گزارش - راهیان نور؛ راهی به جاودانگی ایثار

در جای جای این خاک پهناور شهدای گلگلون کفن با پرچم های سه رنگ سبز و سفید و قرمز خود آرامش را به ما هدیه می دهند تا به عنوان میراث داران ایران اسلامی از این امنیت دفاع کنیم.

 از ايرنا خرم آباد - در ميان رمل ها و خاکريز هاي جنوب و غرب کشور به دنبال گمشده اي به راه مي افتيم و در اين ميان، تنها خاک و خاکريز و سنگر هاي بي دفاع چشمان هر رهگذري را نشانه مي رود.    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

با کاروان هاي راهيان نور راهي سرزمين نور شده ايم و در اين ميان به دنبال يادگارها و يادمان ايثارگراني مي گرديم که روزگاري همچون شيراني غيور و بيداردل در اين ديار، مردانه در مقابل يورش متجاوزين ايستادگي کرده و ايثار را به يادگار گذاشتند، تا امروز بر بستري پر از آرامش سکني گزينيم.

جبهه هاي غرب و جنوب کشور پر از خاطره و بوي معنويت افرادي است که با خود ايثار و جاودانگي را به همراه داشتند و امروز تنها ياد و خاطره آنان ما را در اين صحراي خشک به ميهماني فرا مي خواند.

با چشماني پر از اشک غروب زيباي شلمچه را به نظاره مي نشينيم و در دهلاويه به دنبال چمران در خاکريزهاي آب گرفته به راه مي افتاديم.

در سرماي کردستان به دنبال نفس مسيحايي بروجردي سر از پا نمي شناسيم و کوههاي سر به فلک کشيده اين ديار را به دنبال شير مردان لرستاني عمليات حاج عمران زير پا مي گذاريم.

در جاي جاي اين خاک پهناور شهداي گلگلون کفن با پرچم هاي سه رنگ سبز و سفيد و قرمز خود آرامش را به ما هديه مي دهند تا به عنوان ميراث داران ايران اسلامي از اين امنيت دفاع کنيم.

قلم از نوشتن رشادت هاي بابايي، همت، کاظمي و باکري ها قاصر است و بغض گلوي راويان و مشتاقان جبهه هاي نور، مانع از بيان دستاوردهاي اين سفر معنوي مي شود.

جانشين سازمان بسيج مستضعفان کشور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در لرستان با اشاره گفت: کار براي شهدا و راه اندازي کاروان راهيان نور در کنار کارهاي مهم فرهنگي ديگر مي تواند نقش موثري در بالا بردن سطح فرهنگي و اجتماعي نسل فعلي و آينده انقلاب داشته باشد.

سرتيپ پاسدار "علي فضلي" افزود: در سال گذشته، 700 هزار نفر به صورت سازمان يافته در طرح راهيان نور شرکت کردند و به همين ميزان نيز گروه هاي به صورت خودجوش از مناطق عملياتي هشت سال دفاع مقدس ديدن کردند.

وي تصريح کرد: اين آمار در مقايسه با جمعيت 70 ميليوني کشور، رقم قابل توجهي نيست و بايد با برنامه ريزي و فراهم کردن امکانات مقدمات اعزام سيل عظيم مشتاقان حضور در سرزمين هاي نور در مناطق جنگي را به فراهم کنيم.

وي اضافه کرد: اکنون يک رويکرد جديد در برنامه اعزام کاروان هاي راهيان نور در دست اقدام است که با اجراي اين طرح اعزام کاروانهاي راهيان نور در طول سال انجام خواهد شد.

وي گفت: براي اجراي اين طرح سه فرآيند زير ساختها ، بهره برداري از راهيان نور و احداث و نگهداري از يادمانهاي شهدا در مناطق مختلف بايد مد نظر قرار گيرد.

وي اظهار داشت: هر يک از بخشهاي مختلف کاروانسالارها مسووليت نگهداري و ارايه خدمات در يادمانها و ميهمانپذيرهاي خود را خواهند داشت.

جانشين سازمان بسيج مستضعفان کشور افزود: مسووليت ثبت نام، مديريت، حضور کاروانها در مناطق، اسکان، حمل و نقل، انجام کارهاي فرهنگي و روايت گري را بر عهده کاروان سالارهاست که بايد با برنامه ريزي مناسب نسبت به راه اندازي کاروان راهيان نور اقدام شود.

وي با اشاره به تاکيد رييس جمهور در خصوص همکاري استانداران و ساماندهي کاروانهاي راهيان نور اظهار داشت: تا ساماندهي و فراهم کردن امکانات لازم براي اجراي اين طرح، مسئوليت کار با استانداران، نيروهاي مسلح و برخي از دستگاههاي اجرايي است اما در افق پيش بيني شده اين مسووليت به مردم واگذار خواهد شد.

سردار فضلي تصريح کرد: جبهه هاي دفاع مقدس هنوز هم براي ما حرفهاي تازه و ناگفته هاي فراوان دارد که براي رسيدن به اهداف مورد نظر هماهنگي و مشارکت آحاد مردم و مسوولان ضروري بنظر مي رسد.

معاون هماهنگ کننده بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس کشور نيز گفت: کاروان هاي راهيان نور از اوايل اسفند ماه هر سال تا 15 فرودين از مناطق جنگي کشور بازديد مي کنند.

سرتيپ دوم پاسدار "محمد تقي خادمي" افزود: رييس جمهوري و هيات دولت برنامه راهيان نور را به عنوان يک سفر فرهنگي مد نظر دارند و با برنامه هاي هدف دار در جهت توسعه و گسترش و بهتر شدن اين موضوع در تلاش هستند.

وي تصريح کرد: در حال حاضر همه اقشار و گروههاي جامعه از مناطق جنگي بازديد مي کنند و ذدر طرح راهيان نور از همه آحاد جامعه شرکت دارند.

وي اضافه کرد: مخاطب اصلي راهيان نور در کشور جوانان هستند و حضور جوانان و مخاطبان اين طرح به عنوان يک کار هدفدار و هدفمند در کشور ادامه دارد.

وي مهمترين هدف از اعزام جوانان به سرزمين هاي دفاع مقدس کشور را آشنايي زائران با مفاهيم دفاع مقدس عنوان کرد.

وي با اشاره به حضور ميمهمانان خارجي در سرزمين هاي دفاع مقدس نيز اظهار داشت: در سال هاي گذشته گردشگران 20 کشور خارجي از مناطق جنگي جنوب و غرب کشور بازديد کردند.

وي پيش بيني کرد با برنامه ريزي هاي انجام شده در سال جاري بيش از دو ميليون نفر زائر از سرزمين هاي نور و مناطق جنگي جنوب و غرب کشور بازديد کنند.


| شناسه مطلب: 17673