دیدار رئیس بعثه حج چین با نماینده ولی فقیه

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی صبح امروز در دیدار با مصطفی یانگ شیهو رییس بعثه حج کشور چین فریضه حج را بزرگترین ذکر و یک نماز بزرگ دانست و ضمن تاکید بر ضرورت معرفت و آگاهی حجاج در انجام مناسک حج، بر سه وظیفه مهم حجاج در قبال خود، کشورشان و امت اسلامی تاکید کرد.

به گزارش واحد ارتباطات بعثه مقام معظم رهبري  آيت الله ری شهری در اين ديدار كه در محل بعثه مقام معظم رهبری در مكه مكرمه برگزار شد معرفت را شرط اساسی برای مقبوليت و تاثيرگذاری مناسك حج دانست و گفت: بايد به معرفت توجه ويژه ای داشت و بدون معرفت و آگاهی هيچ چيز به نتيجه نمی رسد. امام خمينی (ره) می فرمود حاجی بايد بداند به كجا می رود، دعوت چه كسی را اجابت می كند و ميهمان كيست. اگر اين سه معرفت برای انسان حاصل شود ميتواند از مناسك حج در جهت خودسازی بيشتر، تكامل معنوی و خدمت به جوامع اسلامی نهايت بهره برداری را بنمايد.
آيت الله ری شهری ضمن برشمردن وظيف های اصلی حاجی در قبال خود، كشور و امت اسلامی، تاكيد كرد: در واقع كسی كه به حج می رود 3 وظيفه مهم دارد: مسئوليت اول اين است كه نهايت تلاش را برای خودسازی و نورانيت قلب خودش بنمايد و اين معنا حاصل نمی شود مگر اينكه علاوه بر انجام ظاهر صحيح اعمال حج، باطن اين اعمال هم مورد توجه قرار گيرد. باطن حج ذكر خدا و توجه به اوست.
وي با تاكيد بر اينكه همه عبادات فلسفه اش ذكرالله است گفت  اين كه حج بطور خاص فلسفه اش ذكر الله  است نشاندهنده اين است كه هرچه توجه به خدا در حج بيشتر شود باطن حج هم قوی تر می شود و حاجی از بركات حج بيشتر برخوردار می شود.
ايت الله ری شهری بهترين تبليغ برای دعوت به اسلام،را  تبليغ با رفتار دانست و در تشريح دومين وظيفه زائر خانه خدا گفت : حج گزار بايد  ترتيبی بدهد كه كسانی كه در كشور او زندگی می كنند هم از بركات حج بهره مند شوند. از اينرو حجاج بيت الله الحرام بايد به گونه ای رفتار كنند كه با رفتار و سخن خود در آن كشور، خدا، اسلام و دين شان را معرفی كنند .
وی با اشاره به اينكه تبليغ و دعوت با كردار مهمتر از گفتار است گفت: نكته مهم در تقويت اسلام اين است كه مسلمانان و نخبگان مسلمان فقط با گفتار خود مردم را به اسلام دعوت نكنند بلكه با رفتار و منش خود اسلام را به خوبی معرفی كنند.
نماينده ولی فقيه با تاكيد بر ضرورت اعتدال و حركت بر مسير صحيح اسلامی گفت: متاسفانه اخيرا برخی گروههای افراطی در برخی كشورها بوجود آمده اند كه رفتار آنها ضد اسلام است و دشمنان اسلام از اقداماتی كه اين افراد تندرو به نام اسلام و دفاع از اسلام انجام می دهند نهايت سوءاستفاده را انجام می دهند.
سرپرست حجاج ايرانی با بيان سومين بهره حج براي  زائران خانه خدا گفت: يكی از مهمترين بركاتی كه حج می تواند برای امت اسلامی و نه يك كشور خاص داشته باشد وحدت كلمه امت اسلامی است كه امام خمينی (ره) می فرمودند كه اين وحدت كلمه از كنار خانه خدا بايد شروع بشود.  وي افزود : در سال جاری كه تلاش و سرمايه گذاری دشمنان اسلام برای ايجاد تفرقه در جهان اسلام بيش از سالهای قبل است مسلمانان وظيفه دارند برای ايجاد وحدت در بين مسلمانان تلاش بيشتری بنمايند.
سرپرست حجاج ايراني به امضاي  تفاهم نامه فرهنگی ايران و چين در 9 بند، اشاره كرد و ابراز اميد واري نمود با اين تفاهم نامه همكاري هاي دو كشور و رفت و آمدهای فرهنگی دو طرف بيشتر شود.
 وي اظهار داشت : برای هرچه نزديكتر شدن دو كشور در زمينه های فرهنگی، اقتصادی و سياسی اين تفاهم نامه موثر خواهد بود.
وي با تقدير از  حمايت چين از برنامه صلح آميز هسته ای ايران گفت :‌ اميدوارم اين موضوع هر چه بيشتر تقويت شود و چين با جايگاهی كه در سازمان ملل دارد از كشورهايی چون ايران كه به حق می خواهند از انرژی صلح آميز هسته ای استفاده كنند حمايت كند.
وی با اشاره به ديدارهايی كه در ايام حج بين مسئولين بعثه های كشورهای مختلف صورت می پذيرد گفت: ديدارهايی كه بعثه های حج در ايام حج با يكديگر دارند در راستای افزايش وحدت مسلمانان و نزديكي هر چه بيشتر با يكديگر است.
نماينده ولی فقيه و سرپرست حجاج ايرانی اولين همكاری مشترك دوجانبه در چارچوب تفاهم نامه فرهنگی دو كشور ايران و چين را انتقال تجربيات ارزنده جمهوری اسلامی ايران در زمينه برگزاری حج به برادران چينی دانست و گفت :  دومين زمينه برای همكاريهای فرهنگی فيمابين، در زمينه نشر متون اسلامی است كه ما در موسسه علمی فرهنگی دارالحديث داريم. اميدواريم بتوانيم با كمك شما اين متون به زبان چيني ترجمه و منتشر شود.
ايت الله ری شهری در پايان از گروهی از نخبگان مسلمان چين برای بازديد از دارالحديث قم و بررسی فعاليتهای تحقيقاتي و انتشاراتي  اين موسسه دعوت به عمل آورد.
در این دیدار مصطفی یانگ، معاون جمعیت اسلامی چین و رییس بعثه حج اسن کشور با ابراز خرسندی از امضای تفاهم نامه همکاری فرهنگی ایران و چین گفت: جمعیت اسلامی چین برای دیدارهای دو جانبه و افزایش همکاری ها در چارچوب تفاهم نامه دو کشور آمادگی دارد.
وی به روابط دیرینه و تاریخی ایران و چین و نقش ایرانیان در انتقال اسلام به چین اشاره کرد و گفت: هنوز هم بسیاری از اشعار و عبارت های فارسی در آموزش های دینی مسلمان جین وجود دارد.
رییس بعثه حج چین با استقبال از انتقال تجربیات ایران در امور حج به مسلمانان چینی گفت: ایران سازماندهی خوبی در امور حجاج دارد و ما تا کنون از تجربیات ایران استفاده کرده ایم و همچنان از این تجربیات بهره خواهیم گرفت.
وی تقویت وحدت جهان اسلام را ضروری خواند و با حمایت از حق ایران در استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته ای گفت: دشمنان نمی خواهند مسلمانان از انرژی هسته ای بهره مند باشند.
رییس بعثه حج چین برای دیدار مجدد نماینده ولی فقیه از این کشور دعوت کرد.
در حج سال جاری 12هزار و 700 زائر از کشور چین حضور دارند. جمعیت مسلمانان چین افزون بر 21میلیون نفر است.
هزینه اقامت بدون غذا در مکه و مدینه برای حجاج چینی حدود سه هزار و پانصد دلار است.

اخبار مرتبط:

گزارش تصويري:ديدار رئيس بعثه چين با آيت الله ري‌شهري سرپرست حجاج ايراني 


| شناسه مطلب: 19094