وحدت؛رویکرد ایران در موسم حج

معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری رویکرد دست اندرکاران در موسم حج را وحدت امت اسلامی دانست.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلیمن سید علی قاضی عسگر در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با رد تبلیغات صهیونیست ها مبنی بر اینکه زائران ایرانی قصد حرکت های جدید در موسم حج دارند ، گفت : هدف اصلی همه دست اندرکاران تلاش برای بهره برداری بیشتر معنوی از سفر حج است و در این مسیر چند رویکرد وجود دارد ، نخست اینکه مردم حدود 19 سال در نوبت حج هستند و بیشتر مردم توجه دارند که این سفر بیش از یک بار نصیب آنها نخواهد شد از این رو از آنها خواسته شده است تا از ظرفیت های حج بهره معنوی ببرند.
نکته دوم ، توجه به وحدت اسلامی است؛ یعنی مردم و بعثه مقام معظم رهبری همه تلاش خود را به کار می برند تا از حج برای گسترده تر کردن وحدت اسلامی استفاده کنند.
وی افزود : جوسازی های شدیدی صورت گرفته است که ایرانیها می خواهند حرکت های جدیدی داشته باشند که اساسا این امر صحت ندارد و تصور ما این است آنانی که از وحدت اسلامی رنج می برند و خواستار تحقق آن نیستند از جمله صهیونیست ها به آنچه خود ساخته اند دامن می زنند.
معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری نکته سوم را رویکرد جدی به قرآن کریم ذکر کرد و گفت : توجه به قرائت و تدبر در قرآن موجب می شود تا مردم توشه اصلی را از قرآن و پس از آن از جوار مرقد نورانی پیامبر و اهل بیت برگیرند.
قاضی عسگر در ادامه سخنان خود به برخی تنش های پیش آمده در عربستان اشاره کرد و افزود: این مساله بسیار مهم و چند سالی است که عناصر تندرو در کشورهای اسلامی نظیر عراق ، افغانستان ، پاکستان و در چند سال گذشته در عربستان ( که مقابل حکومت آن کشور نیز ایستادند) هر زمان احساس کرده اند که دو حکومت به هم نزدیک می شوند کارهایی را شروع کرده اند که برخی ریشه تاریخی دارد.
معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری عوامل اختلاف را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول برخی مطالب خلاف واقع برخی ائمه جماعات در عربستان است که اتهام تحریف را به قرآن شیعیان مطرح می کنند به طوری که بررسی آن به سادگی و با تهیه قرآن از ایران مشخص می شود ، اتهام دیگر این که می گویند شیعیان پس از نماز سه بار دستشان را بالا می برند و عقیده دارند که وحی باید به حضرت علی (ع) نازل می شد ولی فرشته وحی آن را به پیامبر نازل کرد ، که این مطلب را نیز همه مردم می دانند که دروغ است.
وی افزود: بخش دوم اختلاف به برخی حرکت های عوامانه مانند برداشتن خاک از بقیع یا بستن دخیل است که این امر را نیز هیچ عالمی توصیه نکرده و خاک مورد توجه هم تربت کربلاست ، این مساله هم اکنون به شکل نادر ممکن است دیده شود.
قاضی عسگر بخش سوم اختلافات را عقیدتی ذکر کرد و گفت: ما در مورد توسل عقیده داریم که چهره های مقدس به خدا نزدیک ترند اما آنها ممکن است توسل را شرک و مرده پرستی بدانند ؛ در اینجا پیشنهاد مقامات جمهوری اسلامی ایران این بوده است که علمای دو طرف با هم صحبت کنند چرا که راه حل مباحث علمی جار و جنجال نیست.
وی افزود : برای وحدت ، به زائران گفته شده است که در نمازهای جماعت اهل سنت حتی بدون مهر شرکت کنند و توقع ما این است که وقتی علمای شیعه برای تعاون چنین خط مشی را دنبال می کنند آنها هم همین راه را طی کنند و همچنین ما و آنها باید مردم را توجیه کنیم که عقاید طرف دیگر را تحمل کنند.
قاضی عسگر دعای کمیل و مراسم برائت از مشرکین را دو موضوع هماهنگ شده نام برد و گفت: دولت عربستان دعای کمیل را پذیرفته است و الان در اجرای آن همکاری می کند.
در مراسم برائت هم که در سالهای اولیه در مکه برگزار می شد، هم اکنون در عرفات انجام می شود.
همچنین در این گفتگو مصطفی خاکسار قهرودی، رئیس سازمان حج و زیارت ، با اشاره به راه اندازی بخش پزشکی و درمانی در مدینه منوره گفت: تاخیر در پروازهای انجام شده موجب ناراحتی ما و مردم شده بود که اقدامات جبرانی صورت گرفت و امیدواریم ادامه کار به خوبی پیش رود.
وی افزود: نگاه اصلی این است که زائران کشورمان برای رسیدن به اهداف اصلی سفر حج نباید دغدغه پشتیبانی داشته باشند تا توجه آنها به سمت وظایف اصلیشان باشد و ما با این نگاه امور اجرایی را انجام می دهیم.
رئیس سازمان حج و زیارت توجه به توجیه زائران را از راه های مختلف از جمله کلاس های آموزشی و جزوه های راهنما ذکر کرد و گفت: زائران ما کاملا توجیه هستند از این رو میزان تخلفات و مشکلاتی که زائران ایرانی دارند در مقایسه با برخی کشورها بسیار نادر است و نشان از فرهنگ بالای هموطنانمان دارد.
وی افزود: البته از آن طرف برخی بدرفتاری ها دیده می شود که موضوع به مسئولان عربستان منعکس می شود و آنها نیز کار را پی گیری می کنند ولی به نظر ما اقدامات آنها کافی نیست و باید جدیت بیشتری داشته باشد.
در این گفتگو همچنین پرورش ، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ، با اشاره به آغاز رسمی پروازهای حجاج از شب گذشته گفت: یکی از پروازها که قرار بود از تبریز انجام شود تاخیر عمده داشت و علت هم این بود که هواپیمای اعزامی از تهران به مدینه ، در این شهر دچار نقص فنی شد و نیاز به قطعه داشت که باید از تهران ارسال می شد از این رو گروه فنی با قطعه از تهران اعزام شدند، این همان هواپیمایی بود که قرار بود به تبریز برود از این رو این تاخیر تا زمان رسیدن هواپیمای پشتیابان پیش آمد.
وی افزود: بقیه تاخیرها جزئی و دلایل غیرفنی داشت.