قهرودی: ‪ ۳۰‬درصد از خسارت‌های وارده به سازمان حج قابل جبران است

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به وارد آمدن خسارت ‪ ۶۰۰‬میلیارد ریالی به این سازمان در حج امسال به دلیل کاهش تعداد زایرین در پی شیوع آنفلوانزای نوع آ، گفت: با توجه به مذاکرات صورت گرفته با طرف عربستانی حدود ‪ ۳۰‬درصد از این خسارت‌ها معادل ‪ ۱۸۰‬میلیارد ریال قابل جبران است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ایرنا ، خاكسار قهرودي با اشاره به اينكه به دليل كاهش تعداد زايرين حج امسال در پي شيوع آنفلوانزي نوع آ حدود ‪ ۱۷‬مكان اسكان زايران اضافه آمده است،اظهار داشت: در قضيه منازل اسكان حجاج هم ما و هم طرف عربستاني حق داريم بنابراين بايد از طريق مذاكره دو جانبه سعي در برطرف كردن اين مشكل كرد.

وي با تاكيد بر اينكه اين مشكل در پي كاهش تعداد زايرين بوجود آمده و اختياري نبوده است، افزود: البته بايد به طرف عربستاني نيز حق داد چرا كه آنها نيز در صورت باز پس گرفتن منازل نمي‌توانند در اين وقت محدود به كسي اجاره بدهند بنابراين بايد طوري تصميم گرفته شود تا كمي از خسارت‌هاي وارده به هر دو طرف جبران شود.

قهرودي ادامه داد: اين اتفاق كاملا ناگهاني پيش آمده است و طرف عربستاني بايد ما را درك كند، البته ما نيز با توجه به قرار داد منعقد شده يك تعهداتي نسبت به شركت اجاره‌دهنده منازل داريم كه سعي مي‌كنيم در اين مذاكرات هر دو طرف به حق خود برسند.

رييس سازمان حج و زيارت ادامه داد: با توجه به تعامل طولاني مدت كشور ما با عربستاني‌ها در زمينه حج، حدس مي‌زنيم كه شرايط ما را درك كنند و فكر مي كنم در پايان مذاكرات چيزي حدود ‪ ۳۰‬درصد از خسارت‌هاي وارده كه عمده آن مربوط به منازل است، جبران شود.

قهرودي همچنين درباره سهميه بندي پروازهاي برگشت حجاج ايراني از سوي شركت هواپيمايي عربستان سعودي، گفت: اين نوع رفتار عربستاني‌ها بيشتر جنبه سياسي دارد كه تلاش مي‌كنيم موضوع سهميه بندي پروازهاي برگشتي زايرين نيز حل شود.

وي با بيان اينكه اين موضوع به وزارت خارجه كشورمان، وزارت حج و شركت هواپيمايي عربستان منعكس شده است ، گفت: در سال‌هاي گذشته هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران روزانه حدود ‪ ۱۰‬پرواز از فرودگاه جده انجام مي‌داد و اميدواريم اين مشكل تازه كه از سوي عربستاني‌ها مطرح شده با مذاكرات مسوولان دو طرف بزودي برطرف شود.

قهرودي با تاكيد بر اينكه سهميه بندي روزانه سه پرواز برگشتي در عربستان موجب طولاني شدن مسافرت زايرين مي‌شود، گفت: سازمان حج و زيارت در نظر داشت با توجه به كاهش تعداد زايرين، طول سفر را نيز بين يك تا پنج روز كاهش دهد كه اين مساله تمامي برنامه‌هاي اين سازمان را بر هم ريخت.

رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه اين نوع رفتار عربستاني‌ها طبيعي نبود، تصريح كرد: اگر اين موضوع را زودتر اعلام مي‌كردند ما نيز برنامه هايمان را بر اساس اين محدوديت تنظيم مي‌كرديم.

وي با اشاره به پاسخ طرف عربستاني به مذاكرات صورت گرفته ، گفت: پاسخ عربستاني‌ها تا كنون حاكي از غير ممكن بودن رفع اين مشكل داشته ولي اميدواريم مذاكرات مثمر ثمر واقع شده و اين مساله حل شود.


| شناسه مطلب: 19546