بخش نامه ای مبنی بر واگذاری سهمیه عمره دانش آموزان صادر نشده است

رییس سازمان دانش آموزی استان قم گفت: تاکنون بخش نامه ای مبنی بر واگذاری سهمیه عمره دانش آموزان به دانشجویان و یا معلمان صادر نشده است.

علي فيض امروز در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی حج از قم، به تشريح نحوه سفر حج دانش آموزان پرداخت و گفت: سازمان دانش آموزي براي دانش آموزان قبل از سفر،در طول سفر و همچنين بعداز سفر كلاس ها و برنامه هايي برنامه ریزی کرده است.

وي در خصوص برنامه هاي قبل از سفر افزود: قبل از سفر كلاسهاي توجيهي و آموزشي اسرار مناسك حج و آداب سفر كه در واقع مباحث تقليد وصحت نماز مي باشد و همچنين انتخاب مرجع تقليد خود كه يكي از واجبات محسوب مي شود،آشنايي با جغرافياي عربستان ،بررسي شبهات و در كل آشنايي كامل دانش آموزان با تاريخ اسلام تشکیل می شود.

رئيس سازمان دانش آموزي استان قم ادامه داد: در طول سفر دانش آموزان به غير از بازديد از مناسك وشهرهاي زيارتي، به صورت خودجوش مراسم ختم قرآن برگزار می کنند.

فیض افزود: قبل از سفر جزوه هايي با نام راه آسماني تهیه می شود كه شماره يك قبل از سفر، شماره دو زماني كه دانش آموزان در مدينه منوره بسر مي برند، شماره سه آن هنگام بازدید ازمسجد شجره  وچهارمين شماره آن در مكه در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.

وی در ادامه تشريح كرد: دانش آموزان در طول سفر از كارگاه پرده بافي خانه خدا كه بافت اين پرده قريب يك سال به طول مي انجامد و همه ساله اين پرده عوض ميشود بازديد ميكنند، همچنين بازديد از موزه مكه نزديك به حديبيه كه به تازگي راه اندازي شده و ديدار با شيعيان مدينه و بازدید از غار حرا نیز در دستور کار قرار دارد.

فیض برگزاری نشست هاي مشترك با دانش آموزان استانهاي ديگر كه در مدينه ومكه حظور دارند و برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه  های جنبی سفر حج دانش آموزان برشمرد.

وي در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان كرد: بعد از بازگشت دانش آموزان از سفر عمره  جلساتی هر دو هفته يكبار در مدارس و مساجد برگزار می شود که مسئولیت اين جلسات به عهده خود دانش آموزان است و سازمان فقط كمك مالي و نظارت بر آنها را بر عهده دارد، اين دانش آموزان در جشن هايي كه مدارس برگزار مي كند خاطرات سفر خود را براي ساير دوستان شان تعريف مي كنند.

رئيس سازمان دانش آموزي استان قم تأكيد کرد: ادامه شماره هاي جزوه هاي راه آسماني از طريق پست به دانش آموزان ارسال مي شود که قسمتي از اين جزوه ها خاطرات سفر  عمره دانش آموزان، تفسير و پاسخ گویی به شبهات مي باشد.

فيض در ادامه میزان قابل پرداخت برای سفر  عمره دانش آموزان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: مبلغ قابل پرداخت از طريق دانش آموزان به غير از مخارج ورودي وخروجي سفر فقط 650 هزار تومان مي باشد، وما بقي اين مبلغ به عهده خود سازمان دانش آموزي است.

وی ادامه داد: همه ساله شش هزار دانش آموز از مدارس استان برای سفر به عمره ثبت نام مي كنند و بعد از قرعه كشي 272 نفر برای دو كاروان دختر و پسر انتخاب می شوند كه هر كدام شامل 136 دانش آموز مي باشد.

فیض با اشاره به اتمام اعزام دانش آموزان به عمره در سال جاری گفت: امسال كاروان 136 نفره دانش آموزان دختر 11 اسفند ماه سال گذشته عازم سفر شدند و لحظه تحويل سال را آنجا سپري كردند وروز اول سال 1388 به ايران باز گشتند، كاروان 136 نفره دانش آموزان پسرنیز 15 تير ماه سال جاری عازم شدند.

رئيس سازمان دانش آموزي با اشاره بر مشكلات پیش آمده در سفر عمره سال جاری گفت: در طول سفر امسال مشكل خاصي براي دانش آموزان ومسئولان پيش نيامد جز اينكه عربستان ويزاي 14 دختر را به دليل نداشتن محرم صادر نكرده بود كه با پيگيري مسئولين سازمان دانش آموزي در لحظات آخر اين مشكل نيز بر طرف شد.

وي در خصوص اعتراض برخي براي اختصاص سهميه دانش آموزان به سفر عمره اظهار داشت: تاكنون هيچ بخش نامه اي مبني بر واگذاری سهميه سفر حج دانش آموزان به دانشجويان يا معلمين صادر نشده اما صحبت هایی در گوشه و کنارشنیده می شود.

رئيس سازمان دانش آموزي در ادامه تصريح كرد: اگر بخشنامه واگذاری سهميه دانش آموزان صادر شود ما با وجود مخالفت هایی که داریم موظف به اطاعت هستیم، اما معتقدیم دانش آموزان نيز اين حق را دارند كه به سفر عمره بروند چرا كه امكان دارد همه آنها وارد دانشگاه نشوند و همين طور دوره جواني بهترين دوره براي سفر حج مي باشد تا جوانان از نزديك با اسلام آشنا شوند.


| شناسه مطلب: 20612