رئیس سازمان حج و زیارت:هیچ حساسیت سیاسی در کاهش آمار حجاج ایرانی دخالت نداشته است

رئیس سازمان حج گفت: هیچ مسئله و حساسیت سیاسی در کاهش آمار حجاج ایرانی دخالت نداشته و عامل کاهش آمار تصمیم کارشناسان بهداشت برجلوگیری از شیوع بیماری است.

به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري، رئيس سازمان حج و زيارت در گفت و گو با خبرنگار اين مركز ضمن ارائه گزارش كوتاهي از فعاليت‌ها و هماهنگي‌هاي انجام شده جهت اعزام زائران ايراني به مراسم حج، تنها علت كاهش آمار اعزام شدگان را تصميم كارشناسان بهداشت در جلوگيري از شيوع بيماري اعلام و خاطرنشان كرد: علي رغم وجود شايعات و نظرات تاييد نشده و غيررسمي مبني بر دخالت و تاثير مسائل و حساسيت‌هاي سياسي، در كاهش آمار حجاج ايراني در مراسم حج امسال، هيچگونه نشانه‌اي از واقعيت داشتن اين شايعات وجود نداشته و به نظر ما هيچ ارتباطي بين كاهش آمار حجاج و حساسيت هاي سياسي وجود ندارد.
وي با اشاره به وضعيت حساس حج امسال و تغيير بيشتر برنامه ريزي‌هاي سازمان حج با بروز بيماري آنفلوآنزاي نوع A آمادگي اين سازمان را براي مقابله با بيماري ، در حد بسيار بالا توصيف نموده و گفت: با توجه به كاهش آمار حجاج ايراني نزديك به 30 هتل رزرو شده توسط ايران در مكه خالي ماند كه از مجموع اين هتل‌ها ، براي توسعه مسكن زائران ايراني و همچنين پيش‌بيني اتاق‌هاي ايزوله پزشكي،13 هتل به كارگرفته شد و در مجموع 17 هتل باقي‌مانده، خالي ماندند كه اميدواريم در پايان مراسم حج طي مذاكراتي با مالكان آنها برسر عدم پرداخت حق اجاره كامل، به تفاهم برسيم.
مصطفي خاكسار قهرودي افزود: اگر چه كشور عربستان در ظاهر خطر بيماري را جدي نگرفته است اما كليه تدابير پزشكي علاوه بر آمادگي عربستان ، توسط هيات پزشكي سازمان حج پيش بيني شده است.
وي با اشاره به كاهش 50 درصدي زائران مصر و اعزام 45 هزار نفر از 90 هزار نفر آمار زائران مصري اعلام كرد: كشورهاي اسلامي ديگر نيز محدويت‌هايي را اعمال كرده‌اند اما در ميان همه كشورها تنها كشوري كه حج را تعطيل نمود و هيچ زائري را از آمار 30 هزار نفر زائر خود اعزام نكرده ، كشور تونس است.
رئيس سازمان حج با اشاره به بروز برخي مشكلات پيش آمده در فرودگاه مدينه براي زائران ايراني و معطلي آنان از نخستين پرواز  گفت: وضعيت ترخيص زائران در فرودگاه مدين از عصر چهارشنبه با مذاكراتي كه با مسئولان عربستان انجام گرفته تقريبا به صورت عادي بازگشته و مشكلات تا حدود زيادي برطرف شده است.
وي افزود: حدس ما اين است كه در هنگام بازگشت زائران، در فرودگاه جده نيز به دليل تراكم جمعيت و كم بودن تعداد پروازهاي بازگشت با مشكلاتي مواجه شويم كه در حال حاضر براي رفع كامل مشكلات زائران مذاكراتي با مسئولان عربستان انجام گرفته است.
رئيس سازمان حج با اعلام اين نكته كه مسئولان حج عربستان نيز در فكر رفاه حال و حل مشكلات زائران ايراني هستند اظهار اميدواري كرد تا به زودي مشكل وضعيت ويژه معطلي زائران در صف هاي ثبت اطلاعات پاسپورت و تحويل بار ، حل گردد.
وي با اشاره به تحقق نيافتن وعده عربستان جهت تكميل تعميرات و توسعه فرودگاه جده تا پيش از آغاز اعزام زائران و حجاج يادآور شد: با پايان نيافتن تعميرات فرودگاه جده، و تصميم بر انتقال 70درصد حجاج در مدينه قبل، نزديك به دو سوم تراكم آمار زائران ايراني، به سمت فرودگاه مدينه منتقل شد كه با توجه به عدم گنجايش و ظرفيت مناسب اين فرودگاه مشكلاتي به وجود آمد. 
وي افزود: مشكلات به وجودآمده براي زائران در فرودگاه مدينه از عصر روز چهارشنبه 13 آبان به كلي برطرف شده است.
خاكسار قهروردي به كاهش تعداد پروازها از 10 پرواز سال گذشته در روز از شهر جده به 3 پرواز اشاره نمود و گفت: كاهش تعداد پرواز بازگشت حجاج به صورت ميانگين باعث افزايش مدت سفر زائر از   30  تا 36 روز شده است.
رئيس سازمان حج اعلام كرد: سازمان حج به صورت شبانه روزي در حال رصد وضعيت حجاج و مشكلات آنان است تا زائران به بهترين شكل ممكن اعمال عبادي خود را به جاي آورند.

 


| شناسه مطلب: 19480