رصد هلال ماه شوال از بعد از ظهر شنبه آغاز می‌شود

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: 150 گروه تخصصی رصد هلال ماه شوال را از بعداز ظهر روز شنبه آغاز می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس حجت‌الاسلام والمسلمين عليرضا موحدنژاد در نشست خبري كه صبح امروز در محل دفتر اين ستاد برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهار داشت: 150 گروه تخصصي با ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري در ارتباط هستند و فعاليت خود را از بعد از ظهر روز شنبه آغاز و تا غروب همان روز ادامه مي دهند.
وي افزود: اگر هلال ماه شوال توسط هرك از اين گروه‌ها رؤيت شود به ستاد استهلال گزارش مي‌شود و ستاد نيز گزازش‌ها را در اسرع و قت رسيدگي و در صورتي كه از لحاظ شرعي قابل استناد باشد، به اطلاع مردم خواهد رسيد.
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري گفت: پيش‌بيني كارشناسان در اين زمينه اين است كه رؤيت هلال ماه به لحاظ نجومي در روز شنبه بسيار دشوار است چرا كه هلال ماه در اين روز در مرز رؤيت پذيري و رؤيت ناپذيري قرار دارد و شرايط جوي نيز در اين زمينه نقش دارد.
موحدنژاد با بيان اينكه در صدد هستيم با سرعت و دقت نظر نتيجه استهلال را اعلام كنيم، افزود: در هر صورت اگر تا غروب روز شنبه هلال ماه شوال رؤيت شود، يكشنبه و در غير اينصورت دوشنبه عيد فطر و اولين روز ماه شوال خواهد بود.
وي درباره نقش شرايط جوي در رؤيت هلال ماه گفت: در تابستان امسال بارها شاهد ورود غبار به جو و عدم بارندگي بوديم كه همين امر باعث شده است شرايط مطلوبي براي رؤيت هلال ماه در روز شنبه نداشته باشيم.
موحدنژاد در باره اينكه چرا روز عيد فطر مانند ديگر كشورها با قاطعيت اعلام نمي‌شود، گفت: كشورهاي ديگر هم مانند ايران استهلال و رؤيت هلال ماه را ملاك اعلام ماه شوال و عيد فطر مي‌دانند و تنها كشورهاي معدودي مانند ليبي ملاك رؤيت هلال را قبول ندارند و ملاك آنها مقارنه ماه و خورشيد براي شروع ماه شوال است.
وي گفت: يكي از مشكلاتي ما در زمينه استهلال داريم اين است كه برخي گروه‌هاي غيرمتخصص اقدام به استهلال غير اصولي مي‌كنند و نتايج اين رؤيت غير اصولي را به اطلاع مردم مي‌رسانند و در بين مردم ايجاد شبهه مي‌كنند.
موحدنژاد ادامه داد: اما اين مشكلات در ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري وجود ندارد چراكه گروه‌هاي استهلال كه با ستاد ارتباط دارند آموزش‌ديده و تخصصي هستند.
وي با بيان اينكه گاهي اوقات برخي از مردم دچار توهم در رؤيت هلال ماه مي‌شوند، افزود: در ستاد كارشناساني حضور دارند كه با سؤالاتي كه از كساني كه مدعي هستند هلال ماه را ديده اند، صحت و سقم ادعاي آنها را تشخيص مي‌دهند.
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري گفت: از 150 گروهي كه با ستاد استهلال در ارتباط هستند، 70 گروه مجهز به تلسكوپ و 80 گروه‌ به دوربين‌هاي چشمي مجهز هستند و دقيقاً مي دانند كدام نقطه از آسمان را در چه زماني مورد رصد قرار دهند.
وي درباره رؤيت هلال ماه در روز گفت: اين موضوع مسئله آي فقهي است كه درباره آن از مقام معظم رهبري و مراجع تقليد استفتاء كرديم كه اغلب مراجع پذيرفتند كه اگر هلال ماه در بعداز ظهر روز شنبه رؤيت شود، يكشنبه عيد فطر و در غير اينصورت دوشنبه عيد خواهد بود.
موحد نژاد افزود: در اين رابطه با دفاتر مراجع تقليد به طور مستمر در ارتباط هستيم و تمام گزارش‌هايي را كه در اين زمينه به ستاد استهلال مقام معظم رهبري و دفاتر مراجع مي‌رسدف‌مورد تبادل قرار مي‌دهيم.
وي درباره اينكه در كدام نقطه از كشور امكان رؤيت هلال ماه بيشتر است گفت: از لحاظ نجومي در جنوب كشور امكان رؤيت هلال ماه بيشتر است، چرا كه ارتفاع ماه در بخش‌هاي جوبي كشور نسبت به بخش‌هاي شمال كشور بيشتر است.
وي افزود: در بخش‌هاي جنوبي كشور مكث ماه يا همان تفاوت غروب خورشيد و غروب ماه نيز بيشتر است و در اين مناطق ماه 11 دقيقه بعد از خورشيد غروب مي‌كند و اين در حالي است كه در مناطق شمالي اين فاصله كمتر است.
موحدنژاد با بيان اينكه شوراي تقويم مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران براي هر هلال ماه يك جلسه برگزار مي‌كند، افزود: اين شورا براي هلال ماه شوال سه جلسه برگزار كرد و در نهايت به اين نتيجه رسيد كه ماه رمضان 29 روز است و روز يكشنبه را در تقويم براي اولين روز ماه شوال انتخاب كرد.
وي افزود: اما همين شورا در روزهاي گذشته با صدور اطلاعيه‌اي، اعلام كرد كه اگر شرايط جوي در روز شنبه مساعد باشد هلال رؤيت خواهد شد و يكشنبه عيد است و در غير اينصورت دوشنبه عيد فطر خواهد بود.
موحدنژاد در پايان تأكيد كرد: كارشناسان ايران از لحاظ رصدي و علمي، اگر بهترين كارشناسان دنيا نباشند، قطعاً جزو بهترين كارشناسان دنيا هستند.


| شناسه مطلب: 20489