فراخوانی عمومی قبل از انتخاب قاریان اعزامی به سفر حج صورت گیرد

یکی از کارشناسان قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه ملاک انتخاب قاریان اعزامی فقط حضور در مسابقات قرآن نباشد، گفت: فراخوانی عمومی قبل از انتخاب قاریان اعزامی به سفر حج صورت گیرد.
«مجيد زكیلو»، مشاور اجرايی سازمان دارالقرآن الكريم، در بخش نخست گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با اشاره به اينكه گزينش قاريان اعزامی نه فقط از نظر تخصص و دارا بودن فن تلاوت قرآن بلكه از جهت اخلاق نيز مورد توجه قرار گيرد، گفت: ارزيابی سطح قرائتها تنها اساس گزينش قاريان اعزامی به حج نباشد.
وی ادامه داد: برنامههای فرهنگی و آموزشی برای قاريان اعزامی به سفر حج در نظر گرفته شود تا در ساعات و روز كه قاريان ايرانی وقت آزاد دارند از اين برنامههای آموزشی بهرهمند شوند، به ويژه كه حضور قاريان در اين فضای معنوی زمان مناسبی است تا اطلاعاتشان را درباره مفاهيم قرآنی و يا صرف و نحو و مكالمه زبان عربی ارتقاء داد.
زكیلو با اشاره به اينكه افرادی را میتواند، نام ببرد كه سطح تلاوتشان نه تنها از قاريانی كه در اين اعزامها شركت داده میشوند، كمتر نيست، بلكه بيشتر هم هست، گفت: نبايد ستاد اعزام قاريان به سفر حج به اين توجه كند كه چون اين قاری در مسابقات قرآن رتبه كسب كرده است به سفر حج اعزام شود و فقط بين نفرات برتر مسابقات قرآنی، آزمون به منظور اعزام صورت گيرد؛ بايد قبل از برگزاری هرگونه آزمونی برای مشخص شدن نفرات اعزامی، فراخوان عمومی داده شده؛ زيرا تلاوت در مسابقات قرآن يك بحث است و ارائه تلاوت مجلسی بحث ديگری است.
عضو شورای مركزی جمعيت قرآنی استان تهران ادامه داد: قاريان بنام مصری مانند شحات محمد انور و يا پسرش تا به حال نفرات برتر هيچ مسابقهای نبودهاند؛ مصطفی اسماعيل در كدام مسابقات، برتر شناخته شد؟ قرائت مسابقه قرائتی بستهبندی شده و كليشهای است كه قاری به صورت حرفهای و بر اساس آئيننامه بر روی قرائت خود كار كرده و به نحوی میخواند كه نظر داوران را جلب كند.
وی يادآور شد كه دهها نفر را میتوانم نام ببرم كه رتبهای ندارند، اما از بسياری از قاريانی كه اعزام میشوند، صحيح، پرتوان و جذابتر تلاوت میكنند و افزود: تا به حال ستاد اعزام قاريان برای حضور اين افراد در كاروان اعزامی به حج، آزمونی برپا نكرده است در حالی كه قاری قرآنی را میشناسم كه بالای 18 بار به حج اعزام شده، چرا؟ يعنی در كشور ما قاری ديگری وجود ندارد؟
زكیلو در پايان اظهار كرد: به طور مثال افرادی كه امسال اعزام میشوند، حداقل تا پنج سال در كاروان قاريان اعزامی به حج حضور نداشته باشند. بايد قبول كرد كه روال فعلی تا به حال خوب جواب نداده است و بسياری از جامعه قرآنی كشور از اين وضعيت ناخرسندند و نگرانی دارند و بايد نمايندگانی از همه سازمانها و جمعيتهای قرآنی و مؤسسات مطرح در سطح كشور در اين كميته اعزامی حضور داشته باشند.