احتمال شروع انتفاضه سوم در فلسطین
کارشناس "مرکز اطلاعرسانی فلسطین " با بررسی تحولات اخیر فلسطین اشغالی به تحلیل عواملی پرداخت که احتمال وقوع انتفاضه سوم فلسطینیان را شدت بخشیدهاند.
به گزارش فارس، "حسين عطوي "، كارشناس "مركز اطلاعرساني فلسطين " در مقالهاي به بررسي تغيير و تحولات اخير در سرزمينهاي اشغالي و احتمال شروع انتفاضه جديد فلسطينيان پرداخته و مينويسد: با اين كه تجاوز رژيم صهيونيستي به نوار غزه بيانگر ددمنشي اين رژيم عليه ملت فلسطين و مقاومتش بود، اما اين شكست مانع از بروز ديگر حملات اين رژيم به شكلهاي مختلف و به ويژه پس از به قدرت رسيدن جناح راست تندرو در اسرائيل نشد. اين در حالي است كه به قدرت رسيدن دولت جديد به رهبري "باراك اوباما " در آمريكا نيز نتوانست تغييري در سياستهاي حمايتي اين كشور از رژيم صهيونيستي و جناياتش عليه ملت فلسطين ايجاد كند.
بنابراين گزارش، تغيير و تحولات اخير در سرزمينهاي اشغالي و خفقان شديد ناشي از تشديد تجاوزات رژيم صهيونيستي و از سوي ديگر نبود مانعي براي توقف اين حملات، موجب شده تا كارشناسان و تحليلگران مسايل منطقهاي از احتمال آغاز انتفاضه سوم سخن بگويند.
عطوي در ادامه گزارش خود ميافزايد: به اعتقاد كارشناسان و صاحبنظران، اولين عامل تاثيرگذار در بروز احتمالي انتفاضه سوم، مصادره اراضي فلسطيني و احداث شهركهاي يهودينشين است. زيرا از زمان اشغال فلسطين در سال 1948 توسط گروههاي غارتگر صهيونيستي، جنگ بر سر زمين، پايه و اساس نزاع اعراب و صهيونيستها را تشكيل ميداده است. بطوريكه رژيم صهيونيستي در طول اين مدت همواره در صدد تشديد تجاوزات خود براي مصادره اراضي بيشتري از فلسطينيان و اعطاي آنها به شهركنشينان يهودي بوده است. با اين تفاوت كه اگر عمليات شهركسازي و شهركنشيني در گذشته به شيوهاي غيرمستقيم انجام ميشد، اما امروزه اين اقدام بدون ترس و واهمه دنبال ميشود.
نويسنده اين گزارش با اشاره به سخن "شيمون پرز " نخست وزير پيشين و رئيس كنوني رژيم صهيونيستي كه خطاب به ياسر عرفات گفته بود: " در قدس هرچه روي زمين است از آن شما و هرچه زير زمين است از آن ما "، مينويسد: اين گفته صهيونيستها امروز تغيير كرده و آنها هرچه در زير و روي زمين قدس است براي خود ميخواهند.
عطوي توضيح ميدهد: اين امر بيانگر تلاش اين رژيم براي دور ساختن مسئله قدس از موضوعات مطرح در مذاكرات سازش و از بين بردن امكان هرگونه مذاكره بر سر اين شهر مقدس و در نتيجه به حقيقت نزديك كردن ياوهگوييهايي همچون پايتختي قدس براي اسرائيل است.
اين گزارش با بررسي آماري تلاش صهيونيستها براي در اختيار گرفتن كامل قدس مينويسد: در حال حاضر صهيونيستها بر 90 درصد اراضي قدس اشغالي استيلا يافتهاند كه البته اين آمار صرف نظر از تونلها و كانالهايي است كه زير مسجد الاقصي احداث شدهاند. از سوي ديگر رژيم صهيونيستي تلاش ميكند با تغيير بافت جمعيتي قدس جمعيت يهودينشين اين شهر را افزايش دهد. بطوريكه در نتيجه اقدامات اين رژيم از زمان اشغال قدس شرقي در سال 1967 تاكنون جمعيت يهودي قدس بيش از دو برابر افزايش يافته و از 200 هزار شهركنشين به بيش از 500 هزار شهرك نشين رسيده است.
عطوي ميافزايد: ادامه عمليات تخريب منازل اعراب در قدس، و از بين بردن مناطقي مانند كوي "شيخالجراح " و كوي "سلوان "، نشان دهنده هدف صهيونيستها براي يهوديسازي مابقي قدس و تغيير بافت جمعيتي اين شهر مقدس به شكلي است كه اعراب در اقليت باشند.
اين گزارش حاكيست، در اين اواخر اقدامات صهيونيستها ماهيت جديدي پيدا كرده و علاوه بر نيروهاي اشغالگر، خاخامها و شهرك نشينان نيز وارد مبارزه علني عليه فلسطينيان شدهاند كه نمونه بارز آن را نيز ميتوان در اقدام آنها به اشغال مسجد الاقصي با هدف يهوديسازي اين مسجد مشاهده كرد.
عطوي در ادامه با تشريح تلاش رژيم صهيونيستي براي تغيير بافت جمعيتي كرانه باختري مينويسد: اين رژيم در كنار يهوديسازي شهر مقدس قدس، تلاش دارد تا بافت جمعيتي كرانه باختري، دره اردن، ساحل "بحرالميت "، دو شهر "الخليل " و "اريحا " و مجموعه شهركهاي بزرگ و مناطق پيرامون ديوار حائل و به ويژه جاهايي كه از مناطق فلسطيني و شهركهاي آنان عبور ميكند را تغيير دهد تا بدين وسيله ارتباط مناطق عربنشين با يكديگر را از بين ببرد.
كارشناس مركز اطلاعرساني فلسطين با بيان اين مطلب كه اقدامات رژيم صهيونيستي يادآور رژيم نژادپرست آفريقاي جنوبي و رژيم نژادپرست "رودزيا " است، ميافزايد: شهركسازي و شهركنشيني، چپاول اراضي ملت فلسطين و مصادره اراضي آنها نه تنها نقض آشكار قوانين بينالمللي و بشردوستانه تلقي ميشود، بلكه آثار زيانباري همچون آسيبهاي سنگين اقتصادي و اجتماعي را نيز به دنبال دارد كه موجب تنگتر شدن عرصه زندگي بر فلسطينيها ميشود.
اين گزارش همچنين با اشاره به تشديد اقدامات سركوبگرانه رژيم صهيونيستي مينويسد: افزون بر عمليات مصادره اراضي و شهركسازيهاي رژيم صهيونيستي، اين اواخر شاهد تشديد اقدامات سركوبگرانه و بازداشت و قلع و قمع فلسطينيها در سراسر كرانه باختري و قدس اشغالي هستيم كه با هدف سركوب هرگونه اعتراض يا مقاومت عليه رژيم صهيونيستي و شهركنشينان آن صورت ميگيرد.
بنابراين گزارش، نكته مهم ديگر در رابطه با سركوب مبارزان فلسطيني اين است كه تنها نيروهاي اشغالگر نيستند كه دست به چنين اقداماتي ميزنند، بلكه اين اقدامات از سوي دستگاههاي امنيتي تشكيلات خودگردان نيز انجام ميشود كه "ژنرالدايتون " بر آموزش نيروهاي آن نظارت دارد.
عطوي با اشاره به اقداماتي همچون ايجاد موانع ايست و بازرسي در سراسر كرانه باختري و بازداشتهاي گسترده رزمندگان و مبارزان فلسطيني، ميافزايد: تخمين زده ميشود كه تعداد بازداشت شدگان فلسطيني به 10 هزار و 500 نفر برسد. اين در حالي است كه اين آمار در زندانهاي تشكيلات خودگردان بسيار بيشتر بوده و اكثر زندانيان را نيز فعالان و مبارزان مقاومت تشكيل ميدهند.0
اين كارشناس مسايل فلسطين در بخش ديگري از مقاله خود به مسئله محاصره غزه پرداخته و مينويسد: محاصره چند ساله نوار غزه از جمله ديگر سياستهاي نژادپرستانه رژيم صهيونيستي و مجازات جمعي بيش از يك و نيم ميليون شهروندي است كه تنها جرم آنها انتخاب نمايندگان مقاومت و حمايت و پشتيباني از آنهاست.
بنابراين گزارش، نقطه اوج محاصره غزه كه كشور مصر نيز در آن دست داشت، تجاوز سال 2008 - 2009 اين رژيم به نوار غزه بود كه با شكست فضاحتبار اين رژيم به پايان رسيد.