رئیس سازمان حج وزیارت:برای هر اتفاق پیش بینی نشده ای در موسم حج آمادگی کامل داریم

رییس سازمان حج با تشریح کامل فعالیت های عملیات حج امسال گفت: برای هر اتفاق پیش بینی نشده و پیش آمد در موسم حج، آمادگی کامل داشته و تدابیر مورد نیاز در بخش های گوناگون پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار اداره ارتباطات خبری بعثه مقام معظم رهبری، مصطفی خاکسار قهرودی که در جمع خبرنگاران مستقر در مکه سخن می گفت، ضمن بیان مطلب بالا، با تاکید بر استفاده از تجربه های ارزشمند سالهای گذشته و بالا بردن آمادگی روحی زائران در مواجهه با اتفاقات پیش بینی نشده خاطرنشان کرد: بسیاری از حوادث و مشکلاتی که در سال اتفاق افتاده است در طول یک دهه گذشته  با آن رو به رو نشده ایم.
وی افزود: معطلی زائران در هنگام ورود به مدینه به دلیل از کارافتادن سیستم رایانه ای ثبت اطلاعات، آماده نشدن سالن چهارم فرودگاه جده، ازدحام و استقبال همه کشورها از اتوبوسرانی در مکه واز همه مهمتر احتمال خطر شیوع بیماری آنفلوآنزای A ، از جمله مشکلاتی است که بسیاری از برنامه ریزی های سازمان حج را با تغییرات جدی رو به رو ساخت.
مصطفی خاکسار قهرودی با اشاره به دائر بودن همیشگی دفتر ثابت حج وزیارت ایران در مکه و مدینه، گفت: با توجه به رقابت جدی در مکه برای گرفتن امکانات و هتل ها برای زائران، بسیاری از برنامه ریزی های عملیات حج سال جاری در سال گذشته انجام گرفته است.
وی ایجاد تغییرات در برنامه های این سازمان را با همراه شدن خسارت های هنگفت عنوان کرده و یادآور شد: با توجه به تمام تغییرات پیش بینی نشده، تمام وعده های داده شده به زائران از سوی سازمان حج، در صورت عدم تحقق، کلیه خسارت های وارده به زائران آن بازگردانده و پرداخت خواهد شد.
وي افزايش سرانه مسكن زائر در حج امسال  و توسعه محل استراحت در منا و عرفات و همچنين ارائه امكانات مضاعف پزشكي و طولاني شدن سفر زائران را ، از جمله تغييرات پيش بيني  نشده حج امسال برشمرد.
خاكسار قهرودي خاطر نشان كرد : علاوه بر افزايش كادر پزشكي و عدم كاهش آمار اين كادر كه براي يكصد هزار زائر پيش بينی  شده بود ، بكار گيري هتل هاي خالي مانده براي اتاق هاي ايزوله و همچنين  تهیه برخي دارو ها با سه برابر افزايش براي پيشگيري از وقوع بحران احتمالی ،  هزینه هایی را بر سازمان تحمیل نموده که با حساب  هزینه مجموع همه تغييرات خسارتي بالغ بر 60 ميليارد تومان بر سازمان حج تحميل شده است .
وي سرانه اين خسارت را بصورت ميانگين براي هر زائر يك ميليون تومان اعلام كرد و گفت : با مذاكراتي كه با برخي از مالكان محل سكونت و هتل ها انجام گرفته در صورت مصالحه با آنان جهت عدم پرداخت خسارت ها ، بصورت كامل بخشي از اين خسارت جبران خواهد شد.
خاكسار قهرودي با اشاره به سياسي نبودن كليه تصميمات گرفته شده براي عمليات حج تاكيد كرد: كارگروه هاي ويژه طي جلسات متعدد تمام تلاش خود را براي اتخاذ بهترين و عاقلانه ترين تدبير ها وتصميمها به كار بستند.
وي مدت طول سفر زائران را حداقل 27 روز و حداكثر 35 روز عنوان كرد و افزود: مدت زمان سفر 70 كاروان از زائران ايراني از 33 تا 35 رو زخواهد بود كه اميدوراريم با توجه به مذاكراتي كه با مقامات سعودي انجام گرفته با افزايش سقف پروارزي اين مشكل برطرف شود.
وي اضافه شدن مدت سفر حج امسال را  بدون تحميل هيچ هزينه اي به زائران عنوان كرد و گفت : به علت اجاره موسمي محل سكونت در مكه اضافه شدن مدت سفر بدون هزينه مسكن خواهد بود و تنها هزينه اضافي زائران  تغذيه روزانه معادل 38 ر يال سعودي است که اين مبلغ نيز از سوي سازمان حج و زيارت پرداخت مي شود.
رييس سازمان حج و زيارت با اشاره به وضعيت مناسب بهداشتي و عمليات پروازي؛ آمار فوت شدگان وحادثه ديدگان  سال جاری را نسبت به آمار سالهاي گذشته، بسيار  مناسب و غیر قابل انتظار توصيف كرد.
وي با اشاره به تاثير توصيه هاي پزشكي و محدوديت هاي اعمال شده در حج امسال گفت : تا كنون سه نفر فوت نموده اند كه يك نفر از آنان در حادثه تصادف و دو نفر ديگر بر اثر سكته قلبي جان خود را از دست داده  و همچنين 29 نفر  نیز بستري و دو نفر بيمار به كشور بازگردانده شده اند كه خوشبختانه درهيچ يك از این موارد بيماري آنفلوانزاي نوع آ ديده نَشده و اين درحالي است كه سال گذشته  8 نفر فوتي و 80 نفر بستري شده در بیمارستان ها  داشته ایم.
وي آمادگي بسيار بالا و وجود حساسيت ويژه و توانايي و امكانات مورد نياز و كافي براي مقابله با هرگونه بحران پزشكي را از جمله امتيازات هيات پزشكي حج امسال بر شمرد و گفت : خوشبختانه وضعيت پزشكي زائران در حال حاضر رضايت بخش بوده و وضعيت عمومي  بهداشتی در عربستان نيز به هيچ وجه نگران كننده نيست.
ريس سازمان حج و زيارت با اشاره به  تهيه چمدانهاي استاندارد براي زائران ايراني در حج امسال تصريح كرد: پس از اعلام ابعاد استاندارد اين چمدانها، از سوي هواپيمايي هما ، 30 كارگاه در تهران براي ساخت  این چمدان ها فعال شدند.
وي ادامه داد: هر كدام از اين چمدانها 40 هزار تومان هزينه داشت كه 50درصد آن از سوي سازمان حج پرداخت شده است و مشكلاتي كه از نظر كيفيت به وجود آمده پس از بازگشت  حجاج مورد بررسي قرار می گیرد.

image_200911231150295001.jpg


image_200911231150295002.jpg



| شناسه مطلب: 19043