برخی ویژگیهای ماه مبارک رمضان در مکه مکرمه

ماه مبارک رمضان در شهر خدا مکه مکرمه ، از ویژگیهای زیادی برخوردار است که عمده ترین و اساسی ترین آنها ، روزه داری در کنار حرم شریف الهی است.

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ،  ماه مبارك رمضان در شهر خدا مكه مكرمه ، از ويژگيهاي زيادي برخوردار است كه عمده ترين و اساسي ترين آنها ، روزه داري در كنار حرم شريف الهي است.

 

  از نگاه فرهنگي بايد گفت كه آیین سنتی ماه رمضان همپای تمامی اعیاد و آداب سنتی در جهان ماهیت فرهنگی به خود گرفته است. در هر گوشه ای از جهان كه مسلمانی هست ، ماه رمضان در ظرف فرهنگ بومی آن منطقه قرار می گیرد و آن چنان با سنت های محلی خو می گیرد كه به سختی می توان ماه رمضان را تنها یك مراسم دینی دانست.

 

سنت روزه داری در تلفیق با فرهنگ و سنت های اجتماعی در هر جامعه شكلی خاص به خود گرفته است، بطوریكه آداب روزه داری جزئی از نشانه های مردم شناسی یك ملت گردیده است.

 

با جستجو در میان نوشته ها و نيز با دقت در مراسم استقبال از ماه مبارك رمضان و روزهاي روزه داري  شامل سحر و افطار در عربستان سعودي كه مهد اسلام مي شناسيمش ، گوشه هایی از مردم شناسی آیین رمضان در اين كشور آنهم در دوره مدرنيته براي ما ترسيم مي شود .

 

یش از 18 میلیون نفر در عربستان امسال نيز از طریق پیغام متنی تلفن همراه (اس ام اس)از حلول ماه رمضان مطلع شدند.

 

در این پیغام با آرزوی خوشحالی و سعادت آغاز ماه رمضان اطلاع داده شده است.ازاين شيوه برای اطلاع رسانی در مورد حلول ماه شوال وعید فطر نیز استفاده مي شود .جامعه عربستان با آن كه به سرعت به سمت استفاده از فناوري روز پیش رفته ، اما به قواعد شرعی و سنت هاي خود پایبند است.

 

  شهر مكه مكرمه طي سالهاي اخير بسرعت به عنوان يك شهر مدرن با ساختمانهاي بلند ، خيابانهاي عريض پر از خودرو ، مغازه هاي بي شمار و حتي رستورانهاي آمريكايي مك دونالد و يا پيتزا فروشي ها تغيير چهره داده است . دراين شهر تمامي رستورانها تا افطار بسته است و در اين ساعت همزمان با گسترانيده شدن سفره هاي افطاري در اغلب مساجد ، اين رستوران ها نيز فعاليت خود را شروع مي كنند كه تا سحر ادامه مي يابد.

 

  به مناسبت ماه مبارك رمضان روزنامه های عربستان نیز صفحه و يا صفحات ویژه ی را برای پاسخ به سوالات شرعي شهروندان در مورد ماه رمضان تدارك دیده اند.

 

 

 

امور خدماتي و اجرايي در مكه مكرمه از فروشندگي در مغازه ها گرفته تا خدمات شهري را كارگران خارجي و بيشتر بنگلادشي و اندونزيايي انجام مي دهند و يك كارگر خارجي ساده در اين شهر ماهيانه 500 ريال سعودي حقوق مي گيرد . اين كارگران عمده ميهمانان سفرهاي افطاري مساجد هستند كه وقت افطار در بيرون مساجد پهن مي گردد تا روزه داران افطار خود را بگشايند و بلافاصله نيز نماز مغرب اقامه مي شود.

 

  تلويزيون عربستان سعودي نيز كه قبل از ماه مبارك رمضان چند سريال خانوادگي عربي و غير عربي پخش مي كرد ،‌روزهاي ماه رمضان بيشتر به پخش اين نوع سريالها توجه نشان مي دهد. انحصار پخش برنامه هاي تلويزيوني با ورود تلويزيونهاي ماهواره اي و گسترده شدن آنها در عربستان سعودي نيز از ميان رفته است .  در دو شهر مقدس مكه مكرمه ومدينه منوره آنتن هاي دريافت برنامه هاي ماهواره اي كه روي بام هر منزلي تقريبا ديده مي شود ،‌ دسترسي به بسياري شبكه ها را فراهم آورده است .


| شناسه مطلب: 20689