سلامت مسافران حج تمتع دوباره در فرودگاه کنترل میشود

معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: نظر پیشنهادی وزارت بهداشت این بود که حج تمتع امسال لغو شود اما حالا که قرار است عدهای به این سفر بروند، پزشکان وزارت بهداشت دوباره سلامت حجاج را قبل از سفر در فرودگاه کنترل میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حسن امامي رضوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: نظر و پيشنهاد وزارت بهداشت اين بود كه به علت پاندمي بيماري آنفلوانزاي A و خطر گسترش و مرگ ناشي از ابتلا به اين بيماري، امسال هيچ كس به سفر حج تمتع نرود اما در هر صورت فعلاً در جلسه كشوري تصميم گيري و جمع بندي اين شده كه تعداد محدودي اعزام شوند و البته مراقبتها بيشتر شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه عدهاي ممكن است با خريد و فروش فيش حج تمتع در بازار آزاد اين محدوديت را از بين ببرند، گفت: بله، به همين علت با همكاري سازمان حج و زيارت تمهيداتي ديدهايم كه اين اتفاق نيفتند، ضمن اينكه در ايام اعزام به نوعي قرنطينه و فيلتر مجددي در فرودگاه خواهيم داشت كه افرادي كه به هر نحوي از فيلترهاي اوليه عبور كردهاند با كنترل مدارك پزشكيشان دوباره مورد بررسي دقيقتر قرار گيرند تا مطمئن شويم شرايط اعزام شدگان قابل قبول است.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: توصيه ما به مردم اين است كه اگر شرايط لازم را ندارند، يعني سالمند بالاي 65 سال يا كودك زير 12 سال هستند يا به يكي از بيماريهاي مزمن 14 گانه اعلام شده مانند، بيماريهاي قلبي، تنفسي، كليوي يا ديابت مبتلا هستند يا زنان باردار براي سفر به حج تمتع اصرار نكنند و سعي نكنند از فيلتر پزشكان وزارت بهداشت در فرودگاه هم عبور كنند.
وي افزود: البته با توجه به ازدحام و شلوغي فرودگاهها شايد امكان كنترل مدارك پزشكي همه حجاج نباشد اما پرونده همه افرادي كه نياز به بررسي مجدد دارند، كنترل ميشود و ممكن است از اعزام تعدادي از حجاج در فرودگاه ممانعت شود.
امامي رضوي درباره تداركات لازم براي كنترل اپيدمي اين بيماري با سرد شدن هوا گفت: بيمارستانهاي كشور از اين نظر در حالت آماده باش هستند، و در صورتي كه با موج جديد بيماري مواجه شويم به سرعت امكانات درماني بسيج شده و در اختيار مردم قرار ميگيرد، البته موارد بد حال كه نيازمند بستري باشند زياد نخواهد بود.
وي گفت: براي كنترل اين بيماري نيازي به بسيج اورژانس پيش بيمارستاني نداريم اما اگر نيازمند تختهاي بستري بيشتري باشيم، در آن شرايط ويژه با همكاري وزارت كشور و شهرداريها ممكن است سالن ها و كمپهايي را براي مراقبت از بيماران داشته باشيم، با اين حال چون اكثر افراد مبتلا به آنفلوانزاي A از نوع بد حال نخواهند بود و «خوش حال» محسوب ميشوند، برنامه اصلي اين است كه برنامه مراقبت از منزل براي آنها تدارك شود.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: داروي درمان اين بيماري نيز فقط توسط وزارت بهداشت داده ميشود و در داروخانهها عرضه نميشود، چون دلايل واضحي وجود دارد كه داروي آنتي ويروس بايد در مواقع خاص و شديد بيماري تجويز شود كه اين كار توسط پزشكان متخصص وزارت بهداشت در مراكز درمان دولتي انجام ميشود.
وي افزود: علاوه بر آن كادر پزشكي و درماني، پرستاران و مسئولان بهداشتي و درماني دانشگاههاي علوم پزشكي نيز در سراسر كشور آموزشهاي لازم را براي كنترل اين بيماري ميبينند.