توجه به دعا باعث تقویت ایمان در روح و جان افراد می شود

مسئول گروه سیره و تاریخ موسسه دارالحدیث توجه به دعا را باعث تقویت ایمان در روح و روان انسان ها برای مقابله با مشکلات جامعه امروز دانست.

حجت الاسلام سیدمحمود طباطبایی، مسئول گروه سیره و تاریخ موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث پیرامون جایگاه دعا در اسلام و سایر ادیان الهی گفت: با توجه به کتاب های مختلف آسمانی و ادعیه ای که از زبان پیامبران و سایر بزرگان ادیان الهی نقل شده در می یابیم که دعا در بین تعداد کثیری از ادیان الهی و پیروان آن ها رواج داشته است به طوری که در قرآن مجید نیز به این مسئله مهم اشاره شده است.

وی تصریح کرد: در دین اسلام دعا به عنوان پل ارتباطی بین مسلمانان و پروردگار از اهمیت ویژه ای برخوردار است چنانچه در آیات و روایات متعدد از دعا به عنوان قرآن صاعد به معنای پیامي از انسان به خداوند یاد شده است.

اين پژوهشگر حوزه دین با اشاره به میزان نیازمندی جوامع بشری به دعا اظهار داشت: در دنیای امروز فزونی مسائل سیاسی و اختلاف سلیقه ای بین قدرت های مختلف و بروز دغدغه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع باعث افزايش اختلالات روحی و روانی در اذهان عمومی شده است در چنین شرایطی توجه به دعا باعث تقویت ایمان در روح و روان انسان ها برای مواجهه و مقابله با این قبیل مشکلات می شود.

حجت الاسلام طباطبایی يرامون آداب دعا توضيح داد: با وجود اینکه در دین اسلام هیچ محدودیتی در زمينه چگونگی پرداخت به دعا لحاظ نشده بعضی از اعمال مانند طهارت، وضو و غیره تاثیر بسزایی در مقبول واقع شدن دعا دارند.

وی ادامه داد: پرداختن به مسائلی مانند نیت، دعا در حق ائمه اطهار، دعا در حق سایر مسلمانان، باعث طهارت روح و روان و زمینه ساز بهره مندی مشخص دعاگو از برکات معنوی دعا می شود.

مسئول گروه سیره و تاریخ موسسه دارالحدیث با اشاره به چگونگی کسب لذت از دعا و نیایش، اظهار داشت: امروزه بسیاری از افراد بدون توجه به ابعاد معنوی دعا با استفاده ابزاری از این امر الهی تنها به خواسته های مادی توجه می کنند و به این ترتیب از کسب لذت نیایش بی بهره اند.

حجت الاسلام طباطبايي تصریح کرد: توجه به اصل دعا که بنا به آیات و روایات بیشتر به جنبه های معنوی اشاره دارد باعث طهارت نفس و روح دعاگویان می شود.

وي پیرامون نقش تربیتی دعا اذعان داشت: با توجه به مستندات تاریخی و مسائل روز جهانی درمی یابیم که آمار جرم و جنایات در بین جوامعی که از ادیان الهی پیروی می کنند به نسبت جوامع بی دین به مراتب کمتر است.

مسئول گروه سیره و تاریخ موسسه دارالحدیث یادآور شد: خانواده به عنوان بنیادی ترین نهاد اجتماعی نقش موثری در شکل گیری افراد دارد بنابراین والدین بایستی با رعایت اصول دینی و فرزندان خود را به سوی معنویت و کمال سوق دهند.

پژوهشگر و محقق حوزه دین با توجه به اهمیت دعا در ماه مبارک رمضان گفت: ادعیه ماه رمضان نه تنها در ابعاد فردی بلکه در ابعاد اجتماعی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند بطوریکه در غالب بیشتر دعاهای مربوط به ماه رمضان به مقوله دعا در حق ائمه اطهار و سایر بزرگان دین اشاره شده است.

وی اظهار داشت: ماه رمضان به عنوان فرصتی مناسب برای آشتی با پروردگار دارای اهمیت است و دعا به عنوان نقطه وصلی برای برقراری ارتباط قلبی با پروردگار بایستی موردتوجه افراد قرار گیرد.


| شناسه مطلب: 20771