توصیه‌های بهداشتی به حجاج برای پیشگیری ازآنفلوآنزای «آ»

رییس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت همزمان با اعزام اولین گروه از زائران حج تمتع به عربستان، پیشگیری و بهداشت فردی را بهترین راه مقابله با آنفلوآنزای «آ» دانست و گفت: تمام تجهیزات کمک کننده در رابطه با آنفلوآنزای «آ» به محل‌های اسکان حجاج ایرانی ارسال شده است.

دكتر حلي‌ساز در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به پاندمي آنفلوآنزاي نوع A در دنيا و تمهيدات انديشيده شده در اين زمينه براي زائران حج تمتع، گفت: پيشگيري از ابتلا به بيماري با رعايت بهداشت فردي و جمعي بهترين راه مقابله با اين نوع بيماري عفوني است.

وي به شناسايي گروه‌هاي پرخطر در مقابل آنفلوآنزاي «آ» توسط پزشكان مركز پزشكي سازمان حج و زيارت و حذف اين گروه‌ها در اعزام به حج تمتع اشاره كرد و گفت: بر اساس پيش بيني‌هاي پراكنده‌اي كه در مورد ميزان ابتلا زائران ايراني در طول حج تمتع صورت گرفته، تجهيزات و داروهاي مورد نياز منتقل شده است. در مجموع تجهيزات كمك كننده در رابطه با آنفلوآنزاي A به محل‌هاي اسكان حجاج ايراني ارسال شده است.

حلي‌ساز بر آموزش و رعايت نكات بهداشتي از سوي حجاج تاكيد كرد و گفت: لازم است حجاج فاصله از يكديگر را رعايت كرده، از سجاده شخصي استفاده كنند، طواف مستحبي انجام ندهند، در صورت استفاده از دارو، داروهاي خود را به موقع مصرف كنند و افرادي كه از عينك يا سمعك استفاده مي‌كنند اين وسايل را همراه خود داشته باشند.

رييس مركز پزشكي سازمان حج و زيارت بر خواب كافي زائران تاكيد كرد و به ايسنا گفت: بهتر است زائران در طول ايام حج مركبات بيشتري مصرف كرده و به ميزان كافي از مايعات نيز استفاده كنند. همچنين بهتر است زائران كمتر از موز استفاده كنند.

حلي‌ساز در پايان با بيان اين كه ويروس آنفلوآنزاي A از قدرت سرايت بالايي برخوردار است و يك پاندمي جهاني مرز نمي‌شناسد، ابراز اميدواري كرد كه موارد ابتلا به اين بيماري در طول ايام حج پايين باشد.


| شناسه مطلب: 19539