آیتالله ریشهری در دیدار با هیئت پزشکی حج تأکید کرد:ضرورت توجه پزشکان حج به ذکر عملی، قلبی و زبانی

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی روز دوشنبه در دیدار رئیس و اعضای هیئت پزشکی حج بر ضرورت توجه پزشکان در حج به ذکر عملی، قلبی و زبانی تاکید کرد.
به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري آيت الله با تقدير از تلاشهاي اعضاي هيأت پزشكي و پزشكان كاروانها ذكر عملی پزشكان را خدمت مؤثر آنها برای كاستن از آلام و رنجهای حجاج و ميهمانان خداوند متعال دانست و ضمن پر ارزش توصيف كردن اين ذكر عملی، ضرورت توجه پزشكان به ذكر قلبی و زبانی را مورد توجه قرار داد.
آيت الله ريشهري ضمن اشاره به حديثی از امام حسين(ع) در خصوص اينكه حضرت علی(ع) در همه حال و حتی موقع نشستن و برخاستن نيز ذكر میگفتند، ذكر زبانی را در همه اوقات و خصوصا در ايام حج موجب بركت دادن به كار و ارتقای معنويت و نورانيت افراد دانست.
وی تلاش براي سلامتي ميهمان خدا را بهترين خدمت خواند برای استمرار وضعيت مطلوب كنونی در زمينه سلامتی و بهداشت عمومی زائران ايرانی ابراز اميدواری كرد. نماينده ولی فقيه و سرپرست حجاج ايرانی با اشاره به آياتي از قرآن كريم گفت: در قرآن كريم از ايام تشريق با عنوان «ايام معدودات» ياد شده است، سنگينترين و حساسترين بخش عمليات پزشكی حج نيز در ايام تشريق است.
وي افزود: پزشكان هر قدر در عمليات سنگين پيشرو همت كنند كه بهتر خدمت داشته باشند بيشتر مورد لطف و عنايت خداوند قرار ميگيرند.
دكتر محمدتقی حلیساز ـ رئيس هيئت پزشكی حج نيز گفت: سال گذشته بيمارستان مكه با ظرفيت 60 تخت فعاليت میكرد كه امسال اين ظرفيت در بيمارستان مكه به 100 تخت به اضافه يك مركز فوق تخصصی عفونی با ظرفيت 40 تخت برای استفاده در شرايط احتمالی اضطراری افزايش يافته است.
وی با اشاره به كاهش قابل توجه مشكلات بهداشتی و پزشكی حجاج ايرانی در حج امسال ـ تاكنون ـ تعداد فوتیهای ايرانيان در حج امسال را 1 نفر ـ در اثر تصادف ـ اعلام كرد كه اين تعداد در زمان مشابه سال گذشته شش نفر بوده است.
حلیساز همچنين با اشاره به كاهش چشمگير تعداد مراجعان به بيمارستانهای ايران در موسم حج و نيز تعداد بستریهای حجاج ايران در بيمارستانهای سعودی، بهبود وضعيت پزشكی حجاج ايرانی را به علت آب و هوای مناسب و معتدل، رعايت بيشتر اصول بهداشتی توسط زائران ايرانی و نيز مأموران سعودی، دقت بيشتر در انتخاب اعضای هيئت پزشكی حج، تغيير هرم سنی زائران، حذف حجاج با شرايط جسمی نامناسب، كم شدن تعداد زائران و دعاهای حجاج دانست و ابراز اميدواری كرد كه اين طليعه خوب در شرايط سخت ايام تشريق نيز ادامه پيدا كند.
دكتر نادری رئيس بيمارستان هيأت پزشكي در مكه مكرمه نيز با اشاره به افزايش سيصد درصدی داروهای منتقل شده هيئت پزشكی حج به عربستان ـ نسبت به سال گذشته ـ از راهاندازی بيست تخت آی سی يو، دو دستگاه آمبولانس آی سی يو و نيز امكانات پرتابل پزشكی خبر داد و افزود: قابليت و آمادگی لازم برای افزودن چهل تخت جديد در مركز فوق تخصصی عفونی مكه نيز وجود دارد تا در شرايط اضطراری مورد استفاده قرار گيرد