وحدت و انسجام اسلامی راز پیشرفت امت اسلامی در جهان است

رییس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: مبنای حرکت طلاب جامعةالمصطفی العالمیه اندیشه‌های متعالی حضرت امام خمینی‌(ره)، مقام معظم رهبری و آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علیرضا اعرافی، رییس جامعه المصطفی العالمیه در مراسم آغاز سال تحصیلی 89-88 جامعةالمصطفی العالمیه با بیان این‌که جامعةالمصطفی و طلاب این مرکز نیازمند بصیرت اجتماعی، فرهنگی، فکری و سیاسی هستند، گفت: در دنیای امروز توفیق ما در انجام خدمت و دستیبابی به مأموریت‌ها و مسؤولیت‌های اصلی بدون توجه به بصیرت اجتماعی و سیاسی ممکن نیست.

وی در ادامه مبنای حرکت طلاب جامعةالمصطفی العالمیه را اندیشه‌های متعالی حضرت امام خمینی‌(ره)، مقام معظم رهبری و آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی دانست و افزود: انقلاب اسلامی نقطه عطفی است که دنیا را وارد فضای جدیدی کرده است.

رییس جامعة المصطفی العالمیه توجه به وحدت اسلامی و انسجام اسلامی و تقریب اندیشه اسلامی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد:‌ تلاش جامعةالمصطفی العالمیه در تحکیم، تقویت و نقش و ترویج اندیشه‌های اهل بیت(ع) و معارف بلند آن در این مسیر، نباید از کلیت اسلام و از نگاه هماهنگ و منسجم مذاهب اسلامی و از آگاهی متقابل مذاهب اسلامی با اندیشه‌های فقهی، کلامی و حدیثی غافل باشد.

حجت‌الاسلام اعرافی با بیان این‌که وحدت و انسجام اسلامی راز پیشرفت امت اسلامی و پیشرفت معارف اهل بیت(ع) در جهان است، لزوم نگاه انقلاب اسلامی در مسأله وحدت و انسچام اسلامی را مورد توجه قرار داد و افزود: جامعةالمصطفی بخشی از توان خود را در حوزه اهل سنت قرار داده و بخش عمده‌ای از آن هم در حوزه معارف اهل بیت(ع) است.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: همه طلاب و دانش‌پژوهان باید در حوزه تخصصی خود نسبت به اندیشه‌های مذاهب اسلامی آگاهی نسبی داشته باشند و در همه جهان و هر جا که دانش‌آموخته‌ای، طلبه‌ای و استاد و فاضلی باجامعةالمصطفی در ارتباط است، نگاه وحدت و انسجام اسلامی را توجه کند.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه محوری تزکیه، اخلاق و معنویت در حوزه‌های علمیه، گفت: تزکیه مهم‌ترین محور تعالی و رشد طلاب علوم دینی و فلسفه اساسی برنامه‌های تعالی حوزه‌های علمیه و مراکز دینی است.

رییس جامعة المصطفی العالمیه افزود: لازم است اهم همه تلاش‌ها، فعالیت‌ها و اقدامات یکایک طلاب، خودسازی، خویشتن سازی و تربیت مبانی ارزشی، اخلاقی و فکری خود باشد.

حجت‌الاسلام اعرافی با اشاره منابع دینی فراوان در باب اخلاق و تزکیه در قرآن کریم و معارف دینی اظهار داشت: واژه تزکیه از ماده زکات است، گاهی به معنای طهارت به کار رفته اما مفهوم اصلی آن نمو، زیادت، افزونی و رشد است.

استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: زیادت، نمو و رشد مفهوم محوری و هسته بنیادی زکات و تزکیه است و این رشد و نمو با دو عنصر پیوند خورده است،

وی یکی از شرایط رشد یک گیاه را رسیدن آب و مواد انرژی‌زا به آن دانست و گفت: نمو و رشد یک درخت بدون عنصر دوم تمام نخواهد شد بلکه ممکن است یک رشد و نمو زائد پیدا کند.

رییس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به عنصر دوم مورد نیاز برای رشد و نمو یک گیاه، افزود: عنصر دوم این است زوائد زدوده شود، موانع رشد و تعالی درخت کنار زده شود و شاخ و برگ اضافه و علف‌های هرز و تمام آسیب‌هایی که مانع از رشد آن درخت می‌شود، از بین برود.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نمو یک درخت نیازمند به توان‌افزایی و رساندن آب و مواد غذایی سالم و توجه به نیفتادن این مواد غذایی و انرژی در یک مسیر انحرافی و بیراهه رفتن است.

حجت‌الاسلام اعرافی تصریح کرد: قانون عالم طبیعت و قانون رشد و تکامل انسان نیز همین‌گونه است، یعنی نگاهی جامع و تلاش جامع برای رساندن غذا و مواد درست برای رشد و نمو و در عین حال آسیب‌زدایی، هرس و زدودن موانع در مسیر پیشرفت و تعالی است.

وی تأکید کرد: جان آدمی برتر از همه موجودات است و برای آن صراط مستقیم و یک مسیر رشد و تعالی طراحی شده است که دقیقاً پشرفت، نمو، زیادت، تعالی و رشد جان آدمی در مسیر خلقت و فطرت الله وابسته به آن است.

رییس جامعة المصطفی العالمیه اضافه کرد: لازم است هم نگاه توان‌افزایی و انرژی بخشی به جان آدمی در مسیر سعادتش داشته باشیم و هم به آسیب‌زدایی و سیادت از زوائدی که او را به کج راهه می‌اندازد، توجه کنیم.

استاد حوزه علمیه قم گفت: لازم است شبانه‌روز خود را رصد کنیم تا در معرض آسیب‌ها، آفت‌ها و سموم مهلک که جان آدمی را تهدید می‌کند قرار نگیریم.

گفتنی است، مراسم آغاز سال تحصیلی 89-88 جامعةالمصطفی العالمیه امروز صبح در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) برگزار شد.


| شناسه مطلب: 20336