حج مهدوی در سایه آمادگی برای یاری امام زمان (عج) محقق میشود

حجتالاسلام کارگراعتقاد عمیق به امام زمان(عج)، یاری ایشان و قرار گرفتن در مسیر جامعه آرمانی را از شرایط لازم برای تحقق حج مهدوی دانست.
حجتالاسلام رحیم کارگر، استاد مرکز تخصصی مهدویت، حج را بهترین فرصت برای تبیین و ترویج اندیشه انتظار و مهدویت دانست و به خبرنگار شبستان گفت: همه مسلمانان در حج حضور دارند و چون آنها در اصل اعتقاد به مهدویت با هم متفقالقولاند زمینه مناسبی برای طرح اندیشه مهدویت است.
وی با اشاره به اینکه شیعیان امام الحج را امام زمان (عج) میدانند، اظهار کرد: حج بهترین مکان برای ترویج مهدویت است. روح و باطن حج ولایت و امامت است، به همین سبب انتظار در حج بعدی جدید پیدا میکند و زندگی، حال و آینده مسلمانان را سامان میبخشد و حج و انتظار میتوانند در کنار هم زندگی آرمانی مسلمانان را ترسیم کنند. حج و انتظار مکمل همدیگر و لازم و ملزوم هم هستند.
حجتالاسلام کارگر با اشاره به نامگذاری حج سال 88 به عنوان حج و انتظار اذعان کرد: وقتی انتظار در رأس برنامههای فرهنگی حج قرار میگیرد. در قدم اول باید جایگاه اندیشه مهدویت را در میان حجگزاران و زایران ایرانی تبیین كرد و برای این منظور نیاز به برنامههای تبلیغی، اخلاقی، فرهنگی هنری و آموزشی در ایام حج داریم.
وی افزود: امسال به بعثه مقام معظم رهبری پیشنهاد شده است که یک روز از ایام حج را به روز دعا برای تعجیل در فرج امام زمان (عج) اختصاص بدهند و همه کاروانها در یک روز و ساعت مشخص به صورت هماهنگ برای تعجیل در فرج حضرت مهدی (عج) دعای هماهنگ برگزار کنند. علاوه بر این باید روزانه برنامههایی برای تبیین روایات مربوط به مهدویت و وظایف منتظران ترتیب داده شده است.
وی تهیه و توزیع مجموعه بروشورها و کتابچههای مربوط به موضوع حج و انتظار را در آشنایی زایران با موضوع انتظار مهم و مؤثر ارزیابی کرد و گفت: لازم است معنای حج مهدوی در قالب بروشور یا کتاب تبیین شود تا زایران علاوه بر ایجاد ارتباط قلبی بین زایران و امام زمان (عج)، خشنودی و رضایت امام را کسب و الگوهای اخلاقی و دینی را در مراسم حج پیگیری کنند.
وی گفت: زندگی منتظر واقعی در همه عرصهها و فعالیتها مثل مواقع دعا، نماز و حتی حج باید رنگ و بوی مهدوی داشته باشد.
وی از مکه مکرمه به عنوان سرزمین ظهور و قیام امام زمان (عج) یاد کرد و افزود: ندای عدالت و معنویت از مکه به تمام جهان منتشر میشود و این لزوم توجه زایران به مناسک حج و حضور در مکانهای مقدس و آماده شدن برای روز سرنوشتساز ظهور را دوچندان میکند.
وی بیان کرد: تجهیز فکری، عملی و آمادگی جمعی برای ظهور حضرت مهدی (عج) در مراسم حج باید ایجاد شود.
وی پیوند قرآن و انتظار را بسیار مهم دانست و گفت: حج بهترین فرصت است تا بین قرآن و انتظار پیوند برقرار و اثرگذاری و جایگاه هر دو را در جامعه مشخص کنیم و چون قله، سرزمین وحی و محل نزول قرآن است باید ظاهر قرآن که آیات و باطل قرآن که امامت و ولایت است را در کنار هم درک کنیم. اگر زایران حج را همراه با اعتقاد عمیق به امام زمان(عج) و آمادگی برای یاری آن حضرت و سازندگی روحی و اخلاقی برای قرار گرفتن در مسیر جامعه آرمانی درک کنند، حج مهدوی دارند.
وی به درسها و پیامهای مختلف حج اشاره و بیان کرد: حج در کنار اثرگذاری تربیتی و اخلاقی بعد سیاسی را نیز دربر میگیرد. حجگزاران نمونه کوچکی از جامعه مشترک اسلامی را در مراسم حج نشان میدهند و وحدت، انسجام، همدلی، همفکری و همراهی را تجربه میکند و عظمت و شکوه اسلام را برای همه جهان ترسیم میکنند. مراسم هماهنگ حج نشان میدهد که جامعه اسلامی ظرفیت شکوه و عظمت جهانی را دارد و خود اسلام آموزه جهانی است و قدرت اداره کل جهان را دارد.
حجتالاسلام کارگر افزود: حج میتواند پایه و زیربنای تشکیل حکومت واحد جهانی و آرمانی باشد و جامعه آرمانی با حضور صفهای متحد مسلمانان و حقطلبان شکل میگیرد.
وی حج را نماد برائت و انتظار را حرکت به سمت رهایی از ظلم و بیداد دانست و اذعان کرد: مسلمانان میتوانند زمینه را برای تشکیل حکومت واحد جهانی فراهم کنند و در واقع در مراسم حج نمونه عینی تشکیل این حکومت واحد را شاهد هستیم و مسلمانان از همه کشورهای اسلامی با نژادها و فرهنگهای مختلف یک ماه را با هم زندگی مسالمتآمیز و برادرانه دارند و هم به سوی معنویت و خداوند حرکت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ظهور و قیام حضرت مهدی(عج) زمانی اتفاق میافتد که دلهای حقطلبان و صالحان آماده و مهیای تشکیل حکومت جهانی هستند.