علمای جهان اسلام از فرصت حج برای تقریب بین مذاهب استفاده کنند

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی فرقههای اسلامی و علمای جهان اسلام را به استفاده از فرصت حج برای تقریب بین مذاهب اسلامی دعوت کرد و اضافه کرد: مسلمانان باید اختلافات را کنار گذاشته و بر اشتراکات که خیلی بیشتر است دست بگذارند.
حجتالاسلام والمسلمين محمد خرسند، عضو شورای مركزی حزب مؤتلفه اسلامی و امام جمعه كازرون در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اينكه حج يك عمل سياسی عبادی است اظهار كرد: ما معتقديم حج فريضهای جامع برای دنيا و آخرت است همانطور كه قرآن كريم هم میفرمايد لِیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ يعنی حج علاوه بر منافع اخروی، منافعی برای دنيا هم دارد.
وی ادامه داد: عبادتی كه در مقطع زمانی معينی واجب میشود و مسلمانان را از سراسر دنيا در يك فاصله سه چهار روزه در يك مكان مشخص گرد هم میآورد نمیتواند يك عمل عبادی فردی باشد.
خرسند تفاوت اساسی حج با ساير عبادات را مقيد بودن به زمان و مكان خاص عنوان كرد و تصريح كرد: حج را فقط بايد در مشاهد مشرفه و اماكن مقدسه خاص انجام داد و در فصل خاصی از سال انجام داد.
عضو شورای مركزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: يكی از مسائلی كه آن جا بايد به آن توجه گردد تبيين مشكلات امت اسلامی و يافتن راهی برای حل آنها است.
وی حج را يك فرصت استثنايی برای حل مشكلات امت اسلامی خواند و گفت: متأسفانه به خاطر وابستگی دولتهای اسلامی به ويژه دولت سعودی، امت اسلامی از بركات اين فريضه به معنای واقعی خودش استفاده نمیكند و حج را به عنوان يك عمل عبادی صرف و بدون روح معرفی میكند.
امام جمعه كازرون ادامه داد: اين در حالی است كه طواف، سعی و ديگر اعمال در عرفات، منا، مشعر و رمی جمرات دارای يك سری مبانی و فلسفههايی است كه حلال مشكلات دنيوی و اخروی ماست.
وی به سخن امام راحل اشاره كرد و تصريح كرد: به همين دليل حضرت امام (ره) روی فريضه برائت از مشركين تأكيد بسيار داشت و آن را روح حج میدانست و میفرمود: «حج بی برائت، حج نيست»
خرسند با تأكيد بر اين كه برائت بايد برائت عملی باشد و نه فقط شعاری، افزود: اگر كشورهای اسلامی در عمل از مشركين عالم برائت بجويند در آن صورت مسائلی مثل عراق و فلسطين و ... برای جهان اسلام پيش نمیآيد.
خرسند فرقههای اسلامی و علمای جهان اسلام را به استفاده از فرصت حج برای تقريب بين مذاهب اسلامی دعوت كرد و اضافه كرد: مسلمانان بايد اختلافات را كنار گذاشته و بر اشتراكات كه خيلی بيشتر است دست بگذارند زيرا ما دين، قبله، پيامبر و كتابمان يكی است و همه مسلمانان محبت به اهل بيت دارند و نيز پايبند به واجبات دينی هستند.
وی عنصر بصيرت را هم همراه با پای فشردن بر مشتركات ضروری دانست و توضيح داد: به وسيله عنصر بصيرت میتوان فهميد كه اگر دشمن به سرزمينهای اسلامی دست پيدا كند نه به شيعه رحم میكند و نه به سنی؛ كما اينكه مردم فلسطين اهل سنت هستند و در عراق و لبنان هم نه به شيعه و نه به سنی رحم نمی كنند و اين خطر گريبانگير همه كشورهای مسلماننشين است زيرا دشمنان با اصل اسلام دشمنی دارند.
خرسند راهكار تقريب بين مذاهب اسلامی را گفتوگو و نشست و برخاست بين دانشمندان و پيروان دانست و تصريح كرد: بدين وسيله میتوان كينهها و كدورتها را كنار گذاشت تا زمينه برای وحدت حقيقی امت اسلامی فراهم آيد ضمن اين كه اگر دشمن هم اين صحنه را ببيند نا اميد خواهد شد.