خودسازی زائران خانه‌ خدا از منافع حج است

یک عضو مجمع نمایندگان روحانی مجلس با بیان این‌که حج نمادی از اعتقاد، وحدت، عمل و مقصد واحد امت اسلامی است، گفت: وصول به مقصد و هدف حج امکان ندارد مگر این‌که خار و خس‌های سر راه آن که همان مشرکان و مستکبران هستند برداشته شوند.

حجت‌الاسلام محمدابراهيم نكونام در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به اين‌كه احكام اسلامي داراي مصالحي است كه در دستور شارع مقدس وجود دارد، خاطرنشان كرد: بعضي از اين مصالح با عقل ظاهري قابل درك است كه در مراسم حج نيز منافع و مصالح بسياري وجود دارد كه يكي از آنها همين خودسازي زائران خانه‌ي خدا و حجاج بيت‌الله الحرام است.

وي تاكيد كرد: فرصت يك ماهه‌ حج و به تن كردن لباس ترك دنيا با اداي تكبير و محرم شدن، طواف خانه‌ خدا همگام با ساير مسلمانان، گذري بر تاريخ اسلام و انبيا و ساير مناسك حج داراي مصلحت‌ها و منافع بسياري براي مسلمانان است.

نماينده‌ي مردم گلپايگان در مجلس با بيان اين‌كه در حج منفعت ديگري به نام وحدت امت اسلامي متصور است، تصريح كرد: همه با يك لباس، غني و فقير، شهري و روستايي، ايراني و غيره همه با يك شكل حركت مي‌كنند و حق ندارند ويژگي‌هاي اجتماعي خود را به رخ ديگري بكشند و حق امر و نهي ندارند. همه بايد اعمال و عبادات خود را به جاي آورند و آن‌جا همه چيز با هم هماهنگ است و همه يك هدف و مقصد و يك مسير دارند.

نكونام خاطرنشان كرد: در سرزمين وحي و مراسم حج، رسيدن به خداوند راه‌هاي مختلفي ندارد و تنها يك راه وجود دارد كه همه بايد در آن حركت كنند.

وي با تاكيد بر اين‌كه حج نمادي از تولي و تبري است، گفت: كسي كه مقصدش توحيد است امكان ندارد با شرك سازگاري داشته باشد و كسي كه مقصدش خداست امكان ندارد با غير خدا مرتبط باشد. لذا در دل حج در كنار تولي، تبري كه همان برائت از مشركان است جاي دارد.

نكونام در ادامه با اشاره به رفتارهاي آسيب‌زا به وحدت امت اسلامي از سوي حجاج در مراسم حج خاطرنشان كرد: افراطي‌گري در هر جامعه‌اي بزرگ‌ترين آسيب به پيشرفت آن جامعه است كه بايستي از رفتارهاي افراط‌گرايانه خودداري شود. ما به عنوان شيعه اعتقاد به زيارت و زيارت‌نامه داريم و معتقديم پيامبر(ص) همان‌گونه كه در زمان حياتش مي‌شنيد و جواب مي‌داد، همان‌گونه نيز در زماني كه حضور فيزيكي ندارد مي‌شنود و جواب مي‌دهد، اما به خاطر اين‌كه مشكلي پيش نيايد در آن‌جا نبايد متمسك را دست دشمنان بدهيم.

اين نماينده‌ روحاني مجلس يادآور شد: سرزمين مكه و مراسم حج نماد وحدت است. پس نبايد اعمالي كه منافات با وحدت دارد را انجام دهيم؛ همان‌گونه كه سلفي‌ها و وهابي‌هاي اهل سنت دنبال همين هستند تا در جايي كه جايگاه صلح و دوستي است تبديل به آتش نفاق شود. لذا نبايد متمسك عليه شيعه دست آنها دهيم.

وي با تاكيد بر اين‌كه افراطي‌گري از سوي هركس و هر فرقه‌اي كه باشد محكوم است، اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران كه با تابلوي اسلام و قرآن حركت مي‌كند و در دنيا با تابلوي دين معروف است بايد نوع عمل و رفتار حجاج و زائرانش دعوت كننده‌ي مردم به واقعيات در دل دين و جمهوري اسلامي باشد.

نكونام هم‌چنين درباره‌ي راهكارهاي ماندگاري آثار و بركات حج در ميان زائران خانه خدا پس از بازگشت از اين سفر معنوي گفت: سفر حج باعث مي‌شود بسياري از ديدگاه‌ها و افكار تغيير پيدا كند و بعد معنوي انسان تقويت شود اما پس از مدتي بسياري از ملاك‌هاي معنوي حج در زندگي روزمره از بين مي‌رود. لذا با اعتقاد تشكيلاتي به اين موضوع بايد همسفران حج نشست‌هاي ماهانه يا فصلي با حضور روحانيان كاروان‌ها داشته باشند كه سازمان حج اين كار را بايد انجام دهد تا حجاج پس از بازگشت از سفر در شكل‌هاي مختلف با حضور در اين نشست‌ها تجديد خاطره كنند و يادي از اعمال و فضائل اين سفر معنوي داشته باشند كه قطعا ماندگاري اثرات حج را بيشتر خواهد كرد.


| شناسه مطلب: 19202