي دارد و متاسفانه اين قبرستان در حال حاضر وضعيت خوبي ندارد.
به گفته بقايي پيشنهاداتي به عراق شده است تا با توجه به دفن بيش از 5 ميليون نفر و 250 هزار فرهيخته اين محل به عنوان قديمي ترين قبرستان دنيا ثبت شود.
آيت الله شهرستاني، نماينده و مسئول دفتر آيت الله سيستاني در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي و اعلام آمادگي براي همکاري با ميراث فرهنگي گفت: اينگونه مراودات زمينه مناسبي براي همکاري بيشتر بين حوزه و دانشگاه را فراهم مي کند. ضمن اينکه فعاليت هاي سازمان ميراث فرهنگي در حوزه نجف و عتبات عاليات مورد استفاده قرار گيرد.
آيت الله مسعودي خميني، توليت آستان مقدسه حضرت معصومه(س) نيز در اين ديدار تاکيد کرد: ما آمادگي داريم در زمينه موزه آستان مقدسه حرم حضرت معصومه(س) با سازمان ميراث فرهنگي همکاري هاي لازم را داشته باشيم.
وي گفت:در زمينه تجهيز کارگاه آموزشي و کارگاه مرمت نسخ خطي امکانات مناسبي در اختيار سازمان قرار دارد. ضمن اينکه در اين مورد مقرر شد با همکاري اداره کل موزه ها در قم کارگاهي به منظور ارائه خدمات مورد نياز نسخ خطي تجهيز شود.
همچنين آيت الله جوادي آملي در ديدار رئيس سازمان ميراث فرهنگي و هيات همراه بر استفاده بيشتر از نام اهل بيت تاکيد کرد.
وي تصريح کرد: باتوجه به اينکه تمامي پيامبران دين اسلام را پذيرفته اند ما با تبليغ اسلام در واقع تمام اديان را تبليغ مي کنيم.
آيت الله جوادي آملي ادامه داد: اينکه گفته شده زيارت وارث زياد خوانده شود به اين دليل است که به ما بفهمانند انبيا وارث معنوي اسلام هستند.
وي اظهار داشت: درست است که ميراث مادي مانند سنگ و گل بايد محفو ظ نگه داشته شود اما اصالت در فرهنگ ما ، ميراث معنوي است به اين دليل که بشر امروز به دنبال گمشده اي است و نتوانسته گمشده خود را پيدا کند.
آيت الله جوادي آملي با بيان اينکه توريست ها بايد با ميراث معنوي نيز آشنا شوند،افزود: توريست ها با آثار مادي در ساير کشورها نيز مي توانند آشنا شوند و ما بايد براي گردشگران پيام فرهنگي نيز داشته باشيم.
وي با بيان اينکه رسالت درون مرزي ما معرفي مفاخر کشور است،خاطر نشان کرد: رسالت برون مرزي نيز ارائه فرهنگ اسلامي است.
آيت الله مقتدايي نيز در ديدار رئيس سازمان ميراث فرهنگي گفت: امروزه ما شاهد تحول عظيمي در سازمان ميراث فرهنگي هستيم و دولت دهم،دولت اسلامي است و اين دولت گرايش ويژه‌اي به اسلام دارد.
آيت الله مقتدايي اظهار داشت: ميراث فرهنگي بايد به سمت تبليغ دين مبين اسلام برود و ثبت ميراث معنوي و توجه به آن تحول بزرگ و با اهميتي است.
وي يادآورشد: توجه به ميراث فرهنگي در صورت اطلاع رساني مي تواند جلب رضايت علما و حوزويان را در پي داشته با شد و حمايت روحانيون مي تواند تحقق اين امور را تسهيل کند.
آيت الله مقتدايي با بيان اينکه بعضا مساجد و امامزاده ها متروکه هستند، گفت: لازم است که ميراث فرهنگي با همکاري اوقاف به اينگونه اماکن مذهبي توجه ويژه اي داشته باشد و ما از اين اماکن مي توانيم به بهترين صورت ممکن استفاده کنيم.
وي گفت: سياست شوراي مديريت حوزه علميه تقويت حوزه علميه از طريق تقويت حوزه هاي علميه شهرستان هاست و از طرف ما اين آمادگي وجود دارد که با استفاده از توان ميراث فرهنگي و حوزه علميه در راستاي تحقق اهداف اسلامي همکاري شود.
آيت الله نوري همداني نيز در ديدار رئيس و مديران سازمان ميراث فرهنگي گفت: بايد به گونه اي گردشگري را توسعه دهيم تا گردشگران، فرهنگ غني اسلام را بشناشند و بايد سعي کنيم کساني که به ايران مي آيند آثار اسلامي را نيز ببينند.
وي گفت:گردشگري امرمقدس،حساس و آموزنده اي است و بايد حساسيت هاي اين کار را درک کنيم. کار ميراث فرهنگي وسيع و گسترده است و اميدوارم خداوند توفيق دهد که مسئولان ميراث فرهنگي فعاليت هاي خود را به خوبي انجام دهند.


| شناسه مطلب: 17657